התאונה התרחשה בדרך נמיר בתל אביב כשרכב התנגש באופניים חשמליים שנסעו לפניו. בית המשפט קבע כי רוכב האופניים ונהג הרכב אחראים ברשלנות למות הצעירה
בבית המשפט לתעבורה במחוז תל אביב נגזר לאחרונה דינו של נהג רכב שהורשע בגרימת מוות ברשלנות של בת 20. ב-2017 הנהג פגע באופניים חשמליים שעליהם הורכבה הצעירה. לפני כשנה נגזר דינו של רוכב האופניים והוטלו עליו 9 חודשי עבודות שירות לצד עונשים נלווים. השופט ישראל ויטלסון הטיל עונש דומה על נהג הרכב.
על פי כתב האישום, לפני כשלוש שנים בסמוך לחצות הלילה, נהג הנאשם ברכבו על דרך נמיר מצפון לדרום בתל אביב. הוא נסע בנתיב השמאלי ביותר ופגע ברוכב אופניים חשמליים שהרכיב בחלק האחורי את הצעירה.
כתוצאה מההתנגשות הועפה הצעירה למרחק של 50 מטר וספגה פגיעת ראש. היא פונתה במצב אנוש לבית החולים ונפטרה זמן קצר לאחר מכן.
מעובדות כתב האישום עלה כי זמן קצר לפני ההתנגשות סטה רוכב האופניים שמאלה ועבר מהנתיב הימני ביותר לנתיב השמאלי ביותר, בו נהג הנאשם. בסמוך לאחר מכן התנגש הנהג בעוצמה עם חזית רכבו בחלק האחורי של האופניים ופגע פגיעה ישירה במנוחה.
נגד רוכב האופניים הוגש כתב אישום המייחס לו עבירה של נהיגה בקלות ראש, ברשלנות חמורה וחוסר תשומת לב לחיי אדם בכביש, הרכבת המנוחה בחלק האחורי של האופניים בניגוד לחוק ונהיגה באופניים לא תקינים שבוצעו בהם שינויים מבניים במטרה להגדיל את ההספק ומהירות האופניים.
רוכב האופניים הודה בעבירות והוטלו עליו 9 חודשי עבודות שירות, פסילת רישיון נהיגה למשך 7 שנים לכל רכב, כולל אופניים חשמליים, מאסר על תנאי, פיקוח קצין מבחן ופיצוי של 20,000 שקל למשפחת המנוחה.
נהג הרכב כפר בעובדות והתנהל משפט הוכחות מלא שהביא להרשעתו.
במסגרת הטיעונים לעונש טענה המדינה כי כתוצאה מרשלנות הנהג, המצטרפת לרשלנות רוכב האופניים, מצאה המנוחה את מותה בטרם עת. לטענתה, מדובר ברשלנות ברף הגבוה ולכן יש להטיל על הנאשם מאסר בטווח של 12-24 חודשים מאחורי סורג ובריח ופסילת רישיון נהיגה ל-10-20 שנה.
בא כוח הנהג טען כי לרוכב האופניים שנכנס לנתיב הנסיעה של הנהג אחריות רבה יותר לקרות התאונה ורשלנות הנהג נמוכה ביותר. עוד צוין כי מדובר באדם נורמטיבי, ללא עבר פלילי או תעבורתי.
משבצת זמן רגעית
״ראיתי לנגד עיני כי התוצאה הקטלנית שהתחוללה בצירוף טרגי של שני מעשי רשלנות שהצטרפו זה לזה, במארג אחד, במשבצת זמן רגעית״, כתב השופט הבכיר ישראל ויטלסון מבית המשפט לתעבורה בבת ים.
הוא ציין כי הפסיקה חוזרת על הצורך להעניש בחומרה בעבירות של גרם מוות ברשלנות כביטוי לקדושת חיי אדם. ״קשה להעלות על הדעת ענישה בגין גרימת מוות ברשלנות שלא תכלול רכיב של מאסר״, כתב.
השופט דחה את עמדת הסנגור כי אחריות רוכב האופניים גדולה יותר וכתב כי ניתן לטעון באותה מידה את ההיפך, כלומר, שהנהג הוא זה שבסופו של דבר פגע ברוכבי האופניים שהיו לפניו בדרך, במקום שהיה מואר היטב והוא היה חייב להבחין בהם מבעוד מועד.
בסופו של דבר גזר השופט על הנהג 9 חודשי עבודות שירות, פסילת רישיון ל-9 שנים, מאסר על תנאי, פיקוח קצין מבחן ופיצוי למשפחת המנוחה בסך 20,000 שקל.
- ב״כ המדינה: לא צוין
- ב״כ הנאשם: עו"ד דוד גולן
עו״ד דוד אריכא
עוסק/ת ב-
תעבורה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.