העובד הרים כיפת בטון במשקל 100 קילו ונפגע כשהיא החליקה על אצבעו. נקבע שהמעסיק התרשל כשלא דאג לאמצעי מיגון או הדרכה
בבית משפט השלום ברחובות התקבלה לאחרונה תביעה שהגיש עובד שנפצע בתאונת עבודה נגד מעסיקו. העובד והמעסיק פינו ביחד כיפות בטון ששימשו לחסימת מדרכה. אחת מהן נפלה מידיהם ופגעה באצבעו של העובד. השופטת רנה הירש קבעה שהמעסיק התרשל כשלא דאג לאמצעי מיגון ואבטחה מפני נפילה וחייבה אותו לשלם לעובד פיצויים והוצאות בסכום כולל של כ- 68,000 שקל.
העובד, כיום בן 37, הועסק אצל הנתבע בעבודות פיזיות בתחום הבנייה, שיפוצים ומיזוג אוויר.
ביום התאונה, שהתרחשה ב-2018, הוא התבקש לסייע למעסיק בפינוי כיפות בטון עגולות שהוצבו על מדרכה, במשקל של 100 קילו כל אחת. כשהרימו ביחד אחת מהן היא החליקה מידו של המעסיק ופגעה בידו הימנית של העובד, שנחתך באצבע ונזקק לתפרים.
בתביעה שהגיש באמצעות עו"ד אדיר שויגמן טען העובד שהמעסיק התרשל כשלא העביר לו הדרכה מתאימה ולא סיפק אמצעי מיגון תוך שהפר את תקנות הבטיחות בעבודה. התובע צירף חוות דעת רפואית שלפיה נגרמה לו נכות בשיעור של 12%, וביקש לחייב את המעסיק לשלם לו פיצויים.
הנתבע לא חלק על נסיבות התרחשות התאונה אולם טען באמצעות עו"ד מירב דניאל בונן כי יש להטיל את מלוא האחריות לתאונה על התובע, שפעל בניגוד להוראות הבטיחות. הנתבע טען כי נקט בכל אמצעי הזהירות הנדרשים וביצע את מלוא החובות המוטלות עליו לפי כל דין. בנוסף, הנתבע הגיש חוות דעת רפואית שקבעה כי לתובע לא נותרה נכות בעקבות התאונה.
העובד פעל לפי ההנחיות
השופטת הירש ציינה שעל מעסיק מוטלת חובת זהירות כלפי עובד, במסגרתה עליו לספק לו סביבת עבודה בטוחה, להדריך אותו ולפקח על עבודתו.
במקרה זה העבודה כללה סיכון חמור, והיה על הנתבע לנקוט באמצעי זהירות כדי למנוע את התאונה. למרות זאת, הנתבע לא דאג להדריך את העובד כנדרש בחוק, ולא סיפק לו אמצעי בטיחות כמו כפפות, מנוף, סיוע של עובדים נוספים או כל אמצעי אחר. משלא עשה כן, קבעה השופטת, שהנתבע פעל באופן בלתי סביר, לא מנע את הסיכון שהתממש, והוא אחראי לנזקי התובע.
מעבר לכך קבעה השופטת שלתובע אין אשם תורם כיוון שלא הוכח שהוא פעל בניגוד למה שהתבקש, הפר הנחיה כלשהי או לא נזהר מספיק. הוא רק עשה את עבודתו במסגרת ההנחיות שקיבל.
לעניין הנזק, קיבלה השופטת חוות דעת של מומחה שמונה מטעם בית המשפט, וקבעה כי לתובע נגרמה נכות רפואית ותפקודית בשיעור של 5% בשל הגבלת כיפוף באצבע שנשברה.
השופטת קבעה כי הנכות לא מגבילה באופן ממשי את תפקודו של התובע, לאור העובדה שהמשיך לעבוד בעבודה פיזית מאומצת גם לאחר התאונה.
סך הכל, בניכוי גמלאות המוסד לביטוח לאומי, נקבע לתובע פיצוי בסך של 52,000 שקל, בתוספת שכ"ט עו"ד בסך 12,480, הוצאות משפט בסך 3,400 שקל, וכן הוצאות בגין חוות הדעת ואגרת בית משפט בכפוף להצגת חשבוניות.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.