אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> חדלות פירעון >> למרות פגמים בהתנהלות: הפטר בתנאים לחולה טרשת נפוצה ואשתו

למרות פגמים בהתנהלות: הפטר בתנאים לחולה טרשת נפוצה ואשתו

מאת: עו"ד זהבה סלמון | תאריך פרסום : 27/06/2022 15:41:00 | גרסת הדפסה

עו"ד זהבה סלמון | צילום: הדר ארט, אילוסטרציה: Giordano Rossoni, Unsplash

הסתבכותם הכלכלית של השניים, שצברו חובות של כ-2.5 מיליון שקל, נבעה מקריסת עסקים בתחום הבנייה והדלק. בית המשפט התחשב במצבם והעניק להם הפטר בכפוף להוספת 108,000 שקל לקופה

השופט אסף זגורי הכריז לאחרונה על בני זוג כפושטי רגל וקבע להם תכנית פירעון בה הבעל ישלם 1,500 שקל למשך 48 חודשים והאישה תשלם 1,000 שקל למשך 36 חודשים. אם יעמדו בתכנית יקבלו פטור מחובות של מיליוני שקלים. השופט העלה תהיות בנוגע לכספים שהתקבלו ממכירת נכס אך התחשב במצבו הרפואי הקשה של הבעל וגילו.

במרץ 2018 ניתן צו כינוס לנכסי הבעל והאישה לבקשתם והוטל על כל אחד מהם תשלום חודשי של 500 שקל. 

נגד הבעל הוגשו 22 תביעות חוב מתוכן אושרו תביעות בסך כולל של 1,899,902 שקל. נגד האישה הוגשו 5 תביעות חוב מתוכן אושרו תביעות בסך של 770,752 שקל. 

המנהל המיוחד וכונס הנכסים הרשמי המליצו לבטל את ההליך בשל פגמים בהתנהלות החייב. הם טענו כי קיימת סתירה בין טענות הבעל בחקירתו לבין טענות אחיו שאף הם נמצאים בהליכי פשיטת רגל. לדבריהם, מחקירות האחים עולה שגם הם עבדו בבניית תחנת הדלק כמו החייב. עוד נטען כי החייב הצהיר רק על חצי מהחובות ובהליך התגלו חובות כבדים בהיקפים משמעותיים הרבה יותר. 

הם הוסיפו כי התברר שהחייב מכר נכס בשווי 350,000 שקל כשנה לפני שניתן צו הכינוס. לדבריהם, החייב לא דיווח על כך בחקירתו ולא הביא ראיות מהימנות באשר לנעשה עם כספים אלה.

כפתרון יצירתי ולנוכח מצבו הרפואי של הבעל המליץ המנהל המיוחד להכריז על החייבים כפושטי רגל תוך גיבוש תכנית פירעון לפיה הבעל יפקיד בקופת הכינוס סך של 350,000 שקל. ביחס לאישה הומלץ כי היא תוסיף 60,000 שקל ב-60 תשלומים. 

בנוגע לנכס שנמכר החייב השיב כי מדובר היה בנכס אחרון שהיה בבעלותו וכי לא ידע שעליו להצהיר עליו. הוא הוסיף כי מלוא הסכום הועבר לכיסוי חובות או לתשלומים שונים והוא נותר חסר כל.  

כמעט סיעודי מלא

השופט אסף זגורי מבית המשפט המחוזי בנצרת כתב כי החייב הסביר היטב בחקירתו איך הסתבך כלכלית וציין כי החובות נוצרו בשל עסק שפעל בין השנים 2012-2017. עוד כתב השופט כי לא הוכח שהעסק היה שייך גם לאחיו והעובדה שהם היו רשומים כשכירים בעסק לא הופכת אותו לשלהם. ואולם, אמירת בא כוח החייבים בדיון כי אחיו של החייב ניהלו את העסק שהיה רשום על שמו מטילה צל כבד על מהימנות החייב. 

עוד כתב השופט כי החייב הוכיח שלפחות 2/3 מתמורת מכירת הנכס שולמה לנושים שונים. מנגד, לא ניתן להשתחרר מהרושם כי חלק מהחשבוניות בצירף החייב היו עם מועד פרעון מוקדם למועד קבלת התמורה בגין העסקה, מה שמקשה על קבלת טענותיו במלואן. 

עם זאת ציין השופט כי החייב חולה טרשת נפוצה כמעט סיעודי ובגיל מבוגר. הוא מתקיים רק מקצבאות ונמצא 4 שנים וחצי בהליך פשיטת רגל.

בנסיבות אלה קבע השופט כי לא נכון להורות על ביטול ההליך בעניינו אלא לקבוע תכנית פרעון שתביא לידי ביטוי את ההתנהלות הפגומה. 

בסופו של דבר הכריז השופט על החייבים פושטי רגל. הוא קבע שהאישה תשלם 1,000 שקל בחודש למשך 36 חודשים והבעל ישלם 1,500 שקל למשך 48 חודשים. 

בכפוף לעמידת החייבים בתכנית הפרעון הם יהיו רשאים לקבל צו הפטר חלוט.

  • שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין
עו"ד זהבה סלמון עוסק/ת ב- חדלות פירעון
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום חדלות פירעון באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום חדלות פירעון
על רקע המלחמה: נכה צה"ל ייצא מחובות באמצעות הלוואה ממשרד הביטחון
עו"ד ניר ויינרמן | אילוסטרציה חיצונית: Nik Shuliahin 💛💙 on Unsplash
חזון אחרית הקורונה – מדינה בפשיטת רגל
עו"ד מירית מועלם | צילום: שמרית קרמר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ