הנהג פנה בצומת באור ירוק ולא הבחין בבת 66 חוצה במעבר חצייה. למרות התוצאה הקשה השופט החליט להימנע ממאסר. שליחת אדם נורמטיבי לכלא, כתב, לא תחזיר את המנוחה לחיים
נהג משאית בן 28 שדרס למוות אישה בת 66 שחצתה במעבר חצייה ירצה 9 חודשי עבודות שירות – כך נקבע לאחרונה בגזר דין של בית המשפט לתעבורה בחדרה. השופט אלכס אחטר ציין כי מדובר באדם נורמטיבי שאין הצדקה לחשוף אותו לתרבות עבריינית בכלא. "סבורני, ששליחת הנאשם אל מאחורי סורג ובריח לא יענו על תכלית הענישה ואינטרס הציבורי וודאי שלא ישיבו את המנוחה לחייה ולמשפחתה", כתב. בנוסף לעבודות השירות רישיונו של הנאשם נפסל לתקופה ארוכה של 10 שנים והוא חויב לשלם למשפחת המנוחה פיצויים של 10,000 שקלים.
התאונה הקטלנית התרחשה בפברואר 2018. הנהג הגיע לצומת מרומזר בחדרה ופנה ימינה באור ירוק, מבלי ששם לב שבאותו הזמן עברה אישה במעבר חצייה, שגם בו דלק רמזור ירוק. הנהג עלה עליה, והיא מתה במקום.
בשנה שעברה הוא הודה והורשע בעבירות של גרימת מוות ברשלנות ואי מתן זכות קדימה. בהמלצת שירות המבחן בעניינו צוין כי הוא אדם נורמטיבי, אחראי ורציני אבל לעיתים מתייחס בצורה מקלה לחוקי התנועה. ההמלצה הייתה על עבודות שירות לתקופה המרבית האפשרית (9 חודשים) וצו מבחן לשנה וחצי שבמסגרתו ישולב בטיפול.
המדינה ביקשה לדחות את ההמלצה ולגזור על הנאשם לפחות שנת מאסר, פסילת רישיון ארוכה ופיצוי משמעותי למשפחת המנוחה. הודגש כי תאונות דרכים הן מכת מדינה וכי הנאשם יכל להבחין במנוחה בקלות אם היה נוהג בזהירות הראויה לנהג רכב כבד.
הסניגור ביקש לקבל את המלצת השירות ולהטיל על הנאשם את הפסילה המינימלית בעבירת גרם מוות (3 שנים). הוא ביקש להתחשב בכך שחלפו שנתיים עד הגשת כתב האישום, בלקיחת האחריות מצד הנאשם ובכך שמאז התאונה חלה הידרדרות קשה במצבו הנפשי והכלכלי. עוד הוא הדגיש שהנאשם אדם מן השורה שבחר לשרת בצבא אף שלא היה מחויב בכך כערבי.
שיקום עדיף לכולם
השופט אלכס אחטר קבע כי על אף התוצאה הקטלנית עונשו של הנאשם צריך להיגזר גם מהנסיבות המקרה הספציפי, שבו הוא אמנם התרשל אבל ברף בינוני ולא ביצע עבירות תנועה נוספות כמו נהיגה במהירות מופרזת או תחת השפעה.
השופט ציין לטובת הנאשם כי לקח אחריות על מעשיו וניכר שהאירוע הטראגי משפיע עליו באופן יומיומי. עוד מצא השופט לזקוף לזכותו את השירות הצבאי ואת העובדה שחלפו כמעט 4 שנים מאז התאונה. הוא ציין כי אמנם עברו התעבורתי לא קל וכולל הרשעות בנהיגה במהירות בלתי סבירה ובחוסר זהירות – אבל לטעמו עניין זה צריך לקבל ביטוי בתקופת הפסילה ולא בעונש מאסר.
השופט הדגיש כי שירות המבחן מסר שלנאשם אין דפוסי התנהגות עברייניים. "דומני, ששליחתו בעת הזו אל מאחורי סורג ובריח, מקום בו ייחשף לתרבות עבריינית, איננה רצויה וכי אף אינטרס הציבור תומך בשיקומו של הנאשם על ידי ביצוע עבודות שירות באופן שיוכל לתקן דרכיו, ולהיות אזרח שומר חוק", כתב. הוא הוסיף כי שליחתו של הנאשם למאסר לא תחזיר את המנוחה לחיים ולחיק משפחתה.
לפיכך השופט קבע כי הנאשם ירצה 9 חודשי עבודות שירות במשטרת עפולה. לצד זאת, הוא הטיל עליו פסילת רישיון למשך 10 שנים, מאסר ופסילה על תנאי ותשלום פיצוי של 10,000 שקלים למשפחת המנוחה.
- ב"כ המדינה: עו"ד דורית לוי פרנק
- ב"כ הנאשם: סלימאן סעאידה, עו"ד תעבורה
עו"ד סנדי פרנץ -אלקבץ
עוסק/ת ב-
תעבורה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.