אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> נזקי גוף ותאונות >> בית המשפט: הצבא אחראי לכאבי הגב של האפסנאי

בית המשפט: הצבא אחראי לכאבי הגב של האפסנאי

מאת: מערכת PsakDin | תאריך פרסום : 04/06/2015 17:24:00 | גרסת הדפסה

צילום: dollarphotoclub

חייל בשירות סדיר שובץ כאפסנאי למרות פטור מהרמת משא כבד ואובחן עם שתי פריצות דיסק. קצין התגמולים דחה את טענתו כי תנאי השירות הם שהביאו למצבו הרפואי, אך ביהמ"ש קיבל את עמדת החייל.

החייל, היום כבן 25, התגייס לצה"ל בשנת 2008, ונקבע לו פרופיל 64 עקב בעיות ברגליים. לאחר כחודש בשירות, קיבל פטורים רפואיים שונים, ביניהם פטור זמני מהרמת משקל כבד, וכעבור שנה שובץ לתפקיד של אפסנאי בחיל האוויר.

נזקים מהשירות הצבאי?

עורך דין דיני צבא

בשנת 2010 החל החייל להתלונן בפני מפקדיו על כאבי גב חזקים, עד שנשלח לעבור תצלום סי.טי., שחשף שתי פריצות דיסק בגבו. בשנת 2012 נבדק החייל על ידי אורטופד מטעם צה"ל, ובהתאם לתוצאות הבדיקה קבע קצין התגמולים, שכאבי הגב התחתון של החייל הוחמרו רק באופן חלקי של 50% עקב תנאי השירות הצבאי, מה שמפחית את זכאותו לגמלת נכות ממשרד הביטחון.

החייל לא הסכים עם קביעה זו, והגיש באמצעות עו"ד יואב צח וכס ערעור לבית משפט השלום בחיפה. לטענת המערער, כאשר התגייס לצה"ל לא סבל מכאבים או חבלות בגבו, ואלה החלו רק לאחר שנאלץ להרים ולשאת ציוד במשקל רב במסגרת תפקידו כאפסנאי. לדבריו, לאחר שפריצות הדיסק אובחנו, הוא עבר שורת טיפולים, כמו פיזיותרפיה וזריקות, אך מאחר שלא היה שיפור במצבו, נאלץ לעבור ניתוח, שלאחריו נותר עם נכות בשיעור של 10%, שכולה נובעת משירותו הצבאי.

קצין התגמולים טען כי המערער התלונן על כאבי גב עוד לפני ששובץ לתפקידו. לדבריו, למערער לא אירע איזשהו אירוע טראומתי במסגרת שירותו הצבאי, מה גם שהוא קיבל פטורים מהרמת משאות כבדים, אך לא ניצל אותם בפועל. משכך, יש לקבל את החלטתו המקורית לפיה הקשר הסיבתי בין כאבי הגב לשירות הצבאי עומד רק על 50%.

סחב לבד

במהלך הדיון סיפר המערער כי בתקופת שירותו נדרש לשאת לבדו ארגזי תחמושת במשקלים הנעים בין 20 ל-40 ק"ג, בנוסף לעמודי ברזל וציוד משרדי, וזאת למרות המגבלה ברגליו.

שניים מחבריו, שהוזמנו להעיד, אישרו את דבריו וציינו שלא פעם היה מתלונן בפניהם על כאבי גב לאחר סחיבת המשאות. בנוסף, ציינו החברים כי לא זכו לסיוע ממשי מהקצין והנגד האחראים עליהם, וכי הנגד נמנע מסחיבת משאות שכן סבל מבעיות גב בעצמו. עוד לדבריהם, הם לא ידעו שלמערער היו פטורים מהרמת משאות, והעריכו שלא ניצל אותם כדי לא להכביד עליהם.

יו"ר הוועדה – השופט יואב פרידמן, האמין לעדותם של המערער וחבריו לשירות. לאחר שבחן את מכלול הראיות והנסיבות, קיבל השופט את הערעור, וקבע כי בניגוד לעמדת קצין התגמולים, הבעיות בגב התחתון של המערער נגרמו במלואן, ולא בחלקן, עקב תנאי השירות.

השופט חייב את קצין התגמולים להשיב למערער את עלות חוות דעתו של המומחה מטעמו ובנוסף לשלם שכ"ט עו"ד בסך 8,000 שקל.

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il 

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
1

צהל לא מטפל בפציעות שנגרמו שלא במסגרת קרב או מלחמה

אז כל הצבא מתגייס לפינוי הפצועים לבתי חולים אזרחיים. בפעילות שיגרתית מעדיף חרפ לדחות טיפול רפואי ככל הניתן בעיקר כי לא ניתן לאכוף אחריות אישית כמו על רופאים רגילים אזרחיים.
1
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום נזקי גוף ותאונות באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום נזקי גוף ותאונות

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ