אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> ירושות וצוואות >> קיבל משק בירושה – אחיו לא יקבלו הזדמנות להתנגד

קיבל משק בירושה – אחיו לא יקבלו הזדמנות להתנגד

מאת: עו"ד רגב אלקיים | תאריך פרסום : 14/03/2024 12:00:00 | גרסת הדפסה

אילוסטרציה: Chris on Unsplash

שנה וחצי אחרי שניתן צו לקיום צוואה, שניים מתוך אחד-עשר האחים שנושלו ביקשו לבטלו בטענה שלא ידעו עליה. השופטת: "ידעו גם ידעו"

בית המשפט למשפחה בבאר שבע דחה לאחרונה בקשה שהגישו אח ואחות אשר נושלו מירושת אימם, לביטול הצו לקיום צוואתה בה הורישה הכול – לרבות משק במושב – לאחיהם. סגנית הנשיא רותם קודלר עיאש דחתה את טענת המבקשים כי לא ידעו על הצוואה וכפועל יוצא לא יכלו להתנגד לה בזמן. גם טענתם לפגמים בצוואה המצדיקים את ביטולה נדחתה. בכך למעשה נקבע סופית שהמשק יישאר בבעלות הזוכה על-פי הצוואה.

הצדדים הם שלושה מבין שנים-עשר הילדים של המנוחה. בנובמבר 2009 היא ערכה צוואה במסגרתה ציוותה את מלוא רכושה, כולל המשק בבעלותה, לאחד מבניה (המשיב). 9 שנים לאחר מכן הלכה האם לעולמה והזוכה על-פי צוואתה הגיש בקשה לקיומה. הצו ניתן ביולי 2019 וכשנה וחצי לאחר מכן, בדצמבר 2020, הוגשה הבקשה לביטולו על-ידי שניים מ-11 האחים שנושלו.

לטענת המבקשים, הסיבה לעיכוב בהגשת בקשתם נעוצה בעובדה שהם לא ידעו על צוואת אימם ולכן לא יכלו להתנגד לה בזמן. לדבריהם הצוואה מכילה פגמים רבים כגון טעות בשם אימם, והיא נערכה תחת מעורבות והשפעה בלתי הוגנת מצד אחיהם-הזוכה, ששלט באימם, בחשבונות הבנק שלה ובכספה.

עוד סיפרו האחים כי אימם הביעה בחייה רצון לחלק את המשק שווה בשווה בין ילדיה. יתרה מכך, אחיהם-הזוכה התחייב שלא יתעסק בצוואה עד תום שנת האבל. לשיטתם, הצוואה "אפופת מסתורין" והיא נעשתה שלא בהתאם לחוק ועל-כן יש לבטלה.

לעומתם טען הזוכה שבאפריל 2019 כבר עדכן את אחד המבקשים על הצוואה ועל הגשת הבקשה לקיומה, כך שטענתו כי לא ידע על כך היא שקרית. הזוכה התכחש לפגמים הנטענים בצוואה, וסיפר כי סעד את אימו עד יומה האחרון והיא בחרה מרצונה החופשי ומתוך צלילות מוחלטת להוריש לו את כל נכסיה.

עשה מעל ומעבר

השופטת קודלר עיאש מצאה שאין הצדקה לשיהוי הניכר בהגשת הבקשה לביטול צו קיום הצוואה.

בראש ובראשונה היא ציינה כי אחד המבקשים סתר את עצמו כשהודה במהלך המשפט כי עודכן על הבקשה לצו הקיום באפריל 2019 – יותר משנה וחצי לפני שהגיש את הבקשה לביטול הצו.

יתרה מכך, מהעדויות עלה שעוד לפני כן – בינואר 2019 – נערכה פגישה בביתו של אחד האחים בה נחשפו כלל האחים לצוואת אימם. "מצאתי כי המבקשים פעלו בשיהוי בלתי סביר ובלתי מוצדק של כשנה וחצי", כתבה השופטת תוך שציינה כי התרשמה שהם "ידעו גם ידעו על כך שקיימת צוואה ועל כך שהמשיב צפוי לבקש לקיימה".

בשולי הדברים היא העירה כי הזוכה עשה מעל ומעבר כשפעל לעדכן את כל האחים על הצוואה ועל כוונתו להגיש בקשה לקיים אותה, הגם שלפי החוק עליו לעדכן רק זוכים בצוואה. יתרה מכך, תשעת האחים שאינם חלק מההליך תומכים למעשה בצו הקיום וחלקם אף העיד לטובת הזוכה.

בתוך כך התייחסה השופטת לטענות ההתנגדות. היא העריכה כי גם אם ההתנגדות לצוואה הייתה מתבררת לגופה הסיכוי שהייתה מתקבלת הוא נמוך עד אפסי.

לפיכך היא הורתה על דחיית הבקשה תוך חיוב המבקשים בהוצאות של 50,000 שקל לטובת אחיהם.

  • ב"כ המבקשים: עו"ד אביעד טריקי
  • ב"כ המשיב: עו"ד יעקב פרץ

עו״ד רגב אלקיים עוסק/ת ב- נחלות ומשקים במושבים
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום ירושות וצוואות באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום ירושות וצוואות
צוואה הדדית – אליה וקוץ בה
עו"ד אורלי מנע שני | צילום: אלה פאוסט
מתגרשים? כך תמנעו את השבר המשפחתי הבא
עו״ד אסנת הכהן (צילום: רינת בורג)

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ