אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> "אדם נשכח": עמותה שמונתה כאפוטרופא על קשיש לא טרחה לבדוק מה שלומו

"אדם נשכח": עמותה שמונתה כאפוטרופא על קשיש לא טרחה לבדוק מה שלומו

מאת: עו"ד יעקב קסלר | תאריך פרסום : 18/06/2018 09:33:00 | גרסת הדפסה

עורך דין דיני משפחה, "אדם נשכח": עמותה שמונתה כאפוטרופא על קשיש לא טרחה לבדוק מה שלומועו"ד יעקב קסלר, צילום: אילן פורת, תמונת אילוסטרציה: Marek BeneÅ¡ www.123rf.com

שערורייה: בית המשפט הורה לבדוק בהקדם שאין עוד מקרים דומים לזה של הקשיש הערירי והחולה, שלא זכה אף לא לביקור אחד מטעם העמותה בבית האבות בו הוא שוהה.

"אדם שמונה לו אפוטרופוס, גם אם הוא ערירי, קשיש, או בעל מוגבלות, אינו אדם נשכח, ועל הגופים המפקחים, וכן על בתי המשפט, לעשות כל שעל ידם למנוע מצב כזה", כך כתב סגן נשיאת בית המשפט למשפחה בבאר-שבע, השופט אלון גביזון, בהחלטה שבה ביטל – וליתר דיוק החליט שלא להאריך – את מינויה של עמותה (ששמה לא הותר לפרסום) כאפוטרופא על גופו ורכושו של אדם ערירי הסובל מסכיזופרניה.

ההחלטה התקבלה לאחר שהתברר כי במשך כחמישה חודשים אף אחד מהעמותה לא טרח לבקר את האיש, לראות מה מצבו או לדבר עם הצוות המטפל שלו בבית האבות.

מדובר בקשיש ללא ילדים או בת זוג. אין לו משפחה, למעט אח שמתגורר בצפון הארץ. ההליך החל בבקשה למינוי אפוטרופוס על הקשיש, שבעת הגשת הבקשה שהה במרכז לבריאות הנפש בבאר שבע. החל מנובמבר 2017 הוא שוהה בבית אבות בנתיבות.

כנהוג במקרים מסוג זה, לאחר הליכים שבהם נטלו חלק עורכי דין מטעם הלשכה לסיוע משפטי וכן נציג היועמ"ש לממשלה, מונתה אותה עמותה כאפוטרופא על הקשיש, לתקופה של שנה.

בשלב מסוים עוה"ד מטעם הלשכה לסיוע משפטי הביע עמדה שלפיה אין צורך במינוי אפוטרופוס לאיש, בעוד שנציג היועמ"ש לממשלה סבר שיש צורך למנות את העמותה כאפוטרופא קבועה, מאחר שאין אדם אחר שיכול לדאוג לענייניו.

מה שהתברר מאוחר יותר, לאחר בדיקה של עו"ס מול בית האבות, היא העובדה שבמשך כחצי שנה אף אחד מאותה עמותה לא ביקר את האיש.

העמותה נימקה זאת בכך שבחודשים הרלוונטיים לא היה אישר קשר באזור נתיבות, זאת, יש לציין, בניגוד לנהלים שלפיהם העמותה מחויבת לבקר מאושפזים אחת לשבועיים, על מנת לבדוק האם הם מקבלים מענה הולם לצרכיהם.  

כשל מהותי

קשה לחשוב על ביקורת חריפה יותר מזו שהטיח השופט גביזון באותה עמותה ששמה לא הותר לפרסום. השופט הבהיר שאינו יכול שלא להביע את מורת רוחו מהתנהלות העמותה, שעליה בית המשפט סומך כי תבצע את תפקידה ותדאג לאדם שעליו מונתה, ולפחות תערוך ביקורים באופן שוטף כדי לוודא שהוא מטופל כראוי.

"ומשהדבר לא מתקיים, אין האפוטרופוס מודע למצבו של החסוי, אינו יכול לספק את צרכיו, אינו יכול להגן עליו, ולמעשה אין כל צורך במינויו", הוסיף.

את התנהלות העמותה, שפשוט התעלמה מטובת החסוי במקרה זה, השופט הגדיר כ"כשל מהותי".

בסיכומו של דבר הוחלט כי ב"כ היועמ"ש יודיע תוך 14 יום על עמדתו בדבר מינוי הקרן לטיפול בחסויים כאפוטרופוס על הקשיש. השופט אף הורה לעמותה להשיב לקשיש את שכר הטרחה שגבתה ממנו בגין החודשים שבהם לא ביקרה אותו. 

בסיום החלטתו, השופט הורה למסור העתק ממנה לאפוטרופוס הכללי, שיבחן בדחיפות את התנהלות העמותה באותם חודשים ביחס לאנשים אחרים שעליהם מונתה.

  • ב"כ החסוי: עו"ד דביר
עו"ד יעקב קסלר עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
1

העמותות האלה ללא רווח

אבל עם משכורות ענק למנהלים ולקרובים
1
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה
בעקבות פרשת גז: על תופעת הסרבנות והדרכים להתמודד איתה
עו"ד אביטל רבינוביץ, צילום: רונן עמרני

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ