בת 70 שנקלעה להתקהלות חרדים בצומת בר אילן טענה כי עפה מסילון הרכב המשטרתי והוטחה בעוצמה על הכביש. היא נחבלה בכל גופה ונזקקה לתפרים
בצל ההפגנות נגד הרפורמה המשפטית: אישה שנקלעה ב-2017 להפגנה בירושלים ונפגעה ממכת"זית הגישה לבית משפט השלום תביעת נזקי גוף נגד משטרת ישראל והמשרד לביטחון לאומי. לטענתה כתוצאה מעוצמת הזרם היא עפה ונחבלה בכל חלקי גופה, כאשר בין היתר צלעותיה נשברו ובמצחה נפער חתך עמוק. עוד היא טענה כי בעקבות התקרית היא הייתה באי כושר ממושך ונזקקה לעזרת הזולת. היא תבעה פיצוי ללא הגבלת סכום בגין עוגמת הנפש שסבלה כנזק כללי וכן פיצוי של 11,000 שקל כנזק מיוחד.
בכתב התביעה שהוגש באמצעות עו"ד יהונתן מרסיאנו פירטה התובעת את השתלשלות העניינים. לדבריה, בחורף 2017 היא נסעה באוטובוס מבית אל לכיוון צומת בר אילן, שם תכננה לערוך קניות ובסיומן לקחת אוטובוס לביתה שבפתח תקווה. כשסיימה עם הקניות, הבחינה בהתקהלות מפגינים חרדים שנוצרה במקום אשר מנעה מתחבורה ציבורית להיכנס לצומת.
התובעת המתינה להתפזרות ההתקהלות כדי לעבור לצד השני של הכביש, שם ניצבה תחנת האוטובוס שממנה התכוונה לנסוע לביתה. כעבור כ-20 דקות ההתקהלות החלה להתפזר והתובעת, יחד עם אנשים נוספים, חצתה את הכביש לכיוון התחנה. ואולם לטענתה בשלב זה הופעלה לכיוונה בפתאומיות מכת"זית בכינון ישיר בעוצמה גבוהה. התובעת טענה כי כתוצאה מפגיעת הסילון היא הוטחה בחוזקה על הכביש, ונחבלה בכל חלקי גופה.
התובעת תיארה את הרגעים הקשים שעברו עליה כאשר הייתה שרועה על הכביש, מבולבלת, מדממת ורטובה לחלוטין מהנוזל הכחול. היא כתבה שעוברי אורח ניסו לעזור לה עד שהגיעה למקום ניידת מד"א והעבירה אותה ל"שערי צדק", שם נתפר החתך שבראשה.
ההתזה - תקיפה
לדברי התובעת נזקיה לא הסתכמו בחבלות גוף. בעקבות פגיעת המכת"זית היא נצבעה ברוב חלקי גופה בכחול, ובגדיה, תיקה ותכולתו היו ספוגים בצבע הכחול ונהרסו כליל. לטענתה בסמוך לתקרית היא שלחה מכתב תלונה למשטרה והודיעה במסגרתו אודות אירוע הנזק ונסיבותיו, אך טרם קיבלה מענה עד לרגע זה.
ברמה המשפטית טענה התובעת כי פגיעת המכת"זית בה עולה כדי תקיפה, ולכל הפחות התרשלות. היא נימקה כי מדובר בפגיעה פתאומית בעוצמה גבוהה ובכינון ישיר, על עוברת אורח תמימה שכלל אינה קשורה להפגנה שהתקיימה במקום.
התובעת הוסיפה שההתזה אף מנוגדת לנהלי אגף המבצעים של המשטרה. נהלים אלה לדבריה אוסרים על הפעלת מכת"זית במקרה של הפגנות שקטות ומאפשרים שימוש בה רק במקרה של התנגדות אלימה – דבר שבוודאי לא התקיים בעניינה של התובעת.
יתרה מכך, כתבה התובעת, ההתזה בוצעה מטווח קרוב מדי ובעוצמה גבוהה מהמותר. היא גם מתחה ביקורת על צוות המכת"זית שהחליט לבצע התזה מסוכנת על אישה מבוגרת.
לטענת התובעת על הנתבעות לפצותה אף בגין תחושת העלבון ועוגמת הנפש שפקדו אותה בעקבות האירוע. היא תיארה עצמה כ"אישה שומרת חוק, אשר הותקפה על ידי משטרת ישראל והוטחה על גבי הכביש, כשבגדיה ספוגים ועורה צבוע כחול".
התובעת הוסיפה שכתוצאה מפציעתה הקשה היא הייתה באי כושר מוחלט במשך תקופה ממושכת של כ-4 חודשים במצטבר. בתקופה זו לטענתה נזקקה לעזרה ואף לסיעוד במטלות היום יום מבני משפחתה וממכרים נוספים. היא תבעה 10,000 שקל עבור ראש נזק זה.
לסיום טענה התובעת שמגיעים לה 1,000 שקלים נוספים עבור הרס הרכוש שלה כתוצאה מפגיעת המכת"זית.
ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "תביעה זו טרם התקבלה במשטרה ולכשתתקבל, היא תיבחן באופן מסודר ונגיב לה בהתאם בבית המשפט כמקובל".
מהמשרד לבטחון לאומי נמסר כי כתב התביעה טרם התקבל.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.