עשרות אלפי בני אדם נפגעים בתאונות דרכים בכל שנה. איך להתנהל לאחר התאונה, מה כדאי לעשות ומאילו טעויות להימנע? מדריך.
למרכה הצער מדי יום מתרחשות בישראל תאונות דרכים רבות עם נפגעים. תאונת דרכים יכולה לקרות לך כנהג, כנוסע, כהולך רגל, וגם במקרים אחרים שהדין הכיר בהם כתאונת דרכים, למשל במהלך כניסה וירידה מרכב.
חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים משנת 1975 קובע כי מי שנפגע בגופו בתאונת דרכים זכאי לפיצוי (בכפוף למספר חריגים שבחוק). האחריות היא מוחלטת, כלומר, לא משנה אם אתה אשם בתאונה או לא, כאשר נהגת עם ביטוח חובה ורישיון נהיגה בתוקף – מגיע לך לקבל פיצוי. גם אנשים שנפגעו כנוסעים ברכב או כהולכי רגל זכאים לפיצוי לפי החוק.
נפגעתי בתאונת דרכים. מה לעשות?
- קודם כל, לתעד! מיד עם קרות התאונה, חשוב מאוד לאסוף את כל הפרטים שאפשר במקום ביחס לכל המעורבים. יש לתעד את הפגיעה בגוף, את הפגיעה ברכב, וכל תיעוד אחר שיכול לעזור להוכיח שהתאונה התרחשה.
- דבר שני וחשוב לא פחות – מיד לאחר התאונה, צריך ללכת להיבדק. יש לגשת לקבלת טיפול רפואי ולא להשתהות עם זה. חשוב לציין בפני הגורם הרפואי שנפגעתם בתאונת דרכים ולמנות את כל הפגיעות שנגרמו לכם. בנוסף, שמרו את כל המסמכים הרפואיים. בהמשך חשוב לשמור על הרצף הטיפולי ולדאוג לבריאותכם, כולל פגיעה נפשית אם נגרמה.
- אם נעדרתם מהעבודה בגלל התאונה – שמרו את אישורי המחלה. תהיה לכך משמעות בקביעת סכום הפיצוי.
- אם התאונה היא גם תאונת עבודה – ייתכן שיש לכם גם זכות תביעה מול המוסד לביטוח לאומי. תאונת דרכים בדרך מהבית לעבודה, במהלך העבודה ומהעבודה לבית, על פי רוב, תיחשב גם כתאונת עבודה.
- קבלות – יש לשמור את כל הקבלות על טיפולים רפואיים שעברתם בגלל התאונה. שמרו גם קבלות על נסיעות לטיפולים, על אביזרים רפואיים, על תרופות, ובכלל, על כל הוצאה שנדרשתם אליה בגלל ובעקבות התאונה.
- אישור משטרה – יש לגשת לתחנת המשטרה שאחראית על המקום שבו קרתה התאונה ולהוציא אישור שדיווחתם על התאונה.
- אל תתמהמהו עם התביעה – לפי הדין ניתן להגיש תביעת פיצויים על תאונת דרכים רק בתוך שבע שנים מיום התאונה.
מעבר לפעולות אלה, חשוב לא פחות להתייעץ רק עם עורך דין שעוסק בנזקי גוף עקב תאונת דרכים. עריכת דין היא תחום שיש בו התמחויות ספציפיות וכמו שלא תלכו לרופא עיניים בגלל חבלה ברגל, כך לאחר תאונה יש לגשת לעורך דין שעוסק בתחום.
* עו"ד ריול עדיקה עוסקת בתאונות דרכים וייצגה עד היום אלפי לקוחות
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.