אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> תמ"א 38 >> פרויקט תמ"א 38 ימשיך חרף סחבת של 7 שנים והתנגדות דיירים

פרויקט תמ"א 38 ימשיך חרף סחבת של 7 שנים והתנגדות דיירים

מאת: עו"ד דוד רייכרט | תאריך פרסום : 11/06/2023 08:45:00 | גרסת הדפסה

עו"ד דוד רייכרט (צילום: מאי מזוז, אילוסטרציה: Pedro Miranda, Unsplash)

חברה שהתקשרה עם דיירים בגבעתיים בהסכם לביצוע הפרויקט קרסה. הנאמנים ביקשו להעביר את זכויותיה לחברה אחרת ובקשתם אושרה בבית המשפט

השופט אלכסנדר רון קיבל לאחרונה בקשה שהגישו נאמניה של חברת טל בר בניה שנמצאת בהקפאת הליכים. במוקד הבקשה עמד הסכם לביצוע פרויקט תמ"א 38 עליו חתמה החברה מול דיירי בניין בגבעתיים ב-2016. העבודות טרם החלו. הנאמנים ביקשו להעביר את זכויות החברה לחברה אחרת, כדי לממש את הפרויקט לטובת הנושים. אף שחלק מהדיירים התנגדו השופט אישר את הבקשה, בין היתר לנוכח הסכם נוסף שנחתם לפני כשנה מול חברת כלל שנתנה מימון לפרויקט ובו שועבדו לטובתה זכויות הבנייה.

בנובמבר 2022 ניתן צו הקפאת הליכים נגד חברת טל בר בניה שהתקשרה בהסכמים לביצוע עבודות להרחבת דירות בבניין ולתוספת בנייה במסגרת תמ"א 38.

למרות העיכוב הניכר בתחילת העבודה, כמה חודשים קודם לכניסתה של החברה לחדלות פירעון נחתם הסכם משולש בין החברה, דיירי הבניין והחברות מכלול מימון וכלל. ההסכם עסק במתן אשראי מצד כלל לחברת טל בר תמורת שעבוד זכויות הבנייה לטובת כלל.

במסגרת הליך חדלות הפירעון הנאמנים של חברת טל בר ביקשו להעתיק את זכויותיה לחברה אחרת נוכח הערכתם כי טובת קופת הפירוק (כלומר טובת נושי החברה) מצדדת בכך. הנאמנים ציינו שהחברה השקיעה כספים רבים בפרויקט עד כה לרבות לצורך תכנון והוצאת היתר. הם הדגישו את התועלת הצפויה לנושים מהמשך הפרויקט.

בין בעלי הדירות הייתה מחלוקת. שלושה בעלי דירות התנגדו לבקשה, שניים תמכו בה ובנוגע לדירה השישית, שבעליה נפטר, יורשיו נחלקו בשאלה בינם לבין עצמם. המתנגדים טענו כי בחלוף כ-7 שנים מאז נחתם ההסכם וכשהעבודה בפועל טרם יצאה לדרך, הם לא חפצים עוד בהתקשרות הזאת. מנגד, התומכים בבקשה טענו כי מצבו של הבניין מחייב את המשך הפרויקט.

סכנה ליציבות

השופט אלכסנדר רון מבית המשפט המחוזי בירושלים אישר את בקשת הנאמנים. הוא ציין שעל פי ההסכם המשולש מושכנו לטובת כלל זכויות בהיקף של 25 מיליון שקל. בעלי הדירות הבהירו בדיון, כצפוי, שאין בדעתם או ביכולתם לפרוע את ההלוואה שנתנה כלל.

השופט הבהיר שכלל עתידה, כפי שהצהירה בדיון, לפעול למימוש המשכנתא שבידה. זאת ועוד, כל בעלי הדירות נתנו ידם ליצירת שעבוד זה.

לדבריו, מקום בו מהות השעבוד היא בעיקר זכויות בנייה, ובהינתן ההלוואה שלא נפרעה, צפויה הבנייה ממילא לצאת לפועל, גם אם תתקבל עמדת המתנגדים.

השופט הוסיף שההסכם המשולש נחתם לפני פחות משנה וניתן לראות בכך נכונות מצד בעלי הדירות למחול על "הסחבת" שנקטה החברה עד אז. 

כמו כן, קבלת הבקשה אף משרתת את טובת כל דיירי הבניין שכן נדרש חיזוק למבנה ויש סכנה  ליציבותו. "עדיף לכלל הדיירים שיתבצע המהלך מכוח הליך זה ולא במסגרת הליך לאכיפת שעבוד ביוזמת כלל", סיכם השופט.

  • הנאמנים: עו"ד חגי אולמן, עו"ד אביחי ורדי
  • ב"כ בעלי הדירות 1-5: עו"ד מחלב, עו"ד גבאי
  • ב"כ מכלול מימון וכלל ביטוח: עו"ד ברגיל
עו"ד דוד רייכרט עוסק/ת ב- תמ"א 38
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום תמ"א 38 באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום תמ"א 38
10 מושגי יסוד בהתחדשות עירונית
עו״ד ומגשר חיים פרטוש (צילום: רות אלוני)

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ