השוכרת התעוררה מבועתת, חבולה ומכוסה חתיכות בטון. בהליך הקודם חויבו בעלי הדירה לשלם לה כ-450 אלף שקל, אך באחרונה המחוזי הפחית מהפיצוי 50 אלף שקל משום שהפסדי השכר חושבו על בסיס גבוה שלא הוכח.
בית המשפט המחוזי בתל אביב קיבל באחרונה חלק מערעור שהגישו בעלי דירה על קביעת בית משפט השלום בעיר, שחייב אותם לפצות שוכרת ב-450 אלף שקל לאחר שתקרת חדר השינה קרסה עליה בשל רטיבות שלא טופלה, וגרמה לה לבעיות גב ולטראומה. סגנית הנשיא יהודית שבח, והשופטים שאול שוחט ויונה אטדגי השאירו את מרב קביעות הערכאה הקודמת על כנן, אולם מצאו לנכון להפחית 50 אלף שקל מסכום הפיצוי הקודם.
המקרה אירע באחד מלילות דצמבר 2004. השוכרת – סטודנטית למנהל עסקים ותקשורת שהתגוררה ברחוב דם המכבים בתל אביב – התעוררה חבולה ומבועתת לאחר שחתיכות בטון נפלו עליה מהתקרה בזמן שישנה. כתוצאה מהאירוע, היא סבלה משברים בחוליות השדרה ומטראומה נפשית, ושבה לבית הוריה שבצפון הארץ.
ב-2008 השוכרת תבעה מבלי הדירה פיצויי נזיקין. בפסק הדין שניתן בפברואר שנה שעברה נקבע כי נגרמה לה נכות קבועה בשיעור 8% והיא זכתה בכ-450 אלף שקלים.
אלא שבעלי הדירה ערערו על פסק הדין למחוזי בטענה שהשוכרת הגזימה ושהם אינם אחראים למקרה. עוד נטען מטעמם כי בית המשפט שגה בהערכת שיעור הנכות וכלל בחישוב גם נזקים קודמים מהם סבלה השוכרת.
בנוסף לאמור, נטען כי הפיצויים שנקבעו שגויים משום שחושבו על בסיס פוטנציאל השתכרות של כ-12,000 שקלים לחודש, אף שבאותה העת השוכרת הרוויחה 4,700 שקלים לחודש בלבד.
בד בבד הגישה גם השוכרת ערעור נגדי במסגרתו טענה כי היא זכאית לפיצוי גבוה מזה שקיבלה. לשיטתה, הנכות שנקבעה לה אינה משקפת את מצבה והסכומים שקיבלה בגין כאב וסבל, הוצאות רפואיות, עזרת הזולת ושכר טרחת עו"ד לא הלמו את נזקיה ואת נסיבות המקרה.
שכר בסיס מופרז
שופטי הערעור בחנו את החלטת הערכאה הקודמת והחליטו פה אחד לקבל חלקית את ערעורם של בעלי הדירה ולדחות את הערעור שהגישה השוכרת.
השופטים הבהירו שלא נפל פגם בממצאים העובדתיים שנקבעו בהליך הקודם ותמהו כיצד בעלי הדירה מכחישים את אחריותם, שעה שהעידו כי ראו במו עיניהם את הנזק בתקרה ומומחה מטעמם קבע שהמקרה אירע כתוצאה מרטיבות ארוכת שנים. השופטים קבעו כי "אין מדובר באירוע פתאומי שהמערערים לא יכלו לצפותו, אלא בתופעה ישנה, שהמערערים היו אמורים לדעת עליה".
באשר לשיעורי הנכות, השופטים התרשמו כי הם הולמים את כלל הנזקים שנגרמו לשוכרת ולא מצאו הצדקה להתערב בהם או בסכומים שנקבעו בגין הרכיבים האחרים.
הרכיב היחיד שהשופטים התערבו בו היה שכר הבסיס ששימש לחישוב הפסדי שכר, והוערך בהסתמך על עדותו היחידה של מנהלה של השוכרת מבלי שגובתה בהוכחות נוספות.
לפיכך, נקבע כי יש להפחית 50,000 שקל מהפיצויים כך שהמשכירים ישלמו לשוכרת 391,540 שקלים. לא נקבעו הוצאות.
- ב"כ המערערים: עו"ד נזיקין מנחם דר
- ב"כ המשיבה: עו"ד דנה גרינוולד
* עו"ד אורן פרג' בנימין עוסק בדיני מקרקעין
** הכותב לא ייצג בתיק
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.