תאריך |
מחבר: מיה
תאריך: 03/11/2024
שעה: 11:40
שלום,
אני נשואה 9 שנים ולאחרונה עלו לי חששות וחוסר אמון בבן הזוג לגבי ההתנהגות שלו אחרי הגירושים.כי אנחנו לא מסתדרים כבר הרבה זמן, ואני חושבת על פרידה. וגם אם לא פרידה אני חוששת לגבי ירושות עתידיות.
במידה ואני מתגרשת בקפריסין איפה שהתחתנתי, קראתי שזה יהיה תהליך פשוט לבטל את הנישואים בישראל. האם בגירושים הבן זוג בעצם יכול לקחת חצי מהסכום שיש לי בבנק? אין לי ילדים ואין לי רכוש משותף איתו. אנחנו מאז הנישואים לא חיים בארץ כלומר 9 שניםף כלומר הפנסיה שהייתה לי עד אז שייכת לי בלבד? ומה שצברתי לאחר מכן מתחלקת חצי חצי?
בעיקרון לו יש רוב הכסף. אני לא מעוניינת לקחת לו שום דבר. אני מעוניינת שמידה ויש לי ירושה הוא לא יירש אותה גם. כלומר אני צריכה אולי לעשות צוואה? אשמח להבין את החוקים כי אני לא גרה בארץ יותר. יש לי דרכון ישראלי אבל אני מנותקת תושבות. שאלה נוספת האם יש חוקים אחרים בגירושים בקפריסין? או שזה אותו דבר כמו בישראל.... האם צוואה חייבת עורך דין?והאם אפשר לעשות דבר כזה אונליין.
|
מחבר: שמואל ירון
תאריך: 22/10/2024
שעה: 17:46
כחילוני וליברל-איני יכול לקבל את הכרת המדינה במושגים הדתיים הדמיוניים והבלתי מוסריים בעליל "עגונה" ו"ממזר".
אני מציע לכל מסורבות הגט החילוניות-שלא לחכות לגט בכלל-אלא לתבוע פירוק שיתוף בבית המשפט,להגיש תביעת נזיקין של מאות אלפי שקלים-ובמקביל-להמשיך בחייכן עם בני זוג חדשים-ניתן אף להקים משפחות כ"ידועות בציבור"-ולא להירתע בכלל מללדת ילדים בגלל המושג הדתי הפרימיטיבי והדמיוני "ממזר"!
הילדים יוכלו להקים משפחות כ"ידועים בציבור" או להתחתן בנישואים אזרחיים-כעת בחו"ל ובעתיד מקווה שגם בישראל-וישנם די והותר חילונים כמוני וגם "חסרי דת"-שאין להם שום בעיה להקים משפחות עם"ממזרים"!
רק ריבוי "ממזרים" יאלץ את המדינה למצוא להם פתרון-כלומר לאפשר להם נישואים וגירושין במדינת ישראל!
אשמח לתגובות המשפטנים!(תגובות רבנים לא רלבנטיות לגבי)
|
מחבר: רחל
תאריך: 18/09/2024
שעה: 12:53
אבא שלי נשוי כ 15 שנה לאוקראינית שקיבלה אזרחות. נחתם ביניהם הסכם ממון, ובמהלך השנים היתה ביניהם הפרדה כלכלית. במהלך הנישואים האישה רכשה בית באוקראינה. האם במצב דברים זה לאישה יש זכות ברכושו של אבי? האם אבי זכאי למחצית הדירה באוקראינה? תודה רבה
|
מחבר: דנה
תאריך: 11/09/2024
שעה: 23:25
בעל ואישה מוסלמים התגרשו ולאחר הגירושים הבעל גילה שאשתו בגדה בו בזמן הנישואים ויש לו הוכחות אך לפניי שהתגרשו לא ידע שום דבר ונחתם הסכם בינהם אצל עורך דין ובבית הדין השרעי כח הבעל רצה לסיים בצורה יפה אך גילה את כל זה לאחר הגירושים ובנוסף.לאישה איןאבהות בתעודת הזהות שלה לא רשום שם אבא ולא אבהות כלום והיא הציגה את עצמה עם שם משפחה אחר שלא קשור אלייה האם אפשרי לפתוח את הכל מחדש ולתבונ אותה על כל זה לפי חוקי הדין השרעי ??
|
מחבר: רויטל כהן
תאריך: 10/09/2024
שעה: 07:38
היי,
אביו של הילד ואני גרושים.
ברצוני לצאת עם הבן לטיול בר מצווה (בעיכוב של שנתיים), לארצות הברית, כרטיסים נקנו ויש תאריכי יציאה וחזרה. לפני שנה הנסיעה סוכמה מול הגרוש בעל פה.
כעת אנו מאוד מסוכסים, ועדיין לא שיתפתי אותו על הנסיעה.
במידה והוא יתנגד, וינסה לטרפד (הוא מעולה בזה) מה ניתן לעשות חוקית ומשפטית, על מנת להוציא את טיול לפועל?
וכמובן לא לאכזב את הבו שהנסיעה היא בשבילו.
תודה רבה.
|
מחבר: חנה
תאריך: 10/09/2024
שעה: 04:18
שלום רב , האם אני כידועה בציבור זכאית לרשת את המנוח ?? למנוח יש דירה על שמו בלבד . אני לא השתתפתי מעולם בתחזוקת הנכס, לא גרתי בו עם המנוח .אני והמנוח גרנו בדירה שכורה.
|
מחבר: טל לביא
תאריך: 05/09/2024
שעה: 15:37
הסכמת הורה לניפוק דרכון: מה האפשרות לפעול במידה והאבא מסרב לחתום על הסכמת הורה לניפוק דרכון? לציין שהאבא לא בקשר עם הילד שנים רבות וחתם פעם אחת . האם ההסכמה שלו בפעם הראשונה תופסת גם לחידוש הדרכון לילד או שצריך הסכמה מחדש? במידה ולא מסכים מה ניתן לעשות? מדובר בתיק ישן משנת 2012. תוקף הדרכון של הילד כרגע עומד על חצי שנה. תודה מראש לכל העונים.
|
מחבר: משה
תאריך: 25/08/2024
שעה: 18:32
היא רווקה עם ילדה אני ללא ילדים יצא אנחנו מכירים 8 חודשים ויצא והיא נכנסה להריון והחלטנו להביא את ילד אבל לא מסתדרים כבני זוג.
הייתי רוצה לדעת איך יהיה אפשר לראות את הילד כשיוולד כשהיא לא רוצה שזה יהיה בבית שלה (ולי לא נראה הגיוני להוציא ילד בן שבוע מהבית)
דבר נוסף בחישוב התשלום מזונות ומדור
המדור הוא 30 אחוז מערך השכירות/משכנתא האם הילדה שיש לה שלא ממני לא אמורה להתחלק ב 30 אחוז האלה? הרי אבא שלה צריך לשלם את החלק שלה של המדור ואם הוא ישלם גם 30 אחוז אזי שהיא תשלם הכי פחות על הדירה שלה
זה לא אמור להיות 30 אחוז נחלק ל2?
ואילו זכויות וחובות יש לי בתור האבא של הילד?
|
מחבר: אמא מודאגת
תאריך: 14/08/2024
שעה: 18:23
ביתי ובעלה ערכו לפני כשנתיים הסכם שלום בית לחילופין גירושין. הניסיון לשיקום הנישואים לא עלה יפה וביתי מעונינת להפעיל את הגירושין. מה הצעדים שעליה לעשות? בשלב זה היא הודיעה לבעלה על רצונה זה
|
מחבר: דידי
תאריך: 28/07/2024
שעה: 15:45
שלום,
בהסכם הגירושים שלי מופיע מפורשות כי האב יקח את הילד אליו לכל סופ'ש שני והאם תחזיר את הילדים.
לאחרונה גרושתי שולחת לי הודעות שהיא לא מוכנה יותר להחזיר את הילד בטענה מוזרה שאחותו הגדולה (בת 19) משתמשת לה ברכב שהיא בחופשה מהצבא וזה גורם לה לעלויות גבוהות (זאת למרות שהבת ממלאת דלק ברכב על חשבונה.
א. מה עושים במקרה כזה? ברור לי שהיא מפרה את ההסכם, אבל מה עושים?
ב. האם ניתן לחייב את הגרושה במונית חזור ע"ח המזונות (כי כסף מיוזמתה אני לא יראה)
תודה מראש
|
מחבר: נועה
תאריך: 17/07/2024
שעה: 13:02
בדוח של האקטואר שקיבל גיבוי מטעם בית משפט ומצוין בו שתי. חלופות להעברת כספים בין בני זוג לשעבר. מי מהצדדים מקבל את ההחלטה באיזו חלופה לבחור? הצד המעביר או הצד שצריך לקבל את הכסף? תודה
|
מחבר: נועה
תאריך: 21/07/2024
שעה: 08:29
מה עושים במקרה שאין הסכמה בין הצדדים על חלופות שלא קשורות לחיסכון פנסיוני, אלא לכספים שהועברו אלי מהמלל על רקע עניין רפואי והגרןש לפי חוק זכאי לקבל מחציתם.השאלה בידי מי הבחירה בנושא זה (אני שמעבירה את הסכום או הוא שאמור לקבל). וכשאין הסכמה בינינו בנוגע לחלופה אך האקטואר כתב במייל שאני צריכה להעביר לו את הסכום הנמוך יותר. האם יש לזה תוקף משפטי? או מה אז צריך לעשות? תודה
|
מחבר: מיכל
תאריך: 18/06/2024
שעה: 16:06
ניתן פס"ד בביהמ"ש ובו נקבע שאני זכאית למחצית הסכומים מניהול תביעה כנגד חברה איקס שאותה ניהל הגרוש שלי.
הוטל עיקול על המחצית שלי, הגשתי את העיקול לחברה איקס שהתחייבה להעביר לביהמ"ש דיווח על כל סכום שהיא תשלם.
השאלה שלי היא צריך לשלם לי את הכסף שלי החברה או הגרוש שלי?
תודה
|
מחבר: חוה .א
תאריך: 25/05/2024
שעה: 15:33
האם עו"ד שנמצא בחדלות פרעון יכול להחתים על צוואה של אישה מבוגרת ?
|
מחבר: מאי
תאריך: 20/05/2024
שעה: 06:46
שלום, מה הדרך הנכונה לזוג שחי ביחד ולא מתכנן להתחתן אלא להביא ילדים ולהתנהל כמשפחה כשצד אחד מגיע עם חובות והשני לא? האם יש דרך להגן על הצד שמגיע ללא חובות במקרה של פירוק המשפחה?
|
מחבר: יעל שלו
תאריך: 15/05/2024
שעה: 22:34
מנסיונך ומהידע שלך, מבקשת לדעת האם ביטוח לאומי שולחים חוקרים לבדוק אם לפונה יש הסכם ממון, צוואה. או מסתפקים בפרטים/מסמכים שמביאה הפונה לצורך קבלת קצבת שארים.
|
מחבר: שלמה בהר
תאריך: 19/04/2024
שעה: 02:40
דירה בירושה שטרם נפתחה צו ירושה, האם יכול אחד מהיורשים להיכנס לסגור בה? והאם מישהו יכול להתנגד ולהוציא אותו מיידית?
אם כן יפתח צו הירושה ובכך כל היורשים יהיו בעלי הדירה, האם פה מישהו מהבעלים (היורשים) יכול להיכנס לגור... והאם אפשר להוציא אותו בתור אחד מהבעלים של הדירה?
|
מחבר: נועה
תאריך: 28/03/2024
שעה: 21:30
צוואה רגילה עלולה להפסל כאשר המצווה של הרכוש מצווה אותו למישהו שנכח בחדר.
איך נמנעים מביטול כזה בצוואה הדדית, שכן כמובן ששני הצדדים היו בחדר ומושפעים זה מהרצון של זה.
|
מחבר: שיר
תאריך: 29/02/2024
שעה: 14:58
שלום, אני גרושה עם ילד בן 11 על הספקטרום
רציתי לשאול האם יכול להיות מצב שפקידת סעד שמונתה עי בית המשפט שהגישה תסקיר ונפגשה עם הילד ,
הוחלפה פתאום עי בית המשפט בפקידת סעד שלא מכירה את התיק ( כנראה האב ביקש )כדי לקבוע אם לאשר לינה אצל האב( אני נגד, הילד לא רוצה פוחד)?
אוסיף רק שהסדרי הראיה כיום הם פעמיים בשבוע לשעתיים והאב לא הגיע יותר מ70% מהפעמים .
תודה
|
מחבר: אפרים
תאריך: 22/02/2024
שעה: 20:13
שלום.
אני רוצה לאתר את מספר הת.ז. של אמי ז"ל.
במרשם אני רשום כבן של אשה אחרת עקב אימוץ.
איך אוכל להשיג מידע זה?
|
מחבר: משה
תאריך: 19/02/2024
שעה: 17:01
משפחתי היא משפחה ברוכת ילדים ב״ה
|
מחבר: מוצי
תאריך: 31/01/2024
שעה: 20:09
בקשר לתינוק בן חצי שנה -
האם יש לינה אצל האב כשהתינוק עדיין עם בקבוק מטרנה?
התינוק לא יונק, אבל זקוק לטיפול של אמא.
בדרך כלל האבא לא יודע לעשות את התפקידים האלו.
הוא טוען שאמא שלו תעשה זאת עבורו... יש כזה דבר?
גם אם יש לינה, האם האב יקבל שהתינוק יהיה אצלם למשך הסופ"ש?
בקשר לילד בן 4 -
כמה פגישות בשבוע מקובל לעשות? למשך כמה זמן?
|
מחבר: אביטל רבינוביץ
תאריך: 22/02/2024
שעה: 12:20
שלום רב,
בבהמ"ש למשפחה חל עיקרון השיויון גם בגילאים צעירים. (בבה"ד יותר שמרנים)
|
מחבר: אירהה
תאריך: 31/01/2024
שעה: 15:22
שלום, לפני 25 שנים רכשנו אני ובעלי דאז דירה עם משכנתא. עד לפני 16 שנים שילמנו את המשכנתא מחשבון משותף, לפני 16 שנים תפסתי את בעלי בבגידה ונפרדנו, הוא נעלם ולא שמר על קשר אפילו עם ילדינו (בזמנו בנות 20 ו14) ולא שילם מזונות. בסופו של דבר כעבור כ7 שנים התגרשתי ממנו ללא מעורבותו, לא ידענו על מקום הימצאותו. מאז במשך 16 שנים אני משלמת משכנתא לבדי. אני רוצה למכור את הדירה. האם הוא עדיין נשב כאחד מבעלי הדירה? האם אוכל לקבל בעלות בלעדית על הדירה ולמכור אותה ללא מעורבותו? איך החוק רואה את העובדה שבגד, עזב את ילדיו, לא שילם מזונות ולא שילם משכנתא 16 שנים?
תודה
|
מחבר: אביטל רבינוביץ
תאריך: 22/02/2024
שעה: 12:57
אירה שלום,
ברמת העיקרון עפ"י התפיסה הנוהגת היום אשם איננו מצמצם/פוגע בזכויות קנינייות.
(בעבר היתה פסיקה כזו שבוטלה) יחד עם זאת, יש לשקול צעדים למימוש חלקו בדירת המגורים בשל חיובים שלא בוצעו על ידו משך השנים.
בהצלחה!
|
מחבר: רוני
תאריך: 18/01/2024
שעה: 09:28
בשנת 2015 נקבעו מזונות זמניים הדיון במדור נקבע שנה מאוחר יותר והדיון נערך תחת סעיף 79 א מדור . האם אני יכולה לשוב ולבקש הגדלת מזונות ??
|
מחבר: עו"ד אביטל רבינוביץ רבינוביץ
תאריך: 22/02/2024
שעה: 13:05
שלום רב,
הסכמה למתן פסק דין לפי סעיף 79 א הינה ייחדית ולכאורה לא ניתן לפתיחה וערעור - פרט למקרים חריגים.
במקרה דנן, יש לשקול עתירה לשינוי נסיבות מהותי ובניית תשתית חדשה לשם פתיחת התיק כשטובת הקטין יעמוד כעקרון על.
בהצלחה!
|
מחבר: איציק
תאריך: 03/11/2023
שעה: 14:25
שלום רב. אישה בת 78 אישתו של חסוי (דמנטי שמו לו אפוטרופוס חיצוני לרכוש, ושני אפוטרופוסים (אשת החסוי וחתנו של החסוי) לגוף. אישתו של החסוי (כאמור היא גם אפוטרופוס לגוף יחד עם חתנו) שמנהלת את משק הבית ומקבלת קצבה חודשית מה אפוטרופוס לרכוש-וכל הוצאה חריגה/תקלה/תיקון בבית נשלחות קבלות לאפוטרופוס לרכוש- והוא מחזיר ומבצע הפקדה לחשבונה של האישה. לאחרונה האישה העלתה צורך ברכישת מייבש כביסה (שאין בבית) ומקרר (שהתיישן והתקלקל) , והאפוטרופוס השיב שיש צורך להגיש אליו הצעות מחיר מסודרות- למכשירים הנ"ל ולהחתים את שני האפוטרופסים לגוף ולשלוח אליו , והאישה לא מבינה מדוע פתאום צריך להחתים את האפוטרופוס לגוף שלכאורה איננו שייך בכלל לניהול משק הבית וכן האישה איננה מעוניינת לערב בכלל את האפוטרופוס לגוף...
אני בנה של האישה ושלחתי מכתב לאפוטרופוס שאלת בירור מדוע צריך להחתים את האפוטרופוס לגוף לצורך רכישת רכוש לבית שאינו קשור כלל לבריאות או לגופו של החסוי ? ועד כה לא ענה לי ולא התייחס לעניין
א. רציתי לברר האם משפטית יש צורך/חובה להחתים גם אפוטרופוס לגוף על בקשה לרכישת רכוש לביתו של החסוי? או שכל ענייני רכישת רכוש צריכים להתנהל אך ורק מול אפוטרופוס לרכוש?
תודה רבה
|
מחבר: רון בן
תאריך: 30/10/2023
שעה: 16:44
במסגרת הסדר הראיה באתי לאסוף את בני מביתו וגרושתי (אמו) פתחה את הדלת למחצה.
אני עמדתי כבכל פעם שאני מגיע לאסוף את אותו - מחוץ לדלת הדירה.
כאשר בני יצא מהדירה ביקשתי מגרושתי שתשים נעלי ספורט בתיק מכיוון שראיתי שבני נועל כפכפים - העדפתי שיהיו נעליים סגורות על כל מקרה.
היא הצביעה על נעלי ספורט מלוכלכות, מרופטות, בלויות, קרועות מכל כיוון שהיו זרוקות ליד הדלת ואמרה שאקח אותן.
אמרתי לה שאלו נעליים שצריך לזרוק לפח ושאני משלם מזונות ממיטב כספי כדי שתדאג שיהיו לו נעליים נורמליות.
היא הצביעה על נעליים אחרות שאקח, אמרתי לה שאני לוקח את שתי הזוגות ושאת הישנות אני אזרוק כי המקום היחיד שראוי להן זה הפח.
היא התעצבנה ואמרה שאקח רק זוג אחד ושאחליט איזה מהן.
אמרתי לה שאקח את החדשות יותר ומסרתי אותן לידה במטרה שתכניס אותן לשקית שאוכל לקחת איתנו.
לאחר מכן לקחתי את הנעליים הבלויות ואמרתי שאקח אותן כדי לזרוק לפח.
התחיל בינינו ויכוח מילולי.
הנעליים הבלויות היו בידי והחדשות בידה.
אמרתי שהמקום היחיד של הנעליים הישנות הוא בפח ועשיתי תנועה עם היד של זריקת הנעליים לפח.
מסיבה לא ברורה הגרושה חשבה כנראה שאני מתכוון לזרוק עליה את הנעליים , למרות שלא הייתה לי שום כוונה כזאת - ולרגע סגרה את הדלת אך לא עד הסוף ולאחר מספר שניות יצאה בזעם אל מחוץ לדירה וזרקה עליי נעל אחת מזוג הנעליים שהחזיקה ביד ופגעה בי בחוזקה בכתף.
כתגובה צעקתי לה:"מה את עושה? את לא נורמלית! ככה מתנהגים?"
לאחר שאמרתי לה שתביא את הילד כדי ללכת מהמקום, היא הוציאה אותו והלכנו לדרכנו, הגענו לרכב ונסענו לכיוון הבית שלי.
הבן שלי גולל בפניי וגם בפני אשתי את שראה שאמו עשתה, אמר שוב ושוב שאמא זרקה על אבא נעל - הוא היה עד לכל התקרית הזאת מתחילתה ועד סופה.
האם ניתן לתבוע את הגרושה על מה שעשתה לי?
|