אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> אימצה ילד – ותזכה להכרה כאמו לאחר מותה

אימצה ילד – ותזכה להכרה כאמו לאחר מותה

מאת: עו"ד חיים שכטר | תאריך פרסום : 05/11/2017 11:57:00 | גרסת הדפסה

עורך דין משפחה, אימצה ילד – ותזכה להכרה כאמו לאחר מותהאילוסטרציה: Nastassia Yakushevich, www.123rf.cm

בני זוג אימצו ילד לאחר שנים של ניסיונות להרות. לדאבון הלב, האישה נפטרה ממחלה לפני שהוצא צו האימוץ הרשמי. השופט אלון גביזון נענה באחרונה לבקשת האב וקבע שצו האימוץ יחול רטרואקטיבית ויינתן גם כלפי האם המנוחה.

בני זוג, שניסיונותיהם להרות לא צלחו, פנו לפני כמה שנים לשירות למען הילד במטרה לאמץ. במקביל, הם פנו לשירותי האומנה ועברו תהליך של ״בדיקת משפחה לאומנה״ שבעקבותיו קיבלו ילד לביתם.

הילד הוכרז כבר אימוץ כלפי אמו הביולוגית וכלפי אב לא ידוע ובני הזוג האומנים החלו בתהליך אימוץ רשמי של הקטין.

למרבה הצער האישה חלתה ונפטרה בטרם מתן צו האימוץ. בבקשה שהגיש בן זוגה לבית המשפט למשפחה בבאר שבע הוא ביקש שצו האימוץ יינתן כלפי שניהם ויחול רטרואקטיבית ממועד הקודם לפטירת האישה.

האיש סיפר שמרגע הגעת הילד לביתם הוא הפך אותם בן לילה להורים מאושרים. ״החיבור היה מהיר וטבעי וביתנו התמלא שמחה ואור. גם המשפחה מיד קיבלה אותו ועטפה אותו  באהבה״, נכתב בבקשה. האב המאמץ ציין עוד שהילד נקשר לביתם, למשפחתם ולחבריהם וכי הוא אוהב אותו מאוד ומאושר שזכה בו.

ב״כ היועץ המשפטי לממשלה טענה בתגובתה כי מדובר במקרה מיוחד וחריג המצדיק את הפעלת סמכותו של בית המשפט על פי חוק האימוץ כך שצו האימוץ יחול רטרואקטיבית כלפי שני בני הזוג. היא ציינה כי בירור מול הרשויות, לרבות משרד הפנים וביטוח לאומי, העלה שאין מניעה מבחינתם שצו האימוץ יחול גם על האישה.

טובת הקטין

סגן הנשיאה לענייני משפחה במחוז דרום, השופט אלון גביזון, הבהיר שחוק האימוץ מסמיך את בית המשפט לקבוע שתוצאות צו האימוץ יחולו שלא מיום מתן הצו.

השופט כתב כי לנוכח הנסיבות המיוחדות והחריגות של המקרה, ומאחר שמצא שהדבר עולה בקנה אחד עם טובתו של הקטין, יש מקום לעשות שימוש בסמכות זו ולהורות שצו האימוץ יחול גם כפי האישה המתה.

השופט ציין שמתסקיר שירותי הרווחה עולה שהקטין גדל בבית בני הזוג מזה מספר שנים, והוא ראה, ועדיין רואה, באישה כאמו. הילד הוא מכנה אותה ״אמא״ ואף שולב בטיפול רגשי לעיבוד אובדנה.

השופט הוסיף שלהתרשמותו הקטין נכסף לשייכות למשפחה שבה הוא גדל ושאותה הוא חווה כמשפחה הפסיכולוגית. כמו כן, ניכר כי האישה ראתה בו כבנה לכל דבר וטיפלה בו במסירות כ״אמא למופת״. ״היא גידלה את הקטין והוא הכיר בה כאמו לכל אורך הדרך״, כתב.

השופט סיכם כי בנסיבות אלה טובתו של הקטין עולה בקנה אחד עם הבקשה שצו האימוץ יחול כלפי שני בני הזוג שכן ״המבקשת שימשה בפועל כאמו של הקטין קודם לפטירתה, אך, למרבה הצער, לא זכתה לרישום הפורמלי כאם״.

בנסיבות אלה נתן השופט צו אימוץ לפיו הקטין יאומץ על ידי שני בני הזוג. מועד תחילת הצו נקבע לתאריך הקודם לפטירת האישה.

מעבר למשמעות הפסיכולוגית החשובה של ההחלטה, לתוצאה משמעות פרקטית שכן הילד יוכל להירשם כבנה של האישה במשרד הפנים. בנוסף, הבעל, כיורש, יוכל לקבל זכויות שונות המגיעות לאישה מהביטוח הלאומי כגון מענק כספי שניתן להורים מאמצים. 

לא ניתן צו להוצאות.

  • שמות ב״כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין
עו"ד חיים שכטר עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה
נאמנות: למי זה טוב ולמה?
צילום: איציק שוקל

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ