אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני חברות >> מנהל חברת מזון "שתה" את כספי החברה ונתן שלוק גם לאשתו

מנהל חברת מזון "שתה" את כספי החברה ונתן שלוק גם לאשתו

מאת: עו"ד דוד טובול | תאריך פרסום : 05/12/2017 11:20:00 | גרסת הדפסה

עו"ד, מנהל חברת מזון "שתה" את כספי החברה ונתן שלוק גם לאשתואילוסטרציה: Elnur Amikishiyev, 123rf.com

מנהל חברה שניהלה והחזיקה 4 סופרמרקטים ברחבי הארץ, שילם לאשתו שכר חודשי מקופת החברה על אף שלא עבדה בה ולו יום אחד. הדברים התגלו רק לאחר שהחברה נכנסה להליכי פירוק עקב חובות עצומים לעובדים וספקים.

עוקץ ישראלי במיטבו: חברת "מרכז מזון כבר תבור" נכנסה בשנה שעברה להליכי פירוק. לאחרונה חשפה המפרקת כי אשתו של מנהל החברה קיבלה לידה משכורות בסך 50 אלף שקל למרות שלא עבדה בחברה מעולם. השופט ערפאת טאהא מבית המשפט המחוזי בנצרת חייב אותה להשיב את הכסף בתוספת 10,000 שקל הוצאות משפט. 

עובדי החברה הגישו בספטמבר 2016 בקשה למינוי מפרקת לחברה, בטענה שבעליה ומנהליה רוקנו את קופתה באמצעות מעשי עוקץ ומרמה. בקשתם התקבלה, והמפרקת שמונתה החלה בחקירות מקיפות שפתחו בפניה תיבת פנדורה של ממש.

כך, המפקחת גילתה כי בעלי החברה המוצהר לא היה הרוח החיה מאחוריה ומי שבאמת הקים וניהל אותה היה מנהל החברה (שבאותה עת לא יכול היה לפתוח חברה על שמו משום שהיה  בהליכי פשיטת רגל). עוד היא גילתה שכל מטרת החברה הייתה לגרוף כספים ורווחים על חשבון עובדיה, ספקיה ונותני השירותים.

ממצא נוסף שהעלתה המפרקת בחכתה היה כי במשך 10 חודשים החברה שילמה 5,000 שקל בחודש לאשתו של המנהל, מבלי שזו עבדה ולו יום אחד בחברה.

מכאן הוגשה בקשתה להורות לאישה להחזיר 50 אלף שקל לקופת הפירוק, אליה צורף פרוטוקול מדיון אחר שבו האישה העידה כי קיבלה שכר על עבודתה בחברה.

אך האישה הכחישה את הדברים וטענה כי היא עבדה בחברה כמחלקת פליירים בהתאם לסיכום בינה לבין בעל החברה (מי שהחברה נרשמה על שמו), אולם לא קיבלה שכר עבור עבודתה עד עצם היום הזה, כפי שמעידים דפי חשבון הבנק שצורפו לתגובתה.

 "הכנות אינה נר לרגליה"

ואולם, השופט טאהא העדיף את גרסתו של בעל החברה שלדבריו מעולם לא העסיק את אשת המנהל ולא סיכם עמה דבר, ונתמכה בעדויות עובדי החברה האחרים.

השופט אף לא שעה לטענות האישה כי הבעלים מנסה להרחיק את עצמו מהתביעה ולהתנקם בה, והתרשם כי הוא דובר אמת ומנסה כעת לסייע למפרקת לתקן את העוול שנגרם לעובדים ולספקים עקב מעשיו ומעשי המנהלים האחרים.

כמו כן השופט ציין כי התרשם שהכנות אינה בדיוק "נר לרגליה" של האישה, שבדיון אחד טענה כי עבדה רק מדי פעם ובדיון אחר טענה פתאום שעבדה ברציפות במשך 10 חודשים. השופט הוסיף כי גם אם חשבון הבנק שלה לא מעיד על הפקדות שכר, המפרקת הציגה שיקים ששמה מתנוסס עליהם וכן מסמכים נוספים שמעידים ששיקים רבים שנמשכו מהחברה נוכו באמצעות חלפנים וחברות העוסקות בניכיון שיקים.

נוכח הראיות האמורות, לרבות העדויות והסתירות המהותיות בגרסת האישה בקשת המפרקת התקבלה, והשופט טאהא הורה לאישה להעביר לקופת הפירוק 50 אלף שקל בצירוף הפרשי הצמדה מאוקטובר 2015 וכן חייב אותה בהוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך 10,000 שקל.

  • המפרקת: עו"ד עדי גילה-חכמון
  • ב"כ המשיבה: עוה"ד קוביץ פינגרהוט
עו"ד דוד טובול עוסק/ת ב- דיני חברות
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני חברות באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני חברות

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ