השופט התחשב בקצב בן ה-34 שמחץ למוות את רוכב האופניים הצעיר, בין היתר משום שהיה מבוהל מהסיטואציה, הסגיר עצמו למשטרה תוך פחות משעה ולא נמצא אשם בגרימת התאונה
בית המשפט המחוזי בחיפה השית 6 חודשי עבודות שירות על נהג שדרס למוות ילד כבן 11.5 שרכב על אופניו בג'סר א-זרקא. בנוסף נגזרו על הנהג, אב לשישה, 38 חודשי פסילת רישיון וקנס כספי בסך 2,500 שקל. לאחר שהנאשם הורשע בעבירת הפקרה אחרי פגיעה קבע השופט אינאס סלאמה שיש להתחשב בין היתר בעברו הפלילי הנקי ובהסגרתו המהירה למשטרה, ולגזור עליו עונש שאינו כולל מאסר בפועל.
התאונה אירעה לפני כ-5 שנים בכפר ששוכן למרגלות הים התיכון. בסביבות השעה 18:00 נהג הנאשם ברכב השברולט שלו והתקרב לצומת. באותו זמן רכב הילד המנוח על אופניו ושם פעמיו לכיוון אותו צומת. בשלב מסוים המנוח פנה ימינה ונכנס לנתיב נסיעת הנאשם, כאשר האחרון פגע בו עם הדופן הימנית של רכבו והפיל אותו מהאופניים. הנאשם המשיך בנסיעה ומחץ את הילד בגלגליו. מותו נקבע במקום.
על פי האמור בכתב האישום, ברגעים שלאחר התאונה התאספו במקום אנשים וניגשו למנוח. הנאשם מצדו עצר את הרכב, הפנה מבטו לעבר הילד שותת הדם, ולאחר מספר שניות חזר לרכבו ונמלט מהזירה. הוא לא התקשר למד"א על מנת להזעיק עזרה. רק בסביבות השעה 19:00, על פי הנטען, הוא התייצב בתחנת זיכרון יעקב והסגיר עצמו למשטרה.
המדינה ביקשה להטיל על הנאשם מאסר בפועל של בין 18 ל-54 חודשים. לטענתה הנאשם פגע בערך חיי האדם כאשר בחר להימלט מזירת התאונה מבלי להתקשר לגופי ההצלה, ויש לזקוף זאת לחובתו.
מנגד עתר הסניגור להסתפק בעבודות שירות. לדבריו כתב האישום הוגש רק בחלוף כ-3.5 שנים ממועד התאונה ומדובר בשיהוי משמעותי הפועל לטובת הנאשם. הסניגור סיפר שרק לאחרונה נולד ילדו השישי של הנאשם ובנסיבות אלה הוא מסוגל לשרוד לכל היותר "חודשיים עבודות שירות".
לא אשם בתאונה
השופט סלאמה סקר את נסיבות התאונה וקבע שיש בהן בכדי להשפיע לקולא על עונשו של הנאשם. בין היתר ציין השופט שהנאשם "היה נתון בבעתה לאחר התאונה", כאשר "מצב זה, בו היה נתון הנאשם, ניתן לראותו בגדר הסיבות שהביאוהו לביצוע העבירה, ובהתאם להתחשב בו בעת קביעת מתחם העונש ההולם".
השופט הוסיף שיש להעניק משקל לעובדה שהנאשם איננו אשם בקרות התאונה. כך, הוא הפנה לדברי בוחן התאונה אשר ציין בדו"ח כי מדובר היה בהתנגשות בלתי נמנעת שהאשם בה הוא דווקא המנוח.
עוד כתב השופט כי התקהלות ההמון ברגעים שלאחר התאונה מקטינה את חומרת ההפקרה. הוא נימק שתאונת הפקרה המתרחשת בלב יישוב בשעת בין ערביים עם המון אנשים אינה דומה מבחינת חומרתה לכזו המתרחשת בשעת לילה מאוחרת כשהקורבן נותר להתבוסס בדמו.
הוא הוסיף כי יש להביא בחשבון את העובדה שהנאשם שם פעמיו חיש מהר – תוך פחות משעה – אל תחנת המשטרה, ביוזמתו, ומבלי שידע שהמשטרה דולקת אחריו.
השופט אף התחשב בהיותו של הנאשם ראש משפחה מרובת ילדים, כאשר הקטן שבהם נולד רק לאחרונה. בנוסף, הוא נתן דעתו למכתב שהציג הסנגור מהקצבייה בה מועסק הנאשם, לפיו הנאשם עובד טוב המבצע מלאכתו נאמנה.
בנסיבות אלו העמיד השופט את עונשו של הנאשם על 6 חודשי עבודות שירות בלבד, וזאת לצד פסילת רישיון ל-38 חודשים וקנס כספי של 2,500 שקל.
- ב"כ הנאשם: עו"ד עמיקם שוחט (סנגוריה ציבורית)
עו"ד אברהם (בומה) ברחד
עוסק/ת ב-
פלילי
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.