עובד של קבלן גבס לא קיבל הדרכה לעבודה בגובה ואמצעי מיגון, והוא סובל היום מפגיעות נוירולוגיות ונפשיות ששינו את מסלול חייו. סיבוס והמעסיק, שהפרו בבוטות את חוקי הבטיחות בעבודה, יפצו אותו בכ-800,000 שקלים
סגנית נשיא בית משפט השלום בהרצליה לימור רייך פסקה לאחרונה פיצויים והוצאות של כ-800 אלף שקלים לגבר בן 31 שעבד אצל קבלן גבס ובעקבות נפילה מפיגום בגובה כ-2 מטר באתר של "דניה סיבוס" סובל כיום מבעיות נוירולוגיות, פוסט-טראומה ודיכאון. רוב האחריות (70%) יוחסה לחברה, שסיפקה פיגום רעוע ללא רתמת בטיחות, לא פיקחה על העבודה ולא וידאה שהעובד הודרך לעבודה בגובה. 30% הוטלו על המעסיק שלא וידא כי באתר מקפידים על כללי הבטיחות. בנוסף לפיצויים, חויבה דניה סיבוס לשלם לביטוח לאומי כ-550 אלף שקלים החזר על תגמולים ששולמו לעובד בתוספת הוצאות.
התאונה התרחשה ב-2012 במסגרת שיפוצים באולם בבית מלון אדיב בתל-אביב. העובד הגיע מטעם קבלן המשנה ששכרה דניה סיבוס כדי לבנות תקרת גבס. בזמן שעמד על פיגום וניסה להרים לוח גבס איבד שיווי משקל ונפל. הוא הובהל לבית החולים וולפסון שבחולון שם אובחן עם זעזוע מוח ודימום תוך גולגלתי. כתוצאה מהתאונה הוא סובל עד היום מנכויות נוריולוגיות ונפשיות עקב פוסט-טראומה ודיכאון.
כשנתיים לאחר התאונה הגיש העובד תביעה נגד המעסיק שלו ודניה סיבוס בטענה לרשלנות והפרת חוקי הבטיחות העבודה. התובע טען כי החברה סיפקה לו פיגום רעוע ולא יציב שגודר רק משני צדדיו במעקה נמוך ורצפתו הורכבה מפלטות מאולתרות. בנוסף, הוא לא עבר הדרכה לעבודה בגובה, לא סופקו לו אמצעי מיגון ואף אחד לא פיקח עליו.
המעסיק טען כי סמך על הקבלנית הראשית והיה בטוח שהיא מקפידה על הוראות הבטיחות בעבודה, וכי יש לייחס לתובע אשם תורם משום שלא היה זהיר.
דניה סיבוס טענה לעומת זאת שהמעסיק הנהיג דרכי עבודה מסוכנות ופסולות ולא דאג להעביר לעובדיו הדרכות. בנוסף היא טענה כי אין כל ראיה לכך שהפיגום היה לא היה תקין ומכל מקום התובע אשם משום שפירק את מעקה הבטיחות כדי להרים את לוח הגבס.
פיגום פגום
סגנית נשיא בית המשפט לימור רייך קבעה כי המעסיק וסיבוס התרשלו והפרו בבוטות את חוקי הבטיחות בעבודה ולכן האחריות מוטלת עליהם.
התובע החל לעבוד חודשים ספורים לפני התאונה וזו הייתה הפעם הראשונה שעבד על פיגום. למרות זאת אף אחד לא דאג להעביר לו הדרכת בטיחות ולא סופקה לו רתמה. יותר מזה, באתר לא היה פיקוח – לא מטעם המעסיק ולא מטעם דניה סיבוס.
עוד ציינה השופטת כי תמונות של הפיגום תומכות בגרסת התובע כי היה פגום, מה גם שסיבוס לא הציגה כל ראיה לכך שעמד בכללי הבטיחות.
מרב האחריות הוטלה על החברה כמי ששלטה באתר ובפיגום. למעסיק ייחסה השופטת אחריות נמוכה יותר (30%) שכן אף שהיה מצופה ממנו להיות נוכח ולא להסתמך בעיניים עצומות על הקבלנית הראשית לא הוא סיפק את הפיגום.
לאחר בחינת הנזקים שנגרמו לתובע וניכוי התגמולים שקיבל מביטוח לאומי על תאונת העבודה, פסקה לו השופטת פיצויים של 649,629 שקלים עבור הפסדי שכר ופנסיה, עזרה, הוצאות רפואיות וכאב וסבל. בנוסף ישולמו לו הוצאות משפט ו-129,925 שקלים שכר טרחת עורך דין.
ביטוח לאומי, שתבע החזר תגמולים, יקבל מסיבוס 461,565 שקלים בהתאם לחלקה היחסי בתוספת שכר טרחת עו"ד של 92,313 שקלים.
- ב"כ התובע: עו"ד יוסף נחשון ועו"ד שאיב
- ב"כ ביטוח לאומי: עו"ד שגיא דותן
- ב"כ הנתבעים: עו"ד אלכסנדר כהן מטעם המעסיק, עורך דין תאונות עבודה שי שירי ממשרד אילן ירון מטעם דניה סיבוס וחברת הביטוח שלה "הכשרה"
עו"ד סוהאד זבידאת חסן
עוסק/ת ב-
נזקי גוף ותאונות
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.