אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> עמדת הבעל התקבלה: הדירה תימכר עוד לפני שאר ההכרעות

עמדת הבעל התקבלה: הדירה תימכר עוד לפני שאר ההכרעות

מאת: מערכת PsakDin | תאריך פרסום : 04/02/2016 12:53:00 | גרסת הדפסה

צילום: Dollarphotoclub.com

ביה"ד הרבני בנתניה הורה על פירוק שיתוף בדירה של בני זוג שטרם סיימו להתדיין על כל סוגיות הרכוש. הדיינים: בנסיבות המקרה, דחיית הפירוק תכביד על הבעל באופן לא הוגן.

התיק מתנהל כבר זמן רב. האישה והילדים מתגוררים בדירה ברעננה השייכת לשניהם, ואילו הבעל מתגורר מחוץ לבית.

לשאלות על הליכי גירושין:

פורום דיני משפחה

בשנת 2012 הגישה האישה תביעה לשלום בית בבית הדין האזורי בנתניה, אולם כמה חודשים לאחר מכן, בסוף אותה שנה, בני הזוג נפרדו. הבעל פתח בבית הדין תיק תביעה לגירושין וכרך אליה את ענייני הרכוש ופירוק השיתוף בדירת הצדדים, מזונות אישה, וכן מזונות ומשמורת ילדים.

לפני כחצי שנה, בפסק דין ארוך ומנומק, דחה בית הדין את תביעת שלום הבית וחייב את האישה להתגרש. ביה"ד קבע שהבעל פטור מתשלום הכתובה ואף נקבע מועד לסידור הגט. כמו כן, בית הדין הורה על פירוק השיתוף, מכירת הדירה וחלוקתה בחלקים שווים בין הצדדים.

ביום שנקבע לסידור גט הצדדים הופיעו בבית הדין אך לא התגרשו בשל סירובה של האישה, שאף הגישה ערעור על פסק דינו של בית הדין.

אחרי שניתן פסק הדין הוגשו בבית הדין בקשות לדון בפירוק השיתוף בדירה ובשאר הרכוש שצברו הצדדים.

מצבו של הבעל לא היה פשוט. הוא צבר חוב מזונות ילדים שכבר הגיע לסך של 300,000 שקל. בגין חוב זה פנתה האישה להוצאה לפועל, שם הוציאו נגדו צו עיכוב יציאה מהארץ.

הבעל, שיוצג על ידי עוה"ד איילה תל-פז, טען שיכולתו לפרוע את החוב נפגעה מאוד, שכן הוא אזרח בריטי שמתפרנס מעבודה בחו"ל. הבעל ביקש לערוך בדירתם פירוק שיתוף באופן מידי, מאחר שלטענתו פירעון החוב תלוי במכירת הדירה.

מנגד, האישה, שיוצגה על ידי עוה"ד נאוה פרס, דרשה להמתין עם פירוק השיתוף עד שייקבעו זכויות הצדדים בשאר הרכוש המשותף, שכן עם תום חלוקת הנכסים ואיזון המשאבים ביניהם, יתאפשר לה מבחינה כלכלית לרכוש את חלקו של הבעל בדירה.

קודם כל לדאוג לילדים

שלושת הדיינים הכריעו לטובת הבעל. "ההפסד שייגרם ושכבר נגרם לבעל מחמת עיכוב במכירה הוא ברור: ראשית אי־יכולתו לפרוע את חובותיו. שנית, המשך מגוריו בחלק התחתון של דירת המגורים. לאחר מכירת הדירה וקבלת חלקו יוכל הבעל לפרוע את חובותיו ולרכוש לעצמו מקום מגורים נאות, שם יוכל לשהות עם ילדיו", הסביר הרב אברהם מייזלס.

הרב אריה אוריאל הבהיר כי אמנם בדרך כלל ישנה עדיפות לדון בדירת הצדדים במסגרת הבירור של כל סוגיות הרכוש שמחלוקת, אולם בנסיבות המצדיקות זאת, יש להפריד את פירוק השיתוף בדירה כאלמנט קנייני נפרד.

הדיין הסכים עם חברו וסבר שדחיית פירוק השיתוף מכבידה על חיי הבעל באופן לא הוגן, ואף מונעת ממנו לפרוע את חוב מזונות הילדים שהולך ומצטבר, מה גם שפירוק השיתוף יזרז את הסדרת יתר הנושאים הרכושיים המצויים בהתדיינות.

עם זאת, הדיין הוסיף הערה חשובה: מכיוון שלבני הזוג ילדים משותפים הנמצאים במשמורת האם, בית הדין חייב לדאוג קודם כל למגוריהם.

אב בית הדין הרב שלמה שפירא הצטרף לדעת חבריו, ובסופו של דבר בית הדין קבע כי הדירה תימכר והתמורה תחולק בין הצדדים שווה בשווה. בנוסף נקבע כי לאישה יש "זכות ראשונים" לרכישת חלקו של הבעל. 

בתוך כך הדיינים קבעו, כאמור, כי פירוק השיתוף ייעשה רק לאחר שיימצא מדור ראוי והולם לילדים.

*** המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה
אבות ובנים: על צוואות, התנגדויות ומה שביניהן
צילום: סטודיו תומאס – תומר שלום

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ