אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> ניכור הורי קיצוני: נשללו מזונות מנער בן 16 שמתעלם מאביו

ניכור הורי קיצוני: נשללו מזונות מנער בן 16 שמתעלם מאביו

מאת: עו"ד רונית מר | תאריך פרסום : 02/05/2019 11:07:00 | גרסת הדפסה

עורך דין לענייני משפחה, ניכור הורי קיצוני: נשללו מזונות מנער בן 16 שמתעלם מאביועו"ד רונית מר (צילום: אלון סיגוי - אולפני גיל טופז) [אילוסטרציה חיצונית: stegarau,123RF]

בפסק הדין החריג הובהר כי כאשר המאמצים לשיקום הקשר בין ההורה לבין הילד הסרבן לא נושאים פרי לאורך שנים, אין יותר הצדקה לשמר את הקשר הכלכלי בין השניים.

בית המשפט למשפחה בתל-אביב שלל לאחרונה מזונות מנער בן 16 שמזה 5 שנים מסרב לכל קשר עם אביו ואף נוהג כלפיו בחוסר כבוד משווע. השופט ארז שני קיבל את תביעת האב אף שהאם לא הגישה כתב הגנה, וזאת נוכח התרשמותו כי לאורך השנים ביצעה האם פעולות רבות במטרה לפגום בקשר בין הילד לבין אביו, עד שלבסוף "מלאכתה צלחה". בפסק הדין הודגש כי במקרה כמו זה, שבו כל הניסיונות לשיקום הקשר מוצו, אין הצדקה להמשיך לשמרו בפן הכלכלי בלבד.

התביעה הוגשה לפני כחודשיים ובה שטח האב התנכרות ממושכת מצד בנו, שמקורה בהסתה מצד האם. האם לא הגיבה לטיעונים כלל - לא הגישה כתב הגנה ואף לא התייצבה לדיון שהתקיים בה.

בצעד חריג ביותר, במיוחד בתיקי משפחה, החליט השופט לפסוק בתביעה בכל זאת, מבלי לשמוע את עמדתה. זאת, מאחר שהתרשם כי האב עשה מאמצים רבים להביא אותה לשתף פעולה עם ההליך אך היא בחרה להתעלם - והתנהלות זו תואמת את גרסתו בכתב התביעה על אודותיה.

השופט הוסיף כי ההליכים השונים שהתנהלו בין ההורים מחזקים אף הם את גרסת התובע בדבר ניכור הורי מתמשך שמקורו בנתבעת, שסירבה להקל בהליכים להכרת אבהותו על הילד והביאה אותו למצב חמור של חוסר כבוד מוחלט כלפי אביו כולל הטחת קללות והאשמות בפניו.

גם הנער אחראי

"למעשה, על-פי המתואר בכתב התביעה... עשתה הנתבעת לא מעט כדי שלא יהא קשר בין הקטין לבין אביו ומלאכתה צלחה", נכתב בפסק הדין.

בתוך כך השופט הבהיר כי כיום, כשהילד מתקרב לגיל 16, גם עליו מוטלת אחריות למצב שהגיע למבוי סתום. לפיכך השופט החליט כי בחלוף שנים של הליכים, ואחרי ששוב ושוב התקבלו דיווחים מהרווחה על חוסר שיתוף פעולה ועל סרבנות מתמשכת מצד הילד, ואחרי שהחלטה על הפחתת מזונות מ-2015 גם היא לא סייעה, זכאי האב לפסק דין לטובתו.

"צריכים הורים לדעת שכאשר עושה הורה אחרי מאמצים למניעת הניכור ההורי, אזי ההתמדה שבחוקיות הניכור ההורי אמנם תביא תחילה להפחתת המזונות כחלק מ'ארגז הכלים' שיש לבית המשפט, אך היא יכולה על נקלה... להביא גם לביטול המזונות באותם מקרים מצומצמים בהם מוצו כל האמצעים האחרים ואין עוד הצדקה לשימור קשר שאינו אלא תשלום מצד האב, הזוכה להתעלמות מוחלטת במקרה הטוב, מן הצד השני", נכתב.

לפיכך נקבע כי המזונות יבוטלו רטרואקטיבית עוד למן היום בו הגיש האב בקשה ליישוב סכסוך בנובמבר 2018. המשמעות היא כי האם תצטרך להחזיר לו את הסכומים ששילם מאז ומעתה ועד להחלטה אחרת האב פטור ממזונות בנו. האם חויבה בהוצאות משפט של 2,000 שקל.

  • ב"כ האב: עו"ד ד"ר עינת גריכטר (מטעם הסיוע המשפטי)
עו"ד רונית מר עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
2

למה רק 2,000 ש"ח הוצאות לאישה - האמא שגרמה לניכור ההורי ואפילו התעלמה הדיון

1

סוף סוף סוף - שופט עם בייצים!!!

הבזיונות של קללות אין ספור "אתה רק תורם זרע ובכלל לא אבא" "הלוואי שתמות ואז נוכל לא לבוא להלוויתך" ועוד פנינים לרוב פרי מוחה הקוגח של האם היוצאות מפי הקטינה -- מין הראוי שהיו מופסקות באיבן ולא כפי שנפסק אצלי (למרות המלצות חד משמעיות של הרווחה להעביר את הקטינים אל האב) -- להשאיר את הקטינים בלע המרעיל של ובאחריות האם... ברוך השם שקם בציון צדיק אחד אשר "מנקש את העשב בפיתחו של שביל חתחתים אשר בעזרת השם ייבנה עם השנים"... לי זה כבר לא יעזור - אבל תבורך אדון שופט יקר וראוי!
1
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ