השופטת לא השתכנעה שהמעבר ייטיב עם שלושת ילדיהם של הצדדים, מאחר שסברה כי לאם אין תכנית כלכלית מסודרת, וכן כי חשוב שהילדים יישארו קרובים גם לאביהם.
בית המשפט לענייני משפחה באשדוד דחה באחרונה את בקשתה של אם לשלושה ילדים, שביקשה לאפשר לה לעבור איתם מאשקלון – שם מתגורר גם אביהם – לעפולה. השופטת רותם קודלר-עיאש שוכנעה כי הרחקת הילדים מאביהם נוגדת את טובתם, בין היתר לנוכח מצבה הכלכלי הקשה של האם.
השניים נישאו ב-2016 לאחר שהביאו לעולם שני ילדים, כיום בני ארבע ושנתיים וחצי. לאחר מכן נולד בנם השלישי, כיום בן שנה. לאחרונה הם הפרידו מגורים ובדרכם לגירושין.
האם ("המבקשת" בהליך) טענה כי במהלך חייהם המשותפים בעלה נהג כלפיה באלימות, וכעת היא רוצה לשים קץ לאומללות שחוותה איתו. לשם כך, לדבריה, היא רוצה להעתיק את מקום מגוריה מאשקלון ולעבור יחד עם שלושת הילדים לעפולה, שם מתגורר אביה, וכן בנות דודות וחברות.
עוד היא טענה כי כיום היא והילדים עומדים בפני חוסר ביטחון כלכלי, מאחר שבעלה הפסיק לשלם שכר דירה וחשבונות.
בנוסף, האם טענה כי היות שמדובר בילדים קטנים, המעבר לא יפגע בחייהם החברתיים.
מנגד, האב ("המשיב" בהליך), טען כי הילדים קשורים אליו מאוד ויש לו יכולת לדאוג להם ולפרנס אותם.
באחד הדיונים הוא אף הצהיר כי לנוכח שעות עבודתו כנהג משאית הוא מוכן להתחייב לקחת חלק בטיפול בילדים כל יום אחרי העבודה. הוא אף התחייב שכאשר האם תמצא עבודה, הוא יישא בנטל גידול שווה של הילדים.
בהקשר זה הוא אף טען כי האם לא בדקה אפשרויות של עבודה או לימודים באזור הדרום. בנוסף לכך הוא טען כי אמו עוזרת הרבה עם הילדים, וכך גם אחיו ובת זוגו.
אין עוגן
לאחר ששקלה את הדברים לעומקם, השופטת קודלר-עיאש החליטה שלא לאשר את הבקשה, כיוון שלא מצאה שהמעבר לעפולה בעת הזאת ישרת את טובת הילדים.
בהחלטה סקרה השופטת את תולדות מערכת היחסים של הצדדים. התברר שהם עברו דירות פעמים רבות, כולל לעפולה, וחייהם אינם יציבים משום בחינה – רגשית, כלכלית ופיזית – ואף לא בהחלטתם להיפרד.
כמו כן, השופטת התרשמה שלאם אין תכנית מסודרת שיכולה להצליח, מה גם שאין לה אפשרויות תעסוקה בעפולה, ואף לא דמות שתוכל לשמש עבורה עוגן רגשי או כלכלי, שכן אביה נכה שעובד אחר הצהריים, ועם אמה היא שרויה בנתק.
"ביהמ"ש אינו יכול לאפשר לקטינים לעבור ניסיונות קשים וכושלים ויש להבטיח להם לכל הפחות יציבות על דרך של קביעת מקום מגוריהם נכון לעת הזו ועד לשינוי הנסיבות, בעיר אשקלון, קרוב למקום מגורי אביהם", כתבה.
כמו כן, השופטת ציינה כי מהעדויות עולה שדווקא משפחתו המורחבת של האב, המתגוררת באזור אשקלון, ובמיוחד הוריו, עוזרים לצדדים עם ילדיהם.
בסיכומו של דבר, השופטת קבעה כי "במצב דברים שבו יורחקו הקטינים מרחק 182 ק"מ מאביהם ואימם תצא לשוק העבודה ותותיר אותם ברשות הסבא, ייחשפו הקטינים לנזק נפשי קשה ומיותר, בהעדר קשר עם אביהם מולידם וסביר להניח בהעדר קשר עם אימם נוכח קשיי הפרנסה שהיא צפויה לשקוע בהם, כמפרנסת יחידה".
בתוך כך השופטת הדגישה שהיא מצפה מהאב למצוא את הדרך להקדיש יותר זמן לילדיו, ולאפשר גם לאם לצאת לעבוד.
- ב"כ המבקשת: עו"ד איילת מצויינים
- ב"כ המשיב: עו"ד רנטה נדבדסקי
עו"ד אברהם אלטלף
עוסק/ת ב-
דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.