האב טען שהאם תפרה לו תיקים. לנוכח עמדת גורמי המקצוע אשר שללו את הפגיעה הנטענת בבתו ועודדו את מעורבותו בחיי ילדיו, השופטת קיבלה את תביעת האב למשמורת שוויונית
אב שנחשד בעבר כי פגע מינית בבתו זכה בתביעה לזמני שהות שוויוניים. האב, עורך דין במקצועו, טען שאימם של הילדים תפרה לו תיק והפרידה אותו מהם למשך שבעה חודשים. בהסתמך על המלצותיהם החיוביות של גורמי המקצוע קבעה השופטת עפרה גיא שזמני השהות יורחבו כך שהתובע יבלה עם ילדיו יום אחד נוסף אחת לשבועיים.
התובע והנתבעת נישאו בשנת 2010 והביאו לעולם בן ובת, כיום בני 10 ו-11 (בהתאמה). בשלב מסוים הם נפרדו והגישו תביעות הדדיות למשמורת על הילדים. בסופו של ההליך קבע בית המשפט, בין היתר, כי התובע יפגוש את ילדיו בימים שני ורביעי ובכל שבת שנייה.
זמני השהות קוימו אך לא לזמן רב. ביולי 2017, על רקע חשש לפגיעה מינית מצד האב והסב בקטינה הוגשה לבית המשפט בקשה חסויה שלאחריה הופסקו לאלתר זמני השהות של התובע עם ילדיו.
כעבור מספר חודשים הגישו גורמי הרווחה לבית המשפט חוות דעת שממנה עלה כי הבת לא נפגעה מינית, לא מאביה ולא מסבה.
בנסיבות אלה עתר האב בפברואר 2020 להרחבת זמני השהות עם ילדיו. הוא טען כי פרודתו מתנהלת באכזריות ואובססיביות כשבין היתר תפרה לו תיקים פליליים והפרידה אותו מילדיו למשך חודשים ארוכים. התובע סיפר שהוא מעורב מאד בחיי ילדיו ואף קנה להם פסנתר כשנותרו ללא מסגרות בתקופת הקורונה.
האב הוסיף כי זמני השהות הבלתי שוויוניים כיום יוצרים ניתוק בלתי נסבל בינו לבין ילדיו, אשר זקוקים להורה שיקנה להם ערכים.
לעומתו טענה הנתבעת כי התובע מתאפיין באישיות נרקיסיסטית ונוהג לקלל אותה בנוכחות הילדים. היא ביקשה לכבד את זמני השהות שנקבעו בהעדר שינוי נסיבות. כביסוס לטענתה סיפרה הנתבעת כי בימים שהילדים נמצאים אצלה התובע אפילו לא טורח להתקשר על מנת לשאול בשלומם.
מתגעגעים לאבא
"אין חדש תחת השמש וגם כעת ניתן להתרשם מאינטראקציה זוגית ותקשורת שלילית ביותר בין שני ההורים", כתבה השופטת עפרה גיא מבית המשפט למשפחה באשדוד.
השופטת סקרה את עמדות גורמי המקצוע וציינה שמצד אחד עומדת המלצת העובדת הסוציאלית על הותרת זמני השהות על כנם, ומהצד השני ניצבת עמדת הפסיכולוג שמונה לטפל בבת, שסבר כי משמורת שוויונית עשויה לתרום למצב.
בתוך כך התייחסה השופטת לעדויות הילדים עצמם, מהם עולה שהם מעוניינים בזמני שהות שוויוניים. היא כתבה שהילדים מתגעגעים לאביהם כאשר אחת לשבועיים נוצר פער במפגשים איתו. לדברי השופטת הוספת יום נוסף תצמצם את הפער ותתרום לתחושת הילדים.
השופטת הוסיפה שזמני השהות נקבעו כשהילדים היו קטנים וחלה עליהם חזקת גיל הרך, אך כעת הם גדלו ויש להתחשב ברצונם. היא ציינה כי התרשמה שחרף התהפוכות שעברה המשפחה וחודשי הנתק הארוכים בשל החשדות לפגיעה מינית, התובע הוא אב מיטיב ומשמעותי.
לפיכך השופטת קבעה שיש להעדיף את רצון הילדים על פני המלצת העובדת הסוציאלית, ולהיעתר לבקשת האב. היא כתבה שהילדים כבר התרגלו למעבר בין בתי ההורים והוספת יום נוסף אחת לשבועיים לא תגרום להם טלטלה או שינוי בשגרת יומם.
מכל מקום, על רקע העוינות השוררת בין ההורים הפנתה אותם השופטת לתיאום הורי תוך שקבעה כי צד שלא ישתף פעולה ייקנס ב-5,000 שקל.
- ב"כ האישה: עו"ד דפנה זאק ו/או פתחי שחאדה
עו"ד צהלה הלוי
עוסק/ת ב-
דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.