אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> מקרקעין ונדל"ן >> צ'אנס אחרון לזוג שהקים בית במושב ללא היתר

צ'אנס אחרון לזוג שהקים בית במושב ללא היתר

מאת: עו"ד נתי אוסטר | תאריך פרסום : 18/06/2024 15:05:00 | גרסת הדפסה

עו"ד נתי אוסטר (אילוסטרציה: Ben Rosett on Unsplash).

בעלי משק חקלאי בנו בלי אישור בית ומתחם אירוח למסיבות בריכה. שופטת קבעה שהמתחם ייהרס וכך גם הבית, אלא אם בנייתו תוכשר בחודשים הקרובים. בגין השימושים המפרים הם ישלמו מאות אלפי שקלים

מושבניקים שהסבו מחסן חקלאי לבית מגורים והקימו במשק שלהם מתחם אירוח ומסיבות ללא אישור, ייאלצו להרוס אותם תוך מספר חודשים – כך נקבע לאחרונה בבית משפט השלום בבאר שבע. עבור השימושים החורגים לאורך השנים, קבעה השופטת אורית ליפשיץ, הם יצטרכו לשלם לרמ"י כ-320 אלף שקל.

הנתבעים הם בני זוג, תושבי מושב הודיה הסמוך לאשקלון. בתביעה שהגישה נגדם רשות מקרקעי ישראל בנובמבר 2018 נטען שמזה תקופה הם עושים שימושים מפרים בדמות הפיכת מחסן שיועד במקור לשמש כבית אריזה לפרחים, לבית מגורים המכיל שלוש יחידות דיור, ובנוסף הקמת מתחם אירוח הכולל בריכה סגורה, חצר, פינות ישיבה, ומכולות המשמשות לשירותים ומלתחות  – כל זאת, ללא היתר או אישור מרמ"י.

לטענת רמ"י בשל צפצוף הנתבעים על נהליה מוצדק להורות על הריסת הבית והמתחם, ובנוסף לחייב את בני הזוג לשלם לה דמי שימוש בסך כ-450 אלף שקל.

בני הזוג ציינו שהפיכת המחסן לבית אירעה עוד בשנות התשעים ואת מתחם האירוח הקימו בתחילת 2016, וטענו כי הם פועלים ללא לאות כדי להכשיר את הבנייה. הם ביקשו להתחשב בהם נוכח מצבו הרפואי של הנתבע, נכה צה"ל החולה בסרטן שבריאותו מידרדרת מיום ליום.

יצילו את הבית?

השופטת ליפשיץ הבהירה שאין למעשה מחלוקת כי הסבת המחסן למבנה מגורים, כמו גם הקמת מתחם האירוח, הינן בגדר שימושים חורגים. היא חידדה שעצם טענת בני הזוג, לפיה בשנים האחרונות הם עושים מאמצים להסדיר את הבנייה, מהווה הודאת בעל-דין מצדם כי כלל המבנים מושא התביעה – הבית ומתחם האירוח – הוקמו למעשה ללא היתר בנייה או אישור מרמ"י, והם מהווים שימושים מפרים.

"הנתבעים הפרו הפרה יסודית ומתמשכת את הוראות הסכם המשבצת ואת מטרת החכירה העומדת ביסודו. בנסיבות אלו, יש ליתן צו מניעה קבוע ולהורות על הפסקת השימושים המפרים ועל הריסתם", כתבה השופטת, בבחינת יקוב הדין את ההר. בהתאם לכך היא קבעה שתוך חודשיים ממועד פסק הדין יופסקו השימושים המפרים בבית ובמתחם האירוח, והריסתו של המתחם תבוצע חודש לאחר מכן.

אשר לבית המגורים הורתה השופטת שהריסתו תבוצע תוך שמונה חודשים ממועד פסק הדין, וזאת על מנת לתת לבני הזוג צ'אנס אחרון להסדיר אותו.

בתוך כך השופטת קיבלה את דרישת רמ"י לפסיקת דמי שימוש ראויים לטובתה. בהתאם לכך היא חייבה את בני הזוג לשלם לרשות 322,489 שקל עבור השימושים החורגים רבי-השנים בבית ובמתחם האירוח. בנוסף הם חויבו לשלם לה שכ"ט עו"ד והוצאות משפט בסך 40,000 שקל.

  • ב"כ רמ"י: עו"ד אילנה בר טוב
  • ב"כ בני הזוג: עו"ד נטע בן חמו

עו"ד נתי אוסטר עוסק/ת בנחלות ומשקים במושבים
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום מקרקעין ונדל"ן באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום מקרקעין ונדל"ן
רוכשים דירה? היזהרו מייצוג כפול
אילוסטרציה: rawpixel, unsplash.com
תיקון 4 – תמ"א 38
עו"ד שחר ולנר (צילום: שי שברו)
התחדשות עירונית בירושלים: עיר הבירה משתוקקת למתיחת פנים
עו"ד יגאל (ישראל) מדר (צילום: עדי פרג'ון)

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ