רציתם לנהל הליך בוררות מחוץ לבית משפט? סיכוי סביר שתצטרכו לנהל הליך נוסף בבית המשפט בכל מקרה
אז זכיתם בפסק בוררות לו חיכיתם זמן רב וכעת אתם חושבים שהסכסוך נגמר, אבל לא בטוח שזה אכן המצב. אף שפסק הבוררות מחייב את הצדדים, כדי לאכוף אותו במידה שהצד המפסיד לא פועל בהתאם לתוצאותיו נדרשת פרוצדורה של אישור פסק הבוררות בבית משפט. אז איך ממשיכים מכאן? לפני הכל רצוי שתהיו מלווים בעורך דין המתמחה בבוררות. ובכל זאת, הנה מה שאתם צריכים לדעת על הוצאת פסק בוררות לפועל וההתנהלות הבירוקרטית מול מערכת המשפט.
אישור פסק בוררות
קיבלתם את פסק הבוררות לידיכם וזכיתם בסעדים שתבעתם? עדיין, אם הצד השני בחר שלא לכבד את התוצאה, לא תוכלו להגיש את פסק הבוררות ישירות בהוצאה לפועל. אם קיבלתם פסק בוררות לטובתכם, הדבר הטוב ביותר שתוכלו לעשות הוא להגיש בקשה לאישור פסק בוררות בבית המשפט.
בדרך כלל מדובר בהליך מהיר, פטור מתשלום אגרה, המתנהל ללא שום עיכובים ותקלות, והוא יאפשר לכם לגשת עם פסק הדין של בית המשפט אל ההוצאה לפועל.
ביטול הפסק
ההליך המהיר יכול להסתבך במקרה שבו הצד המפסיד מגיש בקשה לביטול פסק הבוררות, וזאת בהתאם לעשרת העילות הקבועות בחוק הבוררות, או שהוא מגיש ערעור. בנקודה זו חשוב לדעת שהחוק אמנם מאפשר להגיש בקשה לביטול פסק בוררות תוך 45 ימים ממועד מתן הפסק, אבל אם מיהרתם והגשתם בקשה לאישור פסק הבוררות – הזמן להגשת בקשת ביטול מצטמצם ל-15 ימים בלבד.
יש לציין כי בהליכי אישור וביטול פסק בוררות בית המשפט נוטה שלא להיכנס לגופו של הסכסוך, שכן הוא אינו מחליף את הערכאה הדיונית – הבורר – ששמע את העדים ודן בטענות הצדדים לפני שנתן את הפסק. הדיון בבית המשפט נוגע ברובו לעצם ניהול ההליך ותקינותו.
עוד כדאי לדעת שדחייה של בקשה לביטול פסק בוררות, למעשה מאשרת את פסק הבוררות באופן אוטומטי – בין אם הייתה מול בית המשפט בקשה לאישור ובין אם לא.
אי כיבוד החלטת בית המשפט
כאמור, לאחר אישור פסק הבוררות כפסק דין, אם הצד שכנגד עדיין בוחר שלא לכבד את הפסק, ניתן להגיש את הפסק לאכיפה במערכת ההוצאה לפועל. כאשר אתם נמצאים בהליך בוררות, ובפרט כשאתם נדרשים להגיש בקשה לאישור או ביטול פסק בוררות, חשוב שתהיו מלווים באנשי המקצוע הטובים ביותר.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.