אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> נזקי גוף ותאונות >> לא יבוצע ניכוי גמלאות רעיוני מפיצויים בגין תאונת עבודה של עצמאי

לא יבוצע ניכוי גמלאות רעיוני מפיצויים בגין תאונת עבודה של עצמאי

מאת: הדר מורג | תאריך פרסום : 01/03/2010 16:37:00 | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין שלימוב נ' סהר חברה לביטוח בע"מ

האם יבוצע ניכוי רעיוני של גמלאות, מפיצויים בגין תאונת עבודה של עצמאי כאשר מוצו הזכויות מול המל"ל אך התגמולים נמוכים בשל אי דיווח אמת באשר לשכר?

בית המשפט העליון השיב בשלילה לשאלה זו וקבע, כי כאשר מדובר בעצמאי, ניתן להפריד בין פעולתו בכובע המעביד ובכובע העובד, ואין לפגוע בזכותו לפיצויים כעובד שניזוק בשל מחדליו כמעביד.

המנוח ז"ל, נהג משאית עצמאי, נהרג בתאונת דרכים שהוכרה כתאונת עבודה. הגמלאות המשולמות למבקשות, אשתו וביתו, מבוססות על הדיווחים שמסר המנוח אודות שכרו לפני התאונה.

לטענת המשיבות, חברות הביטוח, יש לנכות מן הפיצויים המשולמים לו את הגמלאות הרעיוניות עפ"י ההכנסות האמיתיות של המנוח, ולא את הגמלאות המשולמות בפועל בהתאם לשכר שדווח, זאת, בהתאם לכלל לפיו כאשר העובד לא מיצה את זכויותיו מול מל"ל, זכאי המעביד לנכות ב"אורח רעיוני" את התגמולים שהיו משתלמים לעובד אילו עשה כן.

ביהמ"ש המחוזי קיבל את עמדת חברות הביטוח וקבע כי יש לנכות גמלאות רעיוניות בהתאם לבסיס השכר הגבוה יותר שנפסק, שכן נוכח היות המנוח עצמאי, רכבו הוא בגדר "רכב מעביד" ועל כן המל"ל אינו זכאי לשיפוי "מהמבטח הנכנס לנעלי המעביד". מכאן, כך קבע המחוזי, חברות הביטוח אותן תבעו המבקשות זכאיות כי "ינוכו מן הפיצויים הגמלאות שהיו משתלמות על-יסוד העובדות האמיתיות", שאחרת- תוטל עליהן תוצאת מחדלו הבלתי חוקי של המנוח.

בית המשפט העליון קיבל את ערעור האישה והבת וקבע כי המנוח, בהיותו עובד עצמאי, חבש שני כובעים: כובע המעביד וכובע העובד, מכאן, שהתאונה שהתרחשה הינה תאונה של עובד ברכב המעביד, ועל כן טוענות חברות הביטוח כי הן זכאיות לנכות את תגמולי המל"ל המשולמים לו בהיותו נפגע בעבודה. עם זאת נקבע, כי במקרה זה, אין לקבל טענה זו ואין מקום ל"ניכוי רעיוני".

המנוח, כמעביד, שילם את דמי הביטוח עפ"י ההכנסות עליהן הצהיר- במידה שהיו נמוכות מההכנסות בפועל, היקף הביטוח הינו נמוך בהתאם, והמעביד לא ייהנה מביטוח רחב יותר מזה שרכש. עם זאת, אין זה ראוי "להעניש" את העובד הניזוק בשל מחדלי מעבידו, על אף שבמקרה זה מדובר באותו אדם, ולנכות מהפיצויים המגיעים לו גמלאות גבוהות יותר משנרכשו.

לפיכך, הניכוי מהפיצויים ייעשה בהתאם לתגמולים המשתלמים בפועל. חברות הביטוח ישאו בהוצאות ובשכ"ט בסך 20,000 ש"ח.

לפסק הדין בעניין שלימוב נ' סהר חברה לביטוח בע"מ

למדור: נזיקין

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום נזקי גוף ותאונות באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום נזקי גוף ותאונות

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ