המנוח שסבל מהשמנת יתר חולנית מצא את מותו בעקבות זיהום, פחות מ-3 שבועות אחרי שעבר ניתוח קיצור קיבה. אלמנתו טוענת: "מנעו ממני להקפיא את זרעו"
יורשיו, אלמנתו והוריו של צעיר שעבר ניתוח קיצור קיבה ונפטר אחרי זמן קצר, טוענים כי רשלנות רפואית של "אסותא" היא שגרמה למותו. בתביעה שהוגשה לבית המשפט המחוזי בלוד נטען כי צוות המרכז הרפואי כשל הן בעצם מתן האישור החריג לניתוח, והן בייצוב מצבו של המנותח אחרי שהחל לסבול מזיהום. כשל נוסף ולא פחות חמור לטענת התובעים הוא שנמנע מהאלמנה להקפיא את זרעו של בעלה סמוך למותו, באופן שגדע סופית את חלומה להרות ממנו.
בתביעה שהוגשה לבית המשפט באמצעות עורכי הדין אוהד אלטמן, אלירן פוקס וליהי רוכמן זיו ממשרד אלטמן פוקס ושות', סופר שמאז 2015 התעניין המנוח – אשר סבל מהשמנת יתר חולנית – בביצוע ניתוח קיצור קיבה. בשלב מסוים הוא פנה ל"אסותא", שם התקבל ביוני אשתקד האישור לנתחו.
לטענת יורשיו, אלמנתו והוריו, מדובר באישור חריג משום שעל-פי ההמלצה הרפואית יש לבצע דיאטה דלת פחמימות טרם הכניסה לניתוח מסוג זה. ואולם המנוח, כך נטען, לא עמד בהמלצה זו – מה שלא מנע מהמנתח, שאף הוא צורף כנתבע, לפעול לשם קבלת אישור ועדת חריגים.
אלא שלגרסת התובעים, כאן לא הסתיימה הרשלנות בהתנהלות הנתבעים. לדבריהם כבר במהלך הלילה שלאחר הניתוח חלה הידרדרות במצב המנותח, כאשר קצב פעימות לבו עבר את ה-100 לדקה ובבוקר שלמחרת הוא אף החל לסבול מכאבים עזים.
בדיעבד נמצא שהמנוח סבל מזיהום קשה שנגרם כתוצאה מדליפת תוכן מעי לחלל הבטן. הוא הובהל לטיפול נמרץ כשהוא מורדם ומונשם, אלא שבתביעה נטען כי זה מאוחר מדי, והמנותח כבר היה במצב זיהומי חמור. למרבה הצער, פחות משלושה שבועות אחרי ביצוע הניתוח הלך האיש לעולמו, כשהוא בן 28 בלבד.
לטענת אלמנות, לצער הרב על אובדן בעלה בדמי ימיו הצטרף כשל בדמות אי קבלת בקשתה לבצע הליך לשימור זרעו, זאת בניגוד להנחיות משרד הבריאות. "בכך נגדע חלומה של התובעת להרות מבעלה ז"ל", נכתב.
36 שעות קריטיות
לתביעה צורפה חוות דעת מומחה בתחום הכירורגיה שלפיה התנהלות הנתבעים, "אסותא" והמנתח, נגועה ברשלנות רפואית.
המומחה הדגיש כי אבחנה וטיפול בזיהומים בטניים מסכני חיים הם חלק בלתי נפרד מהפרקטיקה הרפואית בכלל, ובייחוד לאחר ניתוחים נגד השמנת יתר. בהתאם לכך, הסביר, הצוות שטיפל במנוח חייב היה לזהות את הסימנים לזיהום ולהשיג שליטה על מקורו. המומחה הדגיש כי דלף של תוכן מעי לחלל הבטן וזיהום בעקבותיו "הוא אירוע חירום מהמסוכנים בכירורגיה".
ואולם לדברי המומחה, הצוות שקט על שמריו והשתהה למשך 36 שעות קריטיות מאז שנוצרו הסימנים הברורים לזיהום הקשה, ועד לקבלת הטיפול המתאים. לעמדתו, העיכוב האמור הוא הסיבה לתוצאה העגומה.
נקודה נוספת שהודגשה בחוות הדעת נגעה לעובדה שלא מדובר היה בניתוח חירום, כך שהיה על הצוות ב"אסותא" להסביר למנוח במפורש את הסיכונים האפשריים לסיבוכים מסכני חיים ולתמותה, וכן לעמוד על כך שתתבצע ירידת משקל טרם העלייה על שולחן הניתוחים. "ישנה כאן חריגה מהפרקטיקה המקובלת בהכנה לניתוח", נכתב באותיות קידוש לבנה.
בנסיבות אלה עותרים אלמנת המנוח והוריו לחייב את הנתבעים לפצות אותם עבור הנזקים שנגרמו להם כתוצאה ממות יקירם, ובכללם הפסדי שכר, קיצור תוחלת החיים, אובדן שירותי בעל והעדר יכולת להביא ילד מהמנוח.
מבית החולים אסותא נמסר בתגובה: "כתב התביעה טרם התקבל. לאחר שיילמד, אסותא תגיב ותתייחס לטענות בבית המשפט."
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.