לפסק הדין בעניין כהן נגד חברת מנפאואר ישראל בע"מ
בית הדין האזורי לעבודה בת"א קבע, כי עובדת שפוטרה במהלך חופשת הלידה זכאית לפיצוי של 25,000 בגין הפרת חוק עבודת נשים, וכן לפיצוי של 40,000 ש"ח בגין הפרת חוק שוויון הזדמנויות בעבודה.
התובעת, הנדסאית תעשיה וניהול, עבדה בחברת מנפאואר כמנהלת אזור במחלקת הפרויקטים של החברה, כאשר במסגרת תפקידה עסקה בשיווק ופנייה לבתי ספר בקשר לתפעול פרויקט ההשגחה של החברה על בחינות הבגרות. בסמוך ליציאתה של התובעת לחופשת לידה, ובעקבות מכרז של משרד החינוך, התייתר הצורך בפעולות השיווק בבתי הספר, אך נאמר לה כי לא צפויים שינויים פרסונאליים בעקבות זאת. למרות דברים אלה, פוטרה התובעת בטענה כי תפקידה בוטל, ורק לאחר שפנתה לביה"ד, החלה החברה לאתר עבורה תפקידים חלופיים.
ראשית קבע בית הדין, כי תפקידה של התובעת אמנם עבר שינוי אולם לא בוטל, וכי כיוון שהחברה לא השיבה את התובעת לעבודה במהלך התקופה המוגנת לפי חוק עבודת נשים, הרי היא זכאית לפיצוי.
אמנם החברה הציעה לתובעת משרות חלופיות, אך משהדבר נעשה לאחר הפרה מתמשכת של החוק ורק בעקבות הפנייה לבית הדין, הרי שהתובעת לא היתה מחויבת לקבל הצעות אלה.
עוד נקבע, כי התובעת זכאית לפיצוי עקב הפלייתה מחמת מינה ומחמת היותה הורה, וכי גם אם החברה לא פעלה באופן אקטיבי להפלותה, הרי שהוכח כי לעובדת העדרותה ממקום העבודה במהלך תקופת חופשת הלידה, היה משקל מכריע בפיטוריה.
"יש לקרוא לחוק שוויון הזדמנויות חובה אקטיבית של המעביד לפעול על מנת למנוע את התוצאה המפלה" נכתב.
"התובעת" כך נקבע, "הועמדה על-ידי הנתבעת במצב נחות בהשוואה למצבם של עובדים אחרים בנתבעת, שאינם שונים ממנה בשונות רלבנטית בכל הנוגע ליכולת ההשתלבות והקידום בעבודה וזאת, אך ורק בשל העדרותה ממקום העבודה, עת מימשה את זכותה החוקית כהורה וכאם".
לפסק הדין בעניין כהן נגד חברת מנפאואר ישראל בע"מ
למדור: עבודה
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.