אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> משאלים >> נשיאת העליון נגד שרת המשפטים: האם הנשיאה צודקת?

נשיאת העליון נגד שרת המשפטים: האם הנשיאה צודקת?

נשיאת העליון נגד שרת המשפטים: האם הנשיאה צודקת?

בשבוע שעבר שלחה נשיאת בית המשפט העליון מרים נאור לשרת המשפטים איילת שקד מכתב נוקב בו הודיעה לה כי שופטי העליון החברים בוועדה לא ישתפו עמה פעולה בבחירת שופטים לכהונה בעליון.

ברקע הודעה זו עומדת הצעת חוק פרטית המבקשת לשנות את מתכונת בחירת השופטים כך שלא יידרש יותר רוב מיוחד ויהיה די ברוב רגיל לצורך מינוי מועמד. מהלך זה נתפס על ידי הנשיאה כניסיון לא לגיטימי לשנות את "כללי המשחק" תוך כדי תנועה.

מה דעתך: האם הנשיאה צודקת?


 

תגובות

הוסף תגובה
32

נשיאת העליון חייבת לצדוק שאם לא כן מה היא עושה שם בעצמה...

31

נשיאת בית המדפט נעליון צודקת.

שרת המשפטים היא פוליטיקאית והתמנתה למשרת שר/שרה מכוח "קומבינה/דיל/"שמור לי ואשמור לך". לכן, מינוי שופטים חייה להיות על בסיס מקצועי ולא עסקני.
30

שופטים שממנים את עצמם זה בזוי

הרכב הועדה למינוי שופטים צריך לכלול יותר מ- 9 חברים (אולי 15, אולי אפילו יותר) בכדי לייצג מגוון דעות ובכדי לדלל את כוחם של קבוצות אינטרסנטיות, כמו רצון השופטים לשלוט על המינויים של עצמם
29

הנשיאה צודקת

ברור כי הנשיאה צודקת כשהיא מבקשת לשמור על בית המשפט העליון כאי של שפיות בים של פוליטיקאים משוגעים. כיצד שרת משפטים הסבורה כי דמוקרטיה היא דיקטטורה של הרוב בחריגה ממגבלות חוקתיות, תשלוט על מינויים לבית המשפט העליון האמור לשים את הממשלה במקומה?!
28

הזכות לשרה עומדת בדיוק כפי שכל שר באפשרותו לקבוע מינויים גם לא במשרדו

הגיע הזמן לשינוי מהותי בשופטי העליון ובראייתם נכוחה בבואם לפסוק כנגד עניינים מהותיים למדינה ואזרחיה כגון: "עמונה" לדוגמה. יתרה מכך שופטי העליון כיום אינם שונים במעמדם המיוחד מעובדי מדינה אחרים הנתונים לשינויים לפי שיקול דעתו של שר המשרד. כך גם במשרד המשפטים הם פני הדברים ויש לחזק את מעמדה של השרה אל מול הגחמות הפרטיות של הנשיאה כיום. מספיק בעיות נצברו כתוצאה משיקולי דעת הנתונים לגחמות אישיות של שופטיהעליון בכלל ושל שופטים אחרים בפרט. יש למצוא האיזון בדרישות השרה ואף ראש-הממשלה לבין דרישות הנשיאה. הגיע הזמן לאפשר לעם חישראל להוציא רווחת אנחה.
27

למגיב/ה מס' 26 - לא הבנתי למה נכון... באיזה אופן בדיוק פועלת שרת המשפטים

לטובת הציבור ולא לטובת האינטרסים הפוליטיים שלה? וממתי בית משפט צריך להיות כפוף לדרג הפוליטי? מישהו קרא את מונטסקייה או מבין שצריכה להיות הפרדת רשויות?
26

תגובה מס' 17 - אומרת הכל ונכון.

25

תגובות קיצוניות שמעידות על ההתלהמות הכללית בחברה, בפוליטיקה, במשפט, בכלכלה

אין מקום לדיון ענייני? צריך להכפיש, להשמיץ, להטריל, להשחיר? אני בושה בעורכי הדין ובושה במדינה שלי. כמה עצוב ולאן הידרדר החלום הציוני...
24

בושה וחרפה לנשיאה.

הולכת בדרכי בעלה... במקום שתעסוק בשיפוט עוסקת בלא לה... נאור היה מזכיר הממשלה בתקופת בגין ז"ל, במרץ 1981 פרץ עימות חריף בין נאור לעיתונאי רענן לוריא, על רקע האשמות של לוריא שנאור הציע להדליף לו מידע סודי.בתחילת 1982 הודיע נאור על התפטרותו, וזו נכנסה לתוקף באפריל 1982. באוקטובר 1982, לאחר פרישתו, הורשע בבית הדין המשמעתי של עובדי המדינה בעבירות של התנהגות שאינה הולמת עובד מדינה: התערבות בעניינים לא לו, תוך סיכון יחסי החוץ של המדינה (העברת מידע לעיתונאי רענן לוריא שעשוי היה לסייע לרונלד רייגן בבחירות בארצות הברית), והצגת תמונה מעוותת של שיחותיו עם רענן לוריא. וכיום רעיתו ממשיכה בדרכו הלא ראויה וחבל שכך.
23

השופטת צודקת. ביהמ"ש העליון זו אחוזה משפחתית וחבר מביא חבר ואסור לשנות זאת

1 2 3 4 > >>
שירותים משפטיים





חיפוש עורך דין לפי עיר :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות












כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ