אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> ירושות וצוואות >> צוואה? מסמך לא חתום נמצא בחדר העבודה של המנוח

צוואה? מסמך לא חתום נמצא בחדר העבודה של המנוח

מאת: עו"ד מיטל שמיע יוסף | תאריך פרסום : 07/02/2021 19:32:00 | גרסת הדפסה

עורך דין צוואות, מסמך לא חתום שנמצא בחדר העבודה של המנוח הוא לא צוואהעו"ד מיטל שמיע יוסף | צילום: אור פרבוזניק (אילוסטרציה: Adolfo Félix on Unsplash)

אלמנתו ביקשה לקיים צוואה שמצאה בין מסמכיו ונכתבה בכתב ידו. בית המשפט קבע כי מדובר בטיוטה ראשונית שלא התגבשה לכדי צוואה תקפה

סגן נשיא בית המשפט למשפחה בראשון לציון נחשון פישר דחה לאחרונה בקשה לקיום צוואה בכתב יד שמצאה אלמנתו של המצווה בחדר העבודה שלו לאחר מותו. בפסק הדין ציין השופט כי המנוח כנראה התכוון לערוך צוואה אבל בסופו של דבר המסמך נותר כטיוטה ראשונית מאחר שלא נחתם על ידי המנוח ואין עליו תאריך.

האלמנה מצאה בחדר העבודה של המנוח בבית מסמך בן 4 דפים שכותרתו "צוואה משותפת", מופיעים עליו השמות של המנוח ושל אשתו עם מספרי תעודות הזהות אבל אף אחד מהם לא חתם עליו והושאר בו מקום לחתימות של שני עדים ועורך דין.     

לפני כחצי שנה היא הגישה את המסמך לרשם לענייני ירושה בתל-אביב וביקשה להכיר בו כצוואה ולקבל צו לקיים אותה אבל הרשם העביר את ההכרעה לבית המשפט. ילדיו של המנוח, למעט בן אחד שביקש להישאר ניטרלי, תמכו בבקשת אמם והיועץ המשפטי במשרד האפוטרופוס הכללי השאיר את ההחלטה לגבי תקינות הצוואה לשיקול דעתו של בית המשפט.

רצה אבל אשתו עצרה אותו

סגן הנשיא נחשון פישר הסביר כי צוואה שנכתבה בכתב ידו של המצווה תוכר כצוואה לגיטימית אם נכתבה כולה בכתב היד של המצווה ויש עליה תאריך בכתב יד וחתימה. מטרת תנאים אלה היא לוודא שמדובר במסמך שאכן נערך על ידי המנוח ומבטא את רצונו האחרון והמוחלט.

במקרה הנוכחי השופט ציין כי מעדויות האלמנה והילדים נראה כי המסמך באמת נכתב בכתב ידו של המנוח אבל הוא לא נושא תאריך וחתימה ונראה כי מדובר בטיוטה שלא התגבשה לכדי צוואה בפועל.

השופט הפנה לעדותה של האלמנה שלפיה בעלה רצה לערוך צוואה אבל היא עצרה אותו משום שהאמינה שכתיבת צוואה מזרזת את המוות, ורק בדיעבד התברר לה שהעלה את הדברים על הכתב. מעדות זו, קבע השופט, עולה שלא מדובר בצוואה סופית בפרט כשלא צוין עליה תאריך ואין עליה את החתימות של בני הזוג אף שמדובר בצוואה משותפת.

"השתכנעתי כי לכאורה בכוונת המנוח היה לחתום יחד עם אשתו על צוואה משותפת בפני עדים ובפני עורך דין. מסמך זה שנמצא בין מסמכיו של המנוח היווה במועד עריכתו טיוטה ראשונית הא ותו לא", כתב. לפיכך, לא ניתן להכשיר אותו כצוואה ובקשת האלמנה נדחתה.

עו"ד מיטל שמיע יוסף עוסק/ת ב- ירושות וצוואות
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום ירושות וצוואות באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום ירושות וצוואות

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ