התנגדויות שהגיש בעלים של שביעית מדירה במתחם בן 106 דירות ביד-אליהו נדחו בכל הערכאות האפשריות ולמרות זאת הוא המשיך להילחם. השופט: הגיע הזמן לשים סוף לנזק האדיר שהוא גורם לבעלי הדירות
השופט הבכיר יהודה פרגו מבית המשפט המחוזי בתל-אביב קיבל לאחרונה תביעה שהגישו בעלי 105 דירות בשכונת יד-אליהו בעיר נגד בעלים של שביעית דירה במתחם, שמסרב בתוקף לחתום על הסכם פינוי בינוי שאמור לשדרג את דירותיהם ואיכות חייהם. בפסק הדין נקבע כי הגיעה השעה לשים קץ לנסיונות החוזרים והנשנים של האיש לטרפד את הפרויקט ולמנוע את המשך הנזק העצום שנגרם לדיירים. עורך הדין של הדיירים הוסמך לפיכך לחתום בשמו על ההסכם והסרבן חויב בהוצאות של 25,000 שקלים.
הסרבן הוא כאמור בעל שביעית דירה במתחם ואינו מתגורר בו. יתר בעלי הזכויות באותה דירה חתמו על הסכם פינוי בינוי כמו כל שאר בעלי הדירות, ולמרות זאת הוא עדיין מסרב לשתף פעולה. זאת, אף שהתנגדויות ועתירות שהגיש למוסדות התכנון ולבתי המשפט נדחו בזו אחר זו לאחר שנמצא כי אין כל טעם לסרבנות.
בתביעה שהוגשה נגדו ב-2019 על ידי בעלי הדירות התבקש בית המשפט להסמיך את עורך הדין שלהם לחתום בשמו על ההסכם ולשים סוף לסרבנות הלא סבירה.
לפי התביעה, ההתנהלות של הנתבע מסכנת פרויקט ייחודי שזכה במקום ראשון בקטגורית "פינוי בינוי" בכתב העת "אדריכלות ישראלית" ואמור להוסיף יותר מ-250 יחידות חדשות ושטח ציבורי ירוק תוך שיפור חיי בעלי הדירות שמתגוררים היום בבניינים ישנים ומתפוררים. לפי הנטען, כל בעל דירה ייהנה מעליית ערך משמעותית של יותר מ-1,121,000 שקלים (כ-61.5% בממוצע).
אחד הפרויקטים היפים
הנתבע ייצג את עצמו בהליך וניסה לעכב גם אותו אבל השופט הבכיר יהודה פרגו לא הסכים לתת יד לדחייה נוספת ביציאתו של הפרויקט לדרך בגלל אדם שיש לו שביעית דירה במתחם של 106 דירות וטענותיו כנגד התוכנית נדחו בכל ערכאה אפשרית.
השופט קבע כי ההתנגדות של הנתבע היא התנגדות סרק מוחלטת ואין לו כל זכות להמשיך לעכב את הפרויקט החשוב עוד יותר. הוא הדגיש כי התוכנית של היזם אושרה על ידי הוועדה המקומית לתכנון ובנייה ותואמת את המדיניות העירונית במזרח תל-אביב. היא משדרגת את השכונה ומספקת לדיירים תנאי מגורים מודרניים ואיכותיים חלף חיים במבני רכבת משנות ה-50, ללא חניות, ללא מרפסות, ללא מעלית או ממ"דים.
"עיון בהסכם פינוי הבינוי מלמד עד כמה ישפרו הדיירים את איכות חייהם ועד כמה יעלה הערך הכספי של כל אחת מהדירות" כתב. השופט הוסיף כי תמונות הפרויקט מאשרות כי אכן מדובר ב"אחד הפרויקטים היפים של פינוי בינוי".
השופט סיכם וציין כי נשגב מבינתו מדוע הנתבע מנסה לטרפד פרויקט שיתר בעלי הדירות והציבור כולו ייהנו מיופיו ויתרונות הרבים – כולל עלייה משמעותית בערך הדירות. הוא קבע כי הגיעה העת לשים סוף לניסיונותיו של הנתבע להטריד את הערכאות, לעכב את הפרויקט, וכי יש למנוע מהדיירים את המשך הנזק האדיר שהוא גורם ללא סיבה מוצדקת.
על כן, תביעת הדיירים התקבלה ועורך הדין שלהם הוסמך לחתום בשם הנתבע על ההסכם עם היזם ועל כל מסמך אחר שיידרש לפרויקט. הנתבע חויב בהוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין של 25,000 שקלים.
- ב"כ התובעים: עו"ד רפי שפטר
- הנתבע ייצג את עצמו
עו"ד גיא יקותיאל
עוסק/ת ב-
תמ"א 38
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.