אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני עבודה >> אפליה בשכר בחברת "כל גליל": תשלם לעובדת 50 אלף שקל פיצוי

אפליה בשכר בחברת "כל גליל": תשלם לעובדת 50 אלף שקל פיצוי

מאת: עו"ד אלכס וייג | תאריך פרסום : 18/10/2017 15:47:00 | גרסת הדפסה

עו"ד דיני עבודה, אפליה בשכר בחברת "כל גליל": תשלם לעובדת 50 אלף שקל פיצויאילוסטרציה: Ion Chiosea, 123rf.com

החברה טענה כי הסיבה לפערי השכר נעוצה בכך שהגברים נדרשים להרים משקלים גבוהים ואילו נשים לא. אבל השופט אילן סופר קבע שמדובר בדעה קדומה: "הקושי בהרמת משקל אינו נחלת נשים דווקא".

בית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע קיבל באחרונה תביעה של מפעילת מכונה במפעל "כל גליל" שטענה כי הופלתה בשכר בשל היותה אישה. השופט אילן סופר מצא כי לא היה הבדל שהצדיק את פערי השכר בין העובדות לעובדים, וקבע כי מדובר באפליה פסולה.

העובדת הועסקה מאז 2006 כאורזת במפעל העוסק בייצור גלילים ומוצרי נייר. לאחר כ-6 שנים וחצי היא הועברה לתפקיד של מפעילת מכונת גלגול עד שפוטרה באוגוסט 2015.

לדבריה, לאחר שהועברה לתפקיד החדש שכרה לא הועלה חרף בקשותיה, בעוד ששכרו של אחד העובדים האחרים – שביצע את אותה העבודה כמוה – עלה מספר פעמים. לאור האמור, במאי 2016 היא הגישה נגד החברה תביעת פיצויים בשל אפליה בשכר מחמת מין, בהתאם לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה.

התובעת טענה כי במסגרת תפקידה האחרון בחברה היא ביצעה את אותן המטלות שבוצעו על ידי עמיתה לעבודה כך שאין סיבה המצדיקה את פערי השכר.

מנגד, החברה טענה כי העלאה בשכר ניתנת לעובד בהתאם לתפקודו והתנהלותו, ושכרה של התובעת לא הועלה מאחר שלא הייתה שבעת רצון מעבודתה. להוכחת דבריה, היא הצביעה על כך שפיטרה את התובעת על רקע תפקוד לקוי.

מעבר לכך, החברה טענה כי בשונה מעובדים שהם גברים, התובעת ונשים אחרות באותו התפקיד לא נדרשו להרים משאות השוקלים יותר מ-10 ק"ג – דבר שלטעמה מצדיק את פערי השכר.

הכניסה "גול עצמי"

אלא שהשופט סופר דווקא שוכנע כי אין הצדקה לפערי השכר מאחר שהעבודה שביצעה התובעת זהה לזו שבוצעה על ידי עמיתיה הגברים. השופט סמך את קביעתו על עדותה של עובדת נוספת, לפיה הן התובעת והן היא עצמה הרימו גלילים במשקלים כבדים, ולעיתים רחוקות נעזרו בעגלה או בעובד ממין זכר.

"הקושי בהרמת משקל אינו נחלת נשים דווקא והוא יכול להיות גם נחלת הגברים", פסק השופט סופר, והוסיף כי החשש שנשים יתקשו בהרמת משקלים נחשב לדעה קדומה. "באותו אופן, מעסיק המבחין בין עבודות המתאימות לגברים לבין עבודות המתאימות לנשים פוגע בשוויון בין העובדים וגורם לאפלייה", הסביר.

בהמשך, השופט ציין כי גם אם היה מקבל את טענת החברה לפיה לא העלתה את שכרה של התובעת בשל תפקודה הלקוי, הדבר לא היה משנה את העובדה שתנאי השכר נשענו בחלקם על שיקולים פסולים.

בסופו של דבר, החברה חויבה לשלם לתובעת 50 אלף שקל כפיצוי על אפליה בשכר על רקע מין, בנוסף להוצאות משפט בסך 5,000 שקלים.

עו"ד אלכס וייג עוסק/ת ב- דיני עבודה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני עבודה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני עבודה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ