בית החולים התעלם מממצא מחשיד בכלייתו של הנדסאי בניין בן 53 באופן שגרם להתפשטות הסרטן בגופו. בית המשפט העריך שבשל הרשלנות חייו קוצרו ב-10 שנים
בית המשפט המחוזי בתל אביב פסק פיצוי של 9,496,611 שקל לחולה סרטן כליות בתביעת רשלנות רפואית נגד מדינת ישראל כבעלת בית החולים "אסף הרופא". הרקע לתביעה הוא התנהלות רשלנית מצד בית החולים שהתעלם מקיומו של ממצא חשוד בכליה, מה שגרם להתפשטות גרורות סרטניות בגופו של התובע ולאובדן סיכויי החלמתו. השופטת ארנה לוי העריכה שבעקבות הרשלנות נותרו לתובע רק שמונה שנים לחיות.
תחילת הפרשה באוגוסט 2012, אז הופנה התובע ל'אסף הרופא' בשל תלונות מצדו על כאבי בטן עם הקרנה למפשעה ולאשך. הוא אושפז במחלקה הכירורגית ועבר שם בדיקת סי.טי שהעלתה ממצא מחשיד לנגע סרטני בקוטר 4 ס"מ בכלייתו השמאלית. למרות זאת, התובע שוחרר יום אחד בלבד לאחר אשפוזו, ללא הנחיות מיוחדות.
למעלה משנתיים חלפו והכאבים חזרו. התובע שב לבית החולים וביצע סי.טי נוסף. ממצאי הבדיקה הראו שהגידול הסרטני בכליה גדל. בשלב זה עבר התובע ניתוח לכריתת הכליה וכחצי שנה לאחר מכן הוגשה התביעה לבית המשפט.
לטענת התובע, התעלמות הצוות הרפואי מן הממצאים בבדיקת הסי.טי שבוצעה ב-2012 גרמה להתפשטות הגרורות הסרטניות בגופו. התובע צירף חוות דעת רפואית ממנה עולה שחוסר ההתייחסות מצד בית החולים לממצא המחשיד מהווה התנהלות רשלנית וכי ההמתנה ללא מעש גררה את התרחבות הנגע.
הנתבעת לא שללה את אחריותה לעיכוב באבחון המחלה, אולם היא טענה שקיימת רשלנות תורמת מצד התובע לנוכח העובדה שהוא לא העביר את סיכום האשפוז, ובו פירוט הממצא בבדיקת הסי.טי, לידי רופאת המשפחה שלו. עוד נטען שהתובע סובל ממחלות רקע שבכוחן לקצר את חייו בלי קשר לרשלנות הנטענת של בית החולים.
ניצל ממוות
השופטת לוי דחתה את טענת הנתבעת לרשלנות תורמת, שכן הטענה הועלתה רק בשלב הסיכומים ומדובר בהרחבת חזית אסורה. מעבר לכך, היא הסבירה שבנסיבות בהן בית החולים לא הסב את תשומת ליבו של התובע לממצאי הסי.טי, לא ניתן לבוא בטענות לתובע שאינו בעל מומחיות רפואית.
לפיכך השופטת קבעה שהמדינה התרשלה והדיון עבר לסוגיית הנזק. בחלק זה התקבלה טענתה השנייה של המדינה, לפיה למחלות הרקע הרבות של התובע יש השפעה דרמטית על תוחלת חייו באופן שמפחית מהיקף אחריותה.
בין היתר ציינה השופטת כי בגיל 41 ניצל התובע במזל מאירוע לבבי חריף שבדרך כלל מסתיים במוות. בנוסף, הוא היה מעשן כבד במשך כעשרים שנה, סובל מיתר לחץ דם, משומנים בדם ומקרישיות יתר, ונוטל תרופות בקביעות.
"מצבו של התובע, עוד לפני גילוי מחלת הסרטן, עשוי היה להחמיר עם השנים ולקצר תוחלת חייו", כתבה השופטת. היא העריכה שעם המחלות האחרות התובע צפוי היה להגיע לגיל 71, ואילו בשקלול עם מחלת הסרטן חייו התקצרו בעשר שנים נוספות, (כלומר, גיל 61).
בנוגע לחישוב הפיצוי ציינה השופטת, בין היתר, שבגלל מצבו הסופני נכנס התובע לדיכאונות קשים ולחרדות, ואיבד לחלוטין את כושרו לעבוד בעבודה כלשהי.
בסופו של יום השופטת העריכה את נזקי התובע בכ-7.7 מיליון שקל בגין הפסדי שכר, כאב וסבל, הוצאות רפואיות ועזרת צד שלישי. בנוסף נפסקו לטובתו כ-1.9 מיליון שקל עבור הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד.
- ב"כ התובע: עו"ד דוד פייל ועו"ד שיאן קוריאט
- ב"כ הנתבעת: עו"ד יעקב עוזיאל
עו"ד מאור עזרן
עוסק/ת ב-
רשלנות רפואית
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.