אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> חוקתי ומנהלי >> מדריך מקוצר לזוגות מעורבים

מדריך מקוצר לזוגות מעורבים

מאת: עו"ד מירי נחשונוב | תאריך פרסום : 12/04/2016 12:24:00 | גרסת הדפסה

עו"ד מירי נחשונוב, צילום: סטודיו גומות

התאהבת באזרח זר במהלך טיול בחו"ל? התאהבת בעובדת זרה? או אולי התאהבת בתייר שהגיע לארץ לטייל? ישנן דרכים מגוונות באמצעותן  נרקמת  מערכת  יחסים  זוגית  בין זוגות מעורבים.

ישראלים רבים מפתחים מערכות יחסים רומנטיות עם בני זוג בעלי אזרחות זרה. בהמשך, כשהקשר נהיה רציני, רבים מהם נישאים בנישואים אזרחיים בחו"ל ואחרים מנהלים קשר של ידועים בציבור. הבעיה מתחילה כאשר הם מעוניינים להתאחד ולחיות יחד בישראל.

לייעוץ בענייני אזרחות:

עורך דין אזרחות ואשרות בישראל

כיצד ניתן להסדיר מעמד בישראל לבן זוג זר שאינו יהודי? תהליך הסדרת המעמד הינו ארוך ומורכב, ומתנהל מול משרד הפנים. אך אל דאגה, להלן מדריך מקוצר שיעשה לכם סדר.

בני זוג אשר מעוניינים לחיות יחד בישראל, ואף להקים משפחה בארץ, צריכים להגיש בקשה מתאימה להסדרת מעמדו של בן הזוג הזר למשרד הפנים באזור המגורים של בן הזוג הישראלי. משרד הפנים מאוד מקשה על הזוגות "המעורבים", ופעמים רבות מסרב לבקשותיהם.  משרד הפנים פועל בהתאם לנהלים, לפיהם יש לערוך בקשה מתאימה בצירוף מסמכים שונים, הכוללים בין היתר תעודות שונות. תעודות אלה יש להוציא ברשויות המתאימות בארץ המקור של בן הזוג הזר, לאמת אותם באמצעות חותמת אפוסטיל ולצרף להם תרגום נוטריוני.

מבחן "כנות הקשר"

על בני הזוג להוכיח את "כנות הקשר", כלומר שהיחסים ביניהם אינם פיקטיביים, אלא מדובר בזוגיות אמיתית. זאת ניתן להוכיח באמצעות תמונות משותפות, תצהירים של בני משפחה וחברים אשר יכולים להעיד על כנות הקשר, הוכחות לניהול הקשר ב"שלט רחוק", או לחילופין להראות כיצד ניהלו משק בית משותף בישראל או בחו"ל.

כמו כן, כנות הקשר נבחנת באמצעות ראיונות אישיים, שנערכים על ידי נציגי משרד הפנים. כל בן זוג מרואיין בנפרד., במהלך  ראיונות אלה נבחנים בני הזוג באמצעות שאלות היורדות לפסים מאוד אינטימיים. לפיכך , מומלץ להיערך בהתאם לפני הראיונות.

משרד הפנים מסרב לבקשות רבות בטענה כי הקשר פיקטיבי מסיבות שונות כמו: פער גילאים בין בני הזוג, חוסר תיאום במהלך הראיונות האישיים, כשאחד מבני הזוג אינו פנוי (נשוי לאחר), וכדומה.

למרבה הצער, זוגות רבים אשר בקשתם מסורבת חווים תסכול רב ואף ייאוש, בן הזוג הזר חוזר לארצו, דבר אשר מוביל פעמים רבות לפרידה.

התהליך המדורג

במקרה שבני הזוג צלחו את השלב הראשוני ובקשתם מאושרת, מתחיל תהליך המכונה "תהליך מדורג". תהליך זה נפרש על פני כ‐4.5 שנים לבני זוג נשואים, וכ‐7 שנים לבני זוג ידועים בציבור. במהלך התהליך המדורג ניתנות לבן הזוג הזר אשרות שהייה זמניות, אותן יש לחדש מידי שנה.

לאורך כל התהליך המדורג נבחנים בני הזוג, בין היתר בעניין כנות הקשר וכן בשאלה האם מרכז חייהם הינו בארץ ישראל. במידה שבני הזוג מסיימים את התהליך המדורג בהצלחה, בן זוג זר  נשוי מקבל מעמד של אזרח, ואילו בן הזוג הזר הידוע בציבור מקבל מעמד של תושב קבע.  

במהלך התהליך, במקרה שבו בני זוג ידועים בציבור מעוניינים להינשא ולהסב את התהליך המדורג לתהליך של נשואים, באפשרותם להגיש בקשה לאשרת כניסה חוזרת על מנת לצאת לחו"ל ולהינשא, ועם חזרתם להגיש בקשה מתאימה.

ואם משרד הפנים מסרב?

במידה שבקשת בני הזוג סורבה על ידי משרד הפנים, ניתן למצות הליכים על ידי הגשת  ערר פנימי בלשכת הרשות בה הוגשה הבקשה. על ההחלטה שניתנה במסגרת הערר הפנימי ניתן להגיש ערר או עתירה מנהלית. במחוזות בהם קיים בית דין לעררים (כגון ירושלים ותל אביב) יש להגיש ערר לבית הדין לעררים. מחוזות בהם לא הוקם בית דין לעררים (כגון: חיפה, נצרת) יש להגיש עתירה מנהלית לביהמ"ש לעניינים מנהליים.

על החלטת בית הדין לעררים ניתן לערער בפני בית המשפט לעניינים מנהליים. על פסק דין של בית המשפט לעניינים מנהלים יש לערער בפני בית המשפט העליון.

על מנת לחסוך את כל הדאגות וכאבי הראש, ובכדי שלא ללכת לאיבוד בסבך הבירוקרטיה ולא לצאת מותשים ומיואשים, מומלץ לפנות לייעוץ וליווי משפטי מתאים.

* עורכת דין מירי נחשונוב עוסקת בזכויות אדם ואזרחות ואשרות בישראל  

** המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

גולשים בסלולרי? לשירות מיידי מעורך דין הורידו את גט לויר

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום חוקתי ומנהלי באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום חוקתי ומנהלי

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ