אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> תחום >> רשם הקבלנים דחה את הבקשה? עדיין תוכלו לקבל רישיון

רשם הקבלנים דחה את הבקשה? עדיין תוכלו לקבל רישיון

מאת: עו"ד תומר סופר | תאריך פרסום : 10/05/2020 14:49:00 | גרסת הדפסה

עו"ד תומר סופר

קבלנים משקיעים בבקשה לרישיון זמן וכסף, אך פעמים רבות זוכים לסירוב לא מנומק. כך ניתן להפוך את ההחלטה

אחד התסכולים הגדולים ביותר שחווים קבלנים שמבקשים להפוך לקבלנים רשומים, הוא כאשר הבקשה שלהם להוצאת רישיון נדחית.

התסכול מתגבר כשהמבקשים מצדם בטוחים שיש בידיהם את הכישורים והניסיון הנדרשים והם ראויים להירשם בפנקס, אך הוועדה המייעצת לרשם הקבלנים פוסלת אותם מבלי לתת שום נימוק שמניח את הדעת. למשל, פעמים רבות קובעת הוועדה כי אין לקבלן ניסיון ביצועי, ללא הסבר ומבלי לאפשר לו להתגונן בפני טענה זו.

יש לציין כי מדובר בבקשה מורכבת שהגשתה כרוכה בהשקעה של זמן וכסף, תשלום לעורך דין ואגרות, מה שמעצים את מפח הנפש שבדחייה עוד יותר.

כאמור, רשם הקבלנים מקבל את ההחלטה לאחר שהוא מתייעץ עם הוועדה המייעצת שלו. הוועדה הזו מורכבת ממספר אנשי מקצוע בתחום ההנדסה הבנאית, אשר עוברים על הבקשות שהקבלנים הגישו לרשם ולאחר דיון מחליטים האם הם ממליצים לאשר או לדחות כל בקשה. ברוב המוחלט של המקרים, רשם הקבלנים מאמץ באופן עיוור ומוחלט את המלצות הוועדה המייעצת.

במכתב הסירוב שבו רשם הקבלנים מפרט את הסיבות לכך שאינו מעניק את הרישיון, הוא מפרט גם שתי דרכים עיקריות שעומדות בפני הקבלן כדי להתנגד להחלטה.

תגובה לרשם הקבלנים

האפשרות הראשונה שניתנת לקבלן היא להמציא תוך 14 ימים מסמכים חדשים שיש בהם כדי לסתור את ההחלטה של הוועדה המייעצת ולשנות אותה. חשוב ביותר לשלוח מכתב תגובה ראוי ורציני לרשם הקבלנים, ולהסביר לו באופן חד משמעי מדוע הקבלן שהגיש את הבקשה ראוי להירשם בפנקס הקבלנים, ולצרף ראיות ואסמכתאות חדשות.

הגשת המכתב לרשם הקבלנים באופן מקצועי באמצעות עורך דין שמתמחה ברישום קבלנים מגדיל את הסיכוי שהוועדה המייעצת תקבל את הבקשה. זאת משום שלעיתים הבקשה של הקבלן נפסלת בגלל נתון שלא היה ידוע לה או שלא היו בידיה מספיק הוכחות לכך שיש לקבלן את הניסיון או ההכרה הרלוונטיים. תגובה שעונה על הבעיה באופן נקודתי בהחלט יכולה להביא לכך שהוועדה תתרצה ותעניק לקבלן רישיון.

ערר לבית המשפט

במידה שרשם הקבלנים או הוועדה המייעצת עדיין מסרבים להעניק את הרישיון, האפשרות הנוספת שעומדת בפני הקבלן היא להגיש ערר לבית המשפט המחוזי בתל אביב תוך 30 ימים. בקשה שמוגשת באיחור לא מוצדק עלולה להידחות על ידי בית המשפט מסיבה זו בלבד.

למעשה, מדובר בסוג של עתירה מנהלית שבה הקבלן טוען שרשם הקבלנים או הוועדה המייעצת קיבלו בעניינו החלטה בצורה שאינה סבירה או אינה מידתית, ולא שקלו את כל השיקולים הרלוונטיים. לכן הקבלן מבקש מבית המשפט להתערב ולהחזיר את הבקשה שוב להחלטת הוועדה המייעצת או לחלופין להורות לה לתת החלטה אחרת מכפי שנתנה.

לא סוף פסוק

בשל מורכבות ההליך, מומלץ לפנות לעורך דין בעל ניסיון בתחום שידע אלו טיעונים להעלות בפני רשם הקבלנים, ובמידת הצורך לטעון בבית המשפט.

חשוב לדעת שגם אם בית המשפט לא יקבל את עמדתכם, ניתן להמתין תקופה, לרפא את הפגמים שרשם הקבלנים העיר עליהם, ולהגיש את הבקשה מחדש באופן מקצועי.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





חיפוש עורך דין לפי עיר :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ