לפסק הדין בעניין איצקוביץ' נ' רשות הדואר
אדם ששלח דואר רשום אשר אבד ולא הגיע ליעדו, תבע מרשות הדואר 14,703 שקלים. בית המשפט פסק לו פיצוי של 561 שקלים בלבד - הפיצוי המקסימאלי על פי החוק.
התובע טען כי שלח בדואר רשום דברי דואר הכוללים מסמכי בנקים, אך הדואר לא הגיע ליעדו. לטענתו, לאחר פניות מרובות לרשות הדואר שנמשכו כחודשיים, הודתה רשות הדואר כי הדואר אבד, אך סירבה לפצותו מעבר להשבת הוצאות משלוח הדואר הרשום בסך 8.8 שקלים. לטענת השולח, הוא זכאי לפיצוי כיוון שמדובר במסמכי בנקים ששחזורם עולה כסף. לפיכך, הגיש תביעה של 14,703 שקלים לבית המשפט לתביעות קטנות בנתניה, לתשלום עלות שחזור המסמכים, הוצאות נוספות ופיצוי עבור עוגמת הנפש נוכח טרטורו.
רשות הדואר טענה, כי יש לדחות את התביעה מאחר וסכום הנתבע מופרז ולא נתמך בראיות. לטענתה, ע"פ החוק, סכום הפיצוי המירבי עבור דבר דואר רשום שאבד הינו 561 שקלים בלבד, וסכום זה הוצע לתובע, אך הוא סירב.
סכום הפיצוי מוגבל על פי החוק
השופט עוז ניר נאוי קיבל את התביעה חלקית וקבע, כי משאבד דבר הדואר, זכאי התובע לפיצוי. השופט אף קיבל את טענת התובע, כי הוצאותיו עולות על סכום הפיצוי הקבוע בחוק, וכי נגרמה לו עגמת נפש בשל אבדן הדואר, אך קבע, כי מאחר ואחריות רשות הדואר אכן מוגבלת בחוק, הרי שיש לחייבה בסכום הפיצוי המקסימאלי על פי החוק - 561 שקלים.
לפיכך נפסק, כי רשות הדואר תפצה את התובע ב 565 שקלים וכן תחויב בהוצאות של 350 שקלים.
לפסק הדין בעניין איצקוביץ' נ' רשות הדואר
למדור: צרכנות ותיירות
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.