החניכה וחברותיה נדרשו לשטוף מדרגות בשעת לילה מאוחרת בגלל שהרעישו. היא החליקה ונותרה עם נכות קלה בגב. בהמ"ש קבע שהפנימייה התרשלה
בית משפט השלום ברמלה חייב לאחרונה את פנימיית "חוות הנוער הציוני" בירושלים לפצות חניכה שהחליקה בעת ששטפה מדרגות במים וסבון כחלק מעונש שהוטל עליה ועל חברותיה כי הרעישו באמצע הלילה. החניכה נפגעה בגבה ונותרה עם נכות. השופט דב גוטליב קבע שהפנימייה התרשלה בשמירה על ביטחון החניכים כשהטילה את העונש על חניכה עייפה, לא הדריכה כיצד לשטוף באופן בטיחותי, ולא נקטה אמצעים למניעת החלקה במדרגות.
האירוע התרחש ב-2014. בסביבות השעה 01:00 בלילה מדריכה בפנימייה הגיעה לחדרן של התובעת וחברותיה בעקבות תלונות על רעש וצעקות שהקימו. כעונש, היא הטילה עליהן לנקות את המדרגות.
בכתב התביעה טענה התובעת כי התעוררה משינה זמן קצר לפני הגעת המדריכה. לדבריה, היא וחברותיה שטפו את המדרגות בדליי מים וסבון כנהוג בפנימייה. בעת שגרפה את המים, בעודה מנומנמת משינה, החליקה ונחבלה.
התובעת צירפה דו"ח של בודק מטעם מכון התקנים שבדק את בטיחות המדרגות וקבע שהן לא עומדות בתנאי התקן נגד החלקה, וכשהן רטובות הסיכון להחלקה גבוה. התובעת הוסיפה כי החניכים לא הונחו כיצד לשטוף את הרצפה באופן בטוח, ומדובר ברשלנות.
בחוות דעת של אורתופד מטעמה נקבע כי בעקבות התאונה נגרמה לה נכות בגב התחתון בשיעור של 20%.
הפנימיה מצדה טענה בין היתר שהאירוע היה לא צפוי ובלתי נמנע. עוד נטען כי התובעת לא הייתה מנומנמת אלא עירנית ואם היא אכן החליקה זה קרה באשמתה בלבד. בנוסף היא טענה כי לא נותרה לתובעת נכות, וצירפה חוות דעת נגדית של מומחה שתומכת בכך.
מומחה בתחום האורתופדיה שמונה מטעם בית המשפט קבע לתובעת 10% נכות.
הייתה עייפה
השופט גוטליב דן קבע כי בין אם התובעת התעוררה משינה או שהייתה כבר ערה, מדובר היה בשעת לילה מאוחרת ולכן סביר להניח שהיא הייתה עייפה.
השופט קיבל את גרסת התובעת שהחניכות "הציפו" את המקום במים כמקובל בפנימייה, ולא קיבלו הנחיות אחרות או הדרכה כיצד לשטוף באופן שיפחית את הסיכון להחלקה.
לגבי המדרגות, השופט אימץ את מסקנות הבודק מטעם מכון התקנים. הוא ציין כי אפילו אם המבנה והמדרגות נבנו לפני שהתקן נכנס לתוקף, הנתבעת אחראית לבטיחות המדרגות שבתחומה ועליה לנקוט באמצעים למניעת החלקה שעלותם נמוכה מאוד. זאת במיוחד כשמדובר במוסד לימודים המשמש קטינים.
לאור האמור, קבע השופט שהנתבעת התרשלה כשהטילה עונש באמצע הלילה ולא וודאה שהתובעת ערנית, כשלא הדריכה כיצד לשטוף באופן בטיחותי וכשלא אבחנה ותיקנה את הליקוי במדרגות.
ביחס לנזק קבע השופט כי נכותה הרפואית והתפקודית של התובעת עקב התאונה היא בשיעור של 5%, כיוון שלתובעת נכות ישנה בגב מפגיעה קודמת.
סך הכל בגין גריעה מכושר השתכרות, עזרת הזולת, הוצאות רפואיות ונזק לא ממוני נקבע לתובעת פיצויים בסכום של 122,829 שקל בתוספת שכ"ט עו"ד והוצאות משפט.
לקריאת פסק הדין המלא בתיק 10611-02-16
- ב"כ התובעת: עו"ד ע. ישראלי
- ב"כ הנתבעת: עו"ד שאולה ברג
עו"ד אורן גדות
עוסק/ת ב-
נזקי גוף ותאונות
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.