מנהלת חשבונות ישבה במושב האחורי במכונית כשלפתע התנגש בה רכב מאחור. בית המשפט הכריע שתסמונת הכאב הכרוני נגרמה לה בגלל התאונה
מנהלת חשבונות שהייתה מעורבת לפני כ-5 שנים בתאונת דרכים ופיתחה בהמשך פיברומיאלגיה תפוצה ב-601,542 שקל – כך נקבע לאחרונה בבית משפט השלום בבת ים. טענת "הפניקס" כי התסמונת התפרצה ללא קשר לתאונה נדחתה על-ידי השופט שי מזרחי.
התאונה במהלכה נפגעה התובעת (46) אירעה במאי 2019, עת ישבה במושב האחורי של רכב הנהוג על-ידי אחר. בשלב מסוים, כשנוצר במקום פקק תנועה, הגיח משום מקום רכב ופגע בעוצמה בחלקה האחורי של המכונית בה שהתה התובעת. היא ספגה פגיעה מסוג "צליפת שוט" והתלוננה על כאבים בגב ובצוואר.
בתביעה שהוגשה לבית המשפט במרץ 2022 סיפרה האישה שמלבד כאביה הפיזיים, סמוך לאחר התאונה היא גם החלה לסבול מנדודי שינה ובגדול – לא הבינה מה עובר על גופה. בהמשך החלה לעבור טיפולי פיזיותרפיה מתישים ואף להשתמש בקנאביס לצורך שיכוך הכאבים. בדצמבר 2020 אובחנה רשמית כסובלת מפיברומיאלגיה.
במסגרת ההליך מונה מומחה מטעם בית המשפט אשר קבע כי התסמונת ממנה סובלת האישה קשורה במישרין לתאונה שעברה. התובעת ביקשה להסתמך על קביעה זו, ולפסוק לטובתה פיצויים על נזקיה.
מנגד טענה "הפניקס" שהתובעת למעשה אובחנה לראשונה כסובלת מפיברומיאלגיה רק בחלוף כשנה וחצי מהתאונה, מה שסותר לשיטתה את מסקנת המומחה בדבר קיומו של קשר סיבתי בין השתיים, ולכל הפחות מצדיק מינוי מומחה נוסף.
"מזמינים אוכל מבחוץ, זה יקר"
אבל השופט מזרחי קיבל את המסקנה שהתסמונת קשורה סיבתית לתאונה, ודחה את הבקשה למינוי מומחה נוסף. הוא כתב שהמומחה הסביר בעדותו כי הפגיעה הפיזית בתאונה היא שהביאה להתפתחות התסמונת, תוך שהבהיר כי אין משמעות בהקשר זה לעוצמת הפגיעה: "גם טראומה מינורית יכולה להוביל לפיברו". יתרה מכך, המומחה התייחס מפורשות לפער הזמנים שבין התאונה לאבחנת התסמונת וקבע שהוא לא מחליש את הקשר הסיבתי ביניהן.
השופט הוסיף שממסמך רפואי אחר עולה שסימני הפימברומיאלגיה מלווים את התובעת עוד מאז התאונה, כלומר לא החלו רק עם האבחנה הרשמית. בנסיבות אלה הוא קבע שהתסמונת קשורה סיבתית לתאונה, וניגש לבחון את גובה הפיצוי הכספי שיש לפסוק לתובעת על נזקיה.
במישור התעסוקתי מצא השופט שמנהלה של התובעת בחברת ההייטק בה היא מועסקת כיום מרוצה מאוד מתפקודה. עוד נמצא שמשכורתה נמצאת בעלייה מתמדת מאז התאונה. מסקנתו, אם כן, הייתה שהנכות התפקודית של התובעת קלה ביותר, ונמוכה מנכותה הרפואית.
עם זאת, תיאור המצב בביתה של התובעת בהשוואה למקום עבודתה, היה שונה ב-180 מעלות. מעדות בעלה נמצא שמאז התאונה רעייתו הפכה לחסרת סבלנות, סובלת מהתפרצויות, בוכה הרבה ומרגישה חסרת תועלת. הבעל העיד שכיום, בניגוד לתקופה שלפני התאונה, אשתו בקושי מנקה ומבשלת – מה שלמעשה הופך אותו לעקרת בית שעושה את כל המטלות. לדבריו, מכיוון שאין לו את כישורי הבישול של אשתו המשפחה נאלצת להזמין הרבה אוכל מבחוץ, דבר שהפך למעמסה כלכלית לא פשוטה.
בסופו של דבר קבע השופט ש"הפניקס" תפצה את האישה ב-601,542 שקל עבור נזקיה השונים, וביניהם הפסדי שכר, הוצאות רפואיות, עזרת צד שלישי, הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד.
- ב"כ התובעת: עו"ד גוטגליק
- ב"כ הנתבעת: עו"ד מנדלוביץ
עו"ד רן שקד
עוסק/ת ב-
נזקי גוף ותאונות
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.