אמצעי האכיפה החדשניים שנועדו לסייע למשטרת התנועה לתפוס עבריינים מביאים לעתים בפועל להאשמת נהגים תמימים ושומרי חוק. שוטר עצר אותך על מהירות של 200 קמ"ש למרות שלא עברת את ה-80? הנה הדרכים לצאת מזה
ההתפתחות הטכנולוגית בעולם בכלל ובאמצעי האכיפה בכבישים בפרט הביאה עמה בשורה שלצדה חשש. יותר ויותר נהגים מוצאים עצמם בסיטואציה מוזרה בה הם נדרשים להסביר עבירות שכלל לא ביצעו, בגלל בעיות טכניות כאלה ואחרות בתפעול אמצעי האכיפה. כניסת מכשיר ה"דבורה" לחיינו – שמאפשר למשטרה לאכוף מהירות תוך כדי נסיעה ברמת אמינות מעורערת משהו – רק מסבכת את המצב.
טיפ הזהב של עו"ד ערן דמרי לנהג שנתפס על לא עוול בכפו הוא לא להודות בשום אופן בעבירה בה הואשם! הודאה מוקדמת בעבירה עשויה לייתר טענה מאוחרת מצד הנהג לתקלה טכנית באמצעי האכיפה, אשר עשויה לנקות אותו מכל אשמה.
מהם הדברים הנוספים שחשוב לדעת במפגש עם שוטר תנועה? ואיך קורה שנהג נתפס במהירות מטורפת של 215 קמ"ש ויצא ללא עונש? כל זאת ועוד, בפודקאסט שלפניכם.
האזנה נעימה.
* עו"ד ערן דמרי עוסק ב- תעבורה
עו"דקאסט – הפודקאסט המשפטי של קהילת עורכי הדין
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.