אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> נזקי גוף ותאונות >> 10 כללי זהב לנפגעים בתאונת דרכים

10 כללי זהב לנפגעים בתאונת דרכים

מאת: אליעזר פני-גיל, עו"ד | תאריך פרסום : 05/06/2013 15:01:00 | גרסת הדפסה

אנו מפצירים בכם לנהוג בזהירות, אולם אם נפגעתם בתאונת דרכים - הנה כמה כללים חשובים שכדאי לפעול לפיהם. לגזור ולשים בתא הכפפות.


1. קודם כל הזמינו אמבולנס


גם אם אתם סבורים שאתם "מרגישים טוב", הזמינו או דאגו שיוזמן עבורכם אמבולנס. הגוף הוא מנגנון מתעתע: המצב עלול להחמיר, אם וכאשר תנסו להתפנות מזירת האירוע בכוחות עצמכם.

2. רשמו את פרטי הנהגים המעורבים בתאונה

לבקש את פרטי הנהגים האחרים המעורבים בתאונה: שם, מספר תעודת-הזהות, מספר הרכב, שם חברת הביטוח.

3. רשמו את פרטי העדים לתאונה

יש סיכוי טוב, שלא תזדקקו לכל האינפורמציה הזו, שכן כל נפגע תובע את חברת-הביטוח שלו. יחד עם זאת, רצוי מאוד שהפרטים יירשמו, למקרה שבו, למשל, תחליט חברת הביטוח להכחיש את עצם התרחשות התאונה.

4. האם מדובר ב"תאונה בעבודה"?


בהגיעך לבית החולים או למרכז הרפואי, יבקשו ממך לציין אם התאונה הייתה תאונה בעבודה. יש לענות תשובה נכונה שתואמת את המציאות. תשובה שאינה עולה בקנה אחד עם מה שקרה באמת, עלולה ליצור בהמשך סבך של בעיות משפטיות. חשוב לזכור: גם תאונה שארעה בדרך למקום העבודה או ממנו חזרה - נחשבת לתאונה בעבודה.
עם זאת, אם תענו שזו "תאונה בעבודה", אף על פי שהנסיבות לא היו כאלה, הכנסתם את עצמכם לתסבוכת מיותרת. אתם לא תקבלו פיצוי כפול, כפי שאולי חשבתם, אלא רק תפגעו בזכויותיכם לקבל פיצוי על מלוא הנזקים שנגרמו לכם.

5. מה להגיד לרופאים (1)?


כל מי שיבדוק אתכם, בין בבית החולים ובין במרפאה, בין אם רופא ובין אם אחות, עליכם לחזור ולהצהיר בפני כל אחד מהם: נפגעתי בתאונת דרכים. הדבר הזה חשוב מאין כמוהו, למקרה שחברת הביטוח תכחיש את התאונה.

6. מה להגיד לרופאים (2)?


עליכם לפרט במדויק כל מכאוב, כל מגבלה, כל תחושה, כל רגישות וכל מיחוש בגופכם. גם אם מדובר בכאב רפוי או עמום וגם אם אתם סבורים שיש כאב במקומות שכביכול לא נפגעו - ספרו עליהם למי שמטפל בכם.

ניסיונם של עורכי-הדין מלמד, שבמקרים רבים הנכות והפיצויים נפסקו לגבי איבר שלא ממש כאב בסמוך לתאונה, אך דווקא הוא הפך להיות מוגבל בהמשך. זאת, כמובן, בתנאי שהנפגע השכיל להתלונן גם על הכאבים העמומים באותו איבר.

מנגד, יש מקרים, שבהם הנפגע לא התלונן על מכאוב באיבר מסוים, ודווקא איבר זה סבל ממגבלות בעקבות התאונה. במקרים כאלה יש צורך לנהל "מלחמות קשות", כדי להוכיח שהמגבלות באותו איבר מקורן בתאונה.

7. הקפידו על תיעוד רפואי מסודר ומדויק


שימו לב, שכל התלונות שאתם מעלים בפני הרופאים אכן נרשמות בגיליון הרפואי שלכם. בקשו לקבל העתק מהרישומים הרפואיים או מסמך המאשר את הביקור והבדיקות במרכז הרפואי.

קראו היטב את הכתוב במסמך וברישומים הרפואיים, ואם נראה לכם שמידע שמסרתם לרופאים חסר בכתובים - בקשו להוסיפו. גם אם ייפטרו אתכם בטענה שהמידע לא רלוונטי, אל תתביישו לעמוד על שלכם. למידע ה"לא רלוונטי" יש לעתים משמעות גדולה ב"יום הפקודה".

8. קחו עורך-דין


פנו לעורך דין מנוסה ומיומן, שעיסוקו בתחום הזה בלבד. אל תתפתו להפקיד את גורלכם בידי עורכי-דין מתחילים או כאלה שעוסקים גם בתחומי משפט שאינם קשורים לביטוח ולתאונות-דרכים.

בדקו היטב את הרקע והניסיון של עורכי-הדין שאתם שוכרים את שירותיהם. חפשו את שמותיהם במאגרים המשפטיים השונים ובדקו את פסקי-הדין שהיו מעורבים בהם. אל תתפתו להצהרות מפי עורך-הדין על הצלחותיו ועל מה שהוא יכול להשיג עבורכם.

אם מתאפשר, שוחחו עם לקוחות קודמים של עורך-הדין והתרשמו, באמצעותם, מיכולתו המקצועית.

9. אל תשוחחו עם איש לגבי התאונה


חברות הביטוח שולחות לעתים חוקרים מטעמן, כדי לבדוק עניינים שונים הנוגעים לתאונה. המדובר, לרוב, באנשים חביבים ומאירי פנים, וקל מאד להתפתות לשוחח עמם. לרוב הם גם יציגו את עצמם כנציגים של המבטח שלכם. הם אינם משקרים בעניין זה, אך זכרו שחברת הביטוח שלכם היא למעשה היריב שלכם. שהרי על פי החוק, כל אחד תובע את חברת-הביטוח שלו.

בשום אופן אל תכניסו את החוקר הביתה ואל תחליפו אתו מילים. אם אתם בכל זאת מעוניינים לדבר אתו, אמרו לו רק ש"יש לי עורך דין, הוא יספר לך את כל מה שאתה צריך. פנה אליו". היו בטוחים שהחוקר לא יפנה לעורך-הדין שלכם גם אם תמסרו לו את פרטי עורך-הדין. מטרתו העיקרית של החוקר היא, להביא ממצאים וראיות, שיפחיתו ככל הניתן את גובה הפיצוי שישולם לכם.

הנסיון מלמד: שיחה עם חוקר מועילה מאד - לחברת הביטוח; אל תתפתו; ראה הוזהרתם!


10. דאגו להחלים מכל הפגיעות


השיבו לעצמכם את איכות החיים, כפי שהיתה לפני התאונה: הדבר חשוב לכם ולמשפחתכם. אל תזלזלו בטיפולים השונים, ובדקו כל דרך אפשרית לחזור לתפקוד מלא במהירות.

 

*משרדו של המחבר, עו"ד אליעזר פני-גיל עוסק מאז שנת 1984 בתחומי הנזיקין ותאונות הדרכים, הביטוח והרשלנות הרפואית.

** המידע המוצג הינו מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום נזקי גוף ותאונות באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום נזקי גוף ותאונות

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ