אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> כספי מכירת דירה שהופקדו בחשבון משותף לא יחולקו שווה בשווה

כספי מכירת דירה שהופקדו בחשבון משותף לא יחולקו שווה בשווה

מאת: עו"ד מירב בלאיש | תאריך פרסום : 14/02/2022 16:06:00 | גרסת הדפסה

אילוסטרציה: John Schnobrich, Unsplash

בית המשפט קיבל את טענת הבעל כי לפי הסכם הממון יש לחלק את הכספים בהתאם להשקעות הצדדים בדירה, ולא להפעיל סעיף בהסכם הנוגע לחלוקה שווה של כספים בחשבון משותף  

בני זוג ערכו הסכם ממון לפני הנישואים בו נקבע בין היתר כי כספי חשבון בנק משותף יתחלקו במקרה של פרידה שווה בשווה. עוד נקבע כי נכסי נדל"ן יחולקו כפי יחס ההשקעה בהם. הם מכרו נכס שרשום ברובו על שם הבעל (75%) והיתר (25%) על שם האישה. השניים הפקידו את מלוא התמורה בחשבון בנק משותף. זמן קצר לאחר מכן הם נפרדו והאישה דרשה חצי בהתאם להסכם הממון. עמדתה נדחתה לאחרונה על ידי השופט עובד אליאס.

בני הזוג הם הורים לילדה משותפת. את ההליך הרכושי פתחה האישה במאי 2019.

ערב הנישואים ערכו הצדדים הסכם ממון בו נקבעה באופן עקרוני הפרדה רכושית מלאה. עם זאת, באחד הסעיפים נקבע כי אם הצדדים יפתחו חשבון משותף ייחשבו הכספים כמשותפים ויחולקו במקרה של פרידה שווה בשווה.

עוד נקבע כי בכל הנוגע לפירוק השיתוף בנכסי נדל"ן שהצדדים ירכשו, כל צד יקבל את חלקו היחסי על פי השקעתו.

לאחר החתונה רכשו בני הזוג דירה והזכויות בה נרשמו לא בחלקים שווים (האישה 25% והבעל 75%). זמן לא רב לפני שנפרדו (פחות משנה) הם מכרו את הנכס תמורת כ-2.9 מיליון שקל והסכום הופקד במלואו בחשבון הבנק המשותף.

האישה טענה כי בהתאם להוראת הסכם הממון הנוגעת לחשבונות משותפים, דין כספי התמורה להתחלק בין הצדדים בחלקים שווים. 

לשיטתה, ההוראה בהסכם בנוגע לנכסי הנדל"ן אינה רלוונטית מכיוון שהדירה נמכרה והכסף נמצא בחשבון. 

הבעל טען מנגד כי יש לחלק את התמורה בהתאם להשקעת הצדדים (יחס של 7/8 לעומת 1/8). לדבריו, חרף יחס ההשקעה הנ"ל נרשמו הזכויות בדירה רק ביחס של 75% לזכותו, משום שהאישה הבטיחה להשלים כספים שיתקבלו אצלה בעתיד ממכירת דירה בחו"ל, דבר שלא נעשה.

הוא הדגיש כי התמורה הופקדה בחשבון המשותף לא בכוונה להפוך את הכספים למשותפים כי אם בלית ברירה, הואיל ורוכש הדירה העביר להם, כמקובל, שיק משורטט לטובת שניהם, שלא ניתן להפקידו אלא בחשבון בנק משותף. הוא ציין כי הצדדים תכננו להשתמש בכספים כדי לרכוש דירה אחרת במקום זו שנמכרה, אך הפרידה סיכלה כוונה זו.

הוראה ספציפית

השופט עובד אליאס מבית המשפט למשפחה בראשון לציון דחה את עמדת האישה ונתן אמון מלא בגרסת הבעל.

הוא ציין כי קריאה של הסעיף הנוגע לחשבון הבנק, במנותק מהקונטקסט המלא של ההסכם, מביאה לתוצאה לא ראויה, בלתי נכונה ומנוגדת לרוח ההסכם.

הוא הוסיף כי יתר הוראות ההסכם המלמדות על הפרדה רכושית מלאה בין הצדדים מהטעם שכל אחד בא לנישואים עם סכומי כסף שונים. הצדדים רכשו דירה זמן קצר לאחר נישואיהם ויש להניח שהתמורה מומנה בעיקר מכספים שהובאו על ידם ערב הנישואים. הסכם הממון, לרבות ההסדר המיוחד שבו לענין מקרקעין, נערכו בדיוק מטעם זה.

עוד כתב השופט כי הכלל הוא שהסדר ספציפי גובר על הסדר כללי. ביחס למקרקעין נקבע במפורש כי אלו יתחלקו בין הצדדים על פי יחס ההשקעה והוראה ייחודית זו גוברת על ההוראה הכללית בקשר לחשבון הבנק המשותף.

מאחר שכלל הסוגיות הרכושיות טרם הסתיימו והתיק הועבר למומחה למתן חוות דעת בעניין יחס השקעות הצדדים ברכישת הדירה, לא ניתן צו להוצאות.

  • שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין
עו"ד מירב בלאיש עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה
מצב חירום – לא על חשבון הילדים
עו"ד נאוה סרף-הרשקוביץ

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ