אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> מקרקעין ונדל"ן >> 28 שנה לאחר הבנייה — השכנים חויבו להרוס מבנה בגג המשותף

28 שנה לאחר הבנייה — השכנים חויבו להרוס מבנה בגג המשותף

מאת: עו"ד כנרת שמיר מסיקה | תאריך פרסום : 21/03/2016 16:46:00 | גרסת הדפסה

צילום: cc by 2.0 The Wandering Angel, flickr

סכסוך שכנים שהחל בוויכוח על שטיפת חדר המדרגות הוביל לתביעה נרחבת על חריגות בנייה, שימוש בשטחים משותפים, פגיעה בפרטיות ועוד. בפסק הדין שניתן לאחרונה זכו התובעות בפיצוי של 3,000 שקל בלבד מתוך 100,000 שדרשו, עקב התיישנות חלק מטענותיהן.        

התובעות, דיירות הקומה הראשונה בבניין דו קומתי ברמת גן, טענו כי הנתבעים – דיירי הקומה השנייה – חרגו מהיתר בנייה שניתן להם ופלשו לגג באופן המונע מהן את השימוש בו.

הסתכסכתם עם השכן?

עורך דין מקרקעין

בנוסף נטען כי הנתבעים מניחים חפצים בחצר ובמקלט, משמיעים מוזיקה רועשת בשטחים המשותפים ומקיימים בהם אירועים חברתיים. כמו כן, הם פתחו דלת נוספת במחסניהם והתקינו ארבע מצלמות בשטח הבניין ללא הסכמת התובעות.

התובעות ביקשו כי הבנייה הבלתי חוקית תוסר ויינתן צו להפסיק את המטרדים והשימוש החורג בשטחים המשותפים. בנוסף הן ביקשו פיצוי של 100,000 שקל על עגמת הנפש וההשפלה שהיו מנת חלקן לאורך שנים.  

הנתבעים טענו כי יש לדחות את הטענות בדבר חריגות הבנייה בגג עקב התיישנות שכן הבנייה בוצעה לפני למעלה מ-28 שנים. בנוסף נטען כי גם התובעות התקינו דלת נוספת במחסן שלהן וכי  המצלמות הוצבו כדי שיוכלו להוכיח כי תלונותיהן של התובעות הן תלונות שווא.

שימוש סביר

השופטת כוכבה לוי מבית משפט השלום בתל אביב ציינה כי יש להבחין בין הבנייה בשטחי הגג שהוצמדו לדירות הנתבעים בטאבו, לבין הבנייה שחרגה גם לשטח הגג המשותף.

באשר לבנייה בשטח המוצמד נקבע כי גם אם נעשתה בחריגה מההיתר, אין להורות על הריסה שכן חלוף הזמן מלמד על הסכמה שבשתיקה מצד התובעות למצב הקיים. המצב שונה ביחס לבנייה בחלק המשותף, שכן מדובר בפגיעה בזכותן הקניינית של התובעות, שוויתור עליה צריך להיות מפורש.

השופטת דחתה את טענת הנתבעים להתיישנות בהקשר זה וקבעה כי חוק ההתיישנות אינו חל בתביעה כמו זו – "לקיום זכות במקרקעין מוסדרים" – ועניינו השבת המצב לקדמותו עקב בנייה לא תקנית ברכוש המשותף.

באשר למצלמות הבהירה השופטת כי אין מניעה להתקין מצלמות בסמוך למחסני הנתבעים כדי לשמור על רכושם, אך יש להסיר את המצלמות הפונות אל עבר אזורים ציבוריים כמו דלת הכניסה וחדר המדרגות.

השופטת הדגישה כי שכן יכול לעשות שימוש בשטח משותף בתנאי שמדובר בשימוש סביר שאינו מונע שימוש משכן אחר. הצבת ציוד אישי וחפצים באזורים כמו המחסן והחצר המשותפים אינה יכולה להיחשב כשימוש סביר, וטוב עשו הנתבעים כשהסכימו במהלך הדיונים להוציא את חפציהם משם.

השופטת ציינה כי התמונה שנפרשה בפניה היא של מערכת יחסים שהתאפיינה במשך השנים בנקיטת פעולות חד-צדדיות ברכוש המשותף מצד כל המעורבים – וגם התובעות ביצעו פעולות שפגעו בזכויות הנתבעים.

בסיכומו של דבר הורתה השופטת לנתבעים להסיר את הבניה מהגג המשותף, את הדלת הנוספת מפתח המחסן שבבעלותם ואת שתי המצלמות המופנות כלפי הכניסה וחדר המדרגות. כמו כן הורתה להם לשלם לתובעות 3,000 שקל בגין עגמת נפש.

בנוסף נפסקו לטובת התובעות הוצאות של כ-10,000 שקל.

  • ב"כ התובעות: עו"ד יואל שמלה
  • ב"כ הנתבעים: עו"ד צדוק צארום

* עורכת דין כנרת שמיר מסיקה עוסקת בענייני מקרקעין 

** הכותבת לא ייצגה בתיק

*** המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחברת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

גולשים בסלולרי? לשירות מיידי מעורך דין הורידו את גט לויר

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il 

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום מקרקעין ונדל"ן באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום מקרקעין ונדל"ן

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ