אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> חוקתי ומנהלי >> רק לאחר מאבק משפטי: ניצול שואה יקבל קצבה

רק לאחר מאבק משפטי: ניצול שואה יקבל קצבה

מאת: מערכת PsakDin | תאריך פרסום : 10/12/2015 14:10:00 | גרסת הדפסה

צילום: cgirldez, www.morguefile.com

הרשות לזכויות ניצולי השואה טענה לבעייתיות בגרסת הקשיש, לפיה הוריו נפטרו במחנה ריכוז ברומניה. בעקבות עדותה של ניצולה אחרת, שזכרה את משפחתו, זכה הקשיש בקצבה המיוחלת.

בבקשה שהגיש לרשות לזכויות ניצולי שואה על מנת שיוכר כניצול שואה הזכאי לקצבה חודשית, סיפר הקשיש, כיום בן 74, כי נולד בעיר טקוץ' שברומניה והועבר בינקותו יחד עם הוריו למחנה עבודה בעיר טורדה.

לבירור זכויותכם:

פנו ל-עורך דין ניצולי שואה

הקשיש לא כתב כיצד ומדוע הגיעו הוריו דווקא למחנה זה או מה התרחש שם. עם זאת הוא סיפר שלאחר תקופה מסוימת הוריו חלו, שוחררו מהמחנה והועברו חזרה לטקוץ'. זמן קצר לאחר מכן הם נפטרו, והקשיש נשלח לבתי יתומים שונים עד שחזר לבסוף לטקוץ'.

ואולם, הרשות דחתה את בקשת הקשיש, לאחר שעימתה אותו עם גרסה שהגיש בעבר לקרן הסיוע לניצולי שואה, שם סיפר כי הוריו נרצחו על ידי הנאצים, מבלי שאזכר את המחנה בטורדה.

באוקטובר 2015 הגיש הקשיש באמצעות עורכת הדין טלי שמואלי ממשרד עורכי דין דוד ידיד ערעור על ההחלטה לוועדת הערר לפי חוק נכי רדיפות הנאצים שבבית משפט השלום בחיפה.

הקשיש זימן לדיון בבית המשפט אישה המבוגרת ממנו בשמונה שנים, אותה פגש לטענתו בטקוץ' כאשר היה בן 17, שסיפרה כי היא מכירה את המשפחה ואישרה כי הוריו ניסו לברוח מטקוץ' אך נתפסו והוכנסו למחנה העבודה. עם זאת, לטענתה את הקשיש היא פגשה לראשונה לפני 15 שנים בלבד.

מנגד, טענה הרשות שלא ניתן לקבל את גרסתו מלאת הסתירות של הקשיש.

"זהותו נמחקה"

השופט אהרון שדה התייחס לקושי הברור של הצדדים להציג ראיות ולשחזר אירועים שהתרחשו לפני כ-70 שנה, והביע את מחאתו על כך שהקשיש נאלץ להוכיח את זכאותו דרך הליכים "לא פחות מהזויים".

לדבריו של השופט, המקום הנכון להסדיר את מצבם של אנשים דוגמת הקשיש הוא במסדרונות הכנסת ומשרדי הממשלה הקשורים לנושא ניצולי השואה. השופט אמנם קיבל את טענת הרשות, כי גרסת העורר הייתה בעייתית ומלאת סתירות, אבל הוא האמין לעדה שהביא הקשיש מטעמו.

השופט הסביר כי הוא לא מוצא לנכון לשלול את גרסתו של הקשיש, לנוכח מסכת הייסורים שעבר לאחר שנותק לגמרי ממשפחתו ושהה זמן רב בבתי יתומים ובמידה מסוימת "חלק מזהותו נמחקה".

בהתאם, הגיע השופט למסקנה שגרסת הקשיש, לפיה שהה עם הוריו במחנה, הוכחה במאזן המינימלי הנדרש, וקיבל את הערר, כך שהרשות תכיר בו כניצול שואה הזכאי לקצבה חודשית.

*** המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום חוקתי ומנהלי באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום חוקתי ומנהלי

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ