אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> נדחתה בקשת אימוץ של ילד ללא מעמד: "מעקף להליך המדורג"

נדחתה בקשת אימוץ של ילד ללא מעמד: "מעקף להליך המדורג"

מאת: עו״ד קובי ישראל | תאריך פרסום : 22/06/2023 15:00:00 | גרסת הדפסה

עו״ד קובי ישראל (אילוסטרציה חיצונית: Bonnie Kittle on, Unsplash)

בעלה הישראלי של אזרחית זרה ביקש לאמץ את בנה. בית המשפט קבע שיש להמתין עם האימוץ עד להסדרת מעמדה של האם

בפסק דין שהותר לפרסום לאחרונה השופטת שושנה ברגר מבית המשפט למשפחה בחיפה דחתה בקשה של בני זוג להוציא צו אימוץ בנוגע לקטין. המבקשים הם בני זוג שנישאו ב-2018. האישה היא אזרחית זרה ואמו הביולוגית של הקטין. בעלה, אזרח ישראלי, ביקש לאמצו. השופטת קבעה שיש להמתין עם בקשת האימוץ עד להסדרת מעמדה של האם.

בבקשה לצו אימוץ צוין כי האישה היא אמו הביולוגית של הקטין, אזרחית זרה שמחזיקה ברישיון עבודה. האיש עלה ארצה מכוח חוק השבות ב-1991. יש להם בת קטינה משותפת והם מבקשים שהאיש יאמץ את בנה של האישה. בני הזוג נמצאים בהליך המדורג לצורך קבלת מעמד של קבע לאישה. 

המדינה התנגדה לבקשה וציינה שאם תתקבל בקשת האימוץ והאיש, שהוא תושב ואזרח מדינת ישראל יאמץ את הקטין, תוענק לקטין אזרחות ישראלית. לכך עלולה להיות השפעה על מעמד האם בארץ, או לחילופין עלול להיווצר מצב אבסורדי שבו תורחק האם מהארץ והקטין ישאר בארץ עם האיש.

לעמדת המדינה, ילד אינו מקנה מעמד להוריו ולכן טובת הקטין היא להיות במעמד מקביל לזה של אמו. לטענתה, היה ויאושר האימוץ, ובמקביל יופסק ההליך המדורג של האם מסיבות שונות, יכול להיות שהיא תורחק ללא בנה, וזאת בשל האימוץ. לפיכך, ראוי לתת את הדעת למקרה שכזה כבר עכשיו וללכת בדרך המלך שהיא הקבלת מעמד האם לקטין.

המדינה הדגישה כי אין מקום להמשיך בהליך האימוץ גם בשל חשש לעקיפת וקיצור ההליך המדורג בו נמצאים האם והקטין. "אין מקום לאפשר אימוץ שמטרתו הקניית מעמד בישראל שכן, אימוץ שכזה, מונע משיקולים זרים ופסולים", הבהירה המדינה והוסיפה שבתום ההליך המדורג, ניתן יהיה לשוב ולדון בשאלת האימוץ לגופה.

מצב אבסורדי

השופטת שושנה ברגר דחתה את הבקשה. היא הבהירה כי יש להימנע מסיטואציה בה הקניית מעמד בארץ לקטין תקנה מעמד לאם, או לחילופין, ליצור מצב אבסורדי בו תורחק האם מהארץ והקטין ישאר בארץ עם בן הזוג.

היא ציינה שיש להמתין עד להשלמת ההליך המדורג של מעמדה של האם בארץ. "רואה אני עין בעין עם הפרקליטות את העמדה לפיה אין מקום לאפשר מצב דברים לפיו בקשה למתן צו אימוץ תשמש מעקף להקניית מעמד בישראל למבקשת ולקטין", כתבה. 

השופטת סיכמה כי מובן שבני הזוג יהיו רשאים לפנות שנית לבית המשפט בבקשה למתן צו אימוץ בתום ההליך המדורג. זאת ועוד, ככל שהדבר נדרש על מנת להקל על הטיפול היום יומי בעניינו של הקטין, רשאי בן הזוג לפנות לבית המשפט בהליך מתאים בבקשה למנותו כאפוטרופוס נוסף על הקטין.

לא ניתן צו להוצאות. 

  • שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין
עו״ד קובי ישראל עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה
ייפוי כוח מתמשך – תכנון חכם לעתיד טוב
עו"ד אביגין שיינין | צילום: מומי ריעני
משפחה במשבר: גישור וגירושין בצל הקורונה
גילה עיני, עורכת דין ומגשרת

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ