ביהמ"ש חייב אב לשלם לבנו ואשתו 200 אלף שקל בתמורה לפינויים מדירתו. אלא שפרידתם של הבן ואשתו טרפו את הקלפים. במסגרת תביעה לאיזון משאבים שהגישה האישה, הסתבר שהאב ובנו עשו נגדה יד אחת, במטרה למנוע ממנה לקבל את חלקה בכספים.
אב שהסתכסך עם בנו הגיש ב-2010 תביעה לפינוי בנו ואשתו מדירתו, בה התגוררו יחד במשך עשרים שנה עם שמונת ילדיהם. כשלוש שנים לאחר מכן, ניתן פסק דין שהורה על פינוי בני הזוג מהדירה, בכפוף לכך שהאב ישלם להם פיצויים של 200 אלף שקל.
לכתבות נוספות בנושא:
בין לבין, בני הזוג נפרדו. האישה נמלטה מהבית בשל אלימות מצד בעלה (הבן), וכשבועיים לאחר מכן הוא נעצר בחשד לאינוס בנותיו ותקיפת אשתו. הבעל הורשע במיוחס לו ונגזרו עליו 18 שנות מאסר.
כארבעה חודשים לאחר מתן פסק הדין, ביקש האב צו פינוי מהדירה. אלא שהאישה התנגדה לבקשה, מאחר שלטענתה עוד לא העביר לידיה את הפיצויים להם היא זכאית בהתאם לפסק הדין.
האישה טענה, כי לנוכח הפרידה, חידשו בעלה ואביו את הקשר ויחד רקמו קנוניה שנועדה למנוע ממנה לקבל את חלקה בפיצויים, כך שיגיעו לבעלה בלבד. משכך, היא הגישה תביעה לאיזון משאבים נגד האב ובעלה בביהמ"ש לענייני משפחה בנצרת.
לטענתה, עם מעצרו של הבעל וכנקמה בה ובילדיהם, הוא החל להבריח את נכסיו וניסה למשוך כספים משותפים ללא ידיעתה. היא ביקשה שביהמ"ש יקבע שהיא זכאית למחצית הרכוש המשותף ויחייב את אביו לשלם לה את חלקה בפיצויים.
הנתבעים, לעומת זאת, הכחישו בתוקף את טענת הקנוניה וטענו שהאב העביר זה מכבר את הכספים לבני הזוג במלואם ובמזומן.
פסק הדין אינו המלצה
סגן הנשיא, השופט אסף זגורי קבע, שפסק הדין שניתן בתביעת האב קבע במפורש שהאב ישלם את הפיצויים לבני הזוג באמצעות הפקדה בקופת ביהמ"ש. הוראה זו, קבע השופט, אינה בגדר המלצה וזו הייתה הדרך היחידה בה היה האב צריך להעביר את הכספים. משלא פעל לפי הוראות פסק הדין מבלי שסיפק לכך הסבר משכנע – יש לדחות את הטענה שהכסף הגיע ליעדו.
השופט קבע, כי התובעת הצליחה להוכיח את דבר הקנוניה – שנרקמה במטרה לנשל אותה מזכותה ע"פ דין לקבל מחצית מהפיצוי שנפסק – באמצעות אינספור עדויות אובייקטיביות. השופט התייחס בקביעתו גם לעדויותיהם הסותרות של הנתבעים ולכך שלא הציגו כל ראיה להעברת הכספים.
משכך, קיבל השופט את מלוא טענות התובעת וחייב את האב לשלם לה 100 אלף שקל. באשר ליתר הנכסים המשותפים, קבע השופט, כי התובעת תקבל את מחצית שווי הרכב המשותף והצהיר כי היא חייבת, יחד עם בעלה, לכסות את החוב שבחשבונם המשותף. הנתבעים חויבו בהוצאות ושכר טרחת עו"ד של 20 אלף שקל.
* עו"ד יעקב בלס עוסק בדיני משפחה.
**הכותב לא ייצג בתיק.
***המידע המוצג במאמר זה הינו מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.