אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> ירושות וצוואות >> סכיזופרן עיוור הוריש את רכושו לאחיותיו בלבד – צוואתו תקוים?

סכיזופרן עיוור הוריש את רכושו לאחיותיו בלבד – צוואתו תקוים?

מאת: מערכת פסקדין | תאריך פרסום : 29/10/2024 10:45:00 | גרסת הדפסה

אילוסטרציה: CDC on Unsplash

בהתנגדות שהגישו אחי המנוח נטען שהמוריש לא היה כשיר בשעת עריכת הצוואה, והועלתה האפשרות שמישהו אחר חתם במקומו. השופטת דחתה אותם והורתה על קיום הצוואה

הייטקיסט רווק ללא ילדים שהלך לעולמו, הותיר אחריו צוואה שלפיה יורשותיו הן אחיותיו בלבד. אחיו, שנושלו מהירושה, הגישו אחרי מותו התנגדות לצוואה. השופטת כרמית חדד מבית המשפט למשפחה באשדוד דחתה את ההתנגדות לאחר שקבעה כי חרף הסכיזופרניה והעיוורון מהם סבל המנוח ערב מותו, לא הוכח שנשללה כשירותו לחתום על הצוואה. בנוסף, לא נמצא שעל הצוואה הוחתם אדם אחר.

המנוח, הנדסאי חשמל במקצועו, אובחן בתחילת שנות האלפיים כחולה בסכיזופרניה. הוא לא זכה להתחתן או להביא ילדים לעולם, ובינואר 2017 ערך צוואה המעניקה את כל רכושו אחרי מותו לשתי אחיותיו, התובעות, אשר יוצגו בהליך באמצעות עו"ד יוסי ברקוביץ. לאחר שנפטר האיש, שאף לקה ערב מותו בעיוורון, עתרו אחיותיו לקיים את צוואתו. שלושת האחים שלהן, שלמעשה נושלו מהירושה, הגישו התנגדות באמצעות עורכי הדין שלמה בן כהן ומאיר זריהן.

בין היתר טענו האחים כי המנוח, נוכח תחלואיו הרבים, היה בלתי כשיר לחתום על הצוואה במועד עריכתה. יתרה מזו, טענו, הוא היה עיוור וכלל לא ידע על מה הוא חותם. במהלך המשפט העלו המתנגדים אפשרות נוספת ומרחיקת לכת, שלפיה על הצוואה הוחתם בכלל אדם אחר שאינו אחיהם. לשיטתם מוצדק לבטל את הצוואה בהיותה פגומה.

מנגד טענו הזוכות בירושה כי למרות הבעיות הפיזיות והנפשיות מהן סבל אחיהן – הוא ניהל את חייו באופן עצמאי, השיג דיפלומה, עבד בחברת הייטק והיה מוקף במשפחה ומכרים. התובעות סיפרו כי סעדו את אחיהן עד ליומו האחרון והיו כל עולמו בהעדר בת זוג וילדים, כשלעומתן המתנגדים ניתקו את הקשר איתו ולא ראו אותו שנים ארוכות. לשיטת האחיות, הצוואה תקפה ומכאן שיש לקיימה ככתבה וכלשונה.

"דיברנו על אלקטרוניקה"

תחילה דחתה השופטת חדד את טענת המתנגדים לחוסר כשירות. לדבריה, המנוח אובחן אמנם כלוקה בסכיזופרניה ואף סבל ממחלות רבות כגון סוכרת, יתר לחץ דם ואי ספיקת כליות, אלא שלא הוכח כי תחלואים אלה השפיעו לרעה על מצבו הקוגניטיבי. אדרבה, ציינה, מתיעוד רפואי שנרשם שלושה ימים בלבד טרם עריכת הצוואה עלה שהמנוח "במצב כללי טוב, שוכב רגוע במיטה ומשתף פעולה".

בהמשך נדחתה אף הטענה שלפיה אדם אחר, ולא המנוח, הוא החתום על הצוואה. לעניין זה העיד עורך הדין שערך את הצוואה כי זיהה את המנוח באמצעות תעודת זהות שהייתה על השולחן. עוד סיפר העד, שבנוסף להיותו עורך דין גם הוא מהנדס אלקטרוניקה בהשכלתו, כי שוחח עם המנוח בנושאים הקשורים לאלקטרוניקה והתרשם שיש לו ידע יפה מאוד בתחום.

עורך הצוואה אף סיפר שהמנוח היה מטופח ובעל לבוש אלגנטי, דבר שתאם לעדות התובעות כי היה חשוב לאחיהן להיראות טוב, וכי הוא הקפיד ללבוש בגדים אופנתיים ממותגים. גם העד הנוסף לצוואה אישר שזיהה את המנוח באמצעות תעודת זהות, וכי הוא ועורך הדין הקריאו למנוח את הצוואה.

בנסיבות אלה, ולאחר שדחתה את טענתם הנוספות של המתנגדים למעורבות פסולה מצד אחיותיהם בעריכת הצוואה ולהשפעה בלתי הוגנת שכביכול הפעילו על המנוח, קבעה השופטת שהצוואה תקוים וכי המתנגדים ישלמו לתובעות הוצאות ושכ"ט עו"ד בסך 80,000 שקל.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום ירושות וצוואות באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום ירושות וצוואות
יוצאים לקרב? קבלו פק"ל משפטי
אילוסטרציה: Specna Arms on Unsplash

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ