אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> אזרחות פורטוגלית >> בקרוב יידרש אישור מיוחד כדי להיכנס לאירופה: כך ניתן לעקוף זאת

בקרוב יידרש אישור מיוחד כדי להיכנס לאירופה: כך ניתן לעקוף זאת

מאת: עו"ד ג'ולי דניאל | תאריך פרסום : 29/08/2022 21:21:00 | גרסת הדפסה

עו"ד ג'ולי דניאל | אילוסטרציה: Christian Lue on Unsplash

החל משנה הבאה, הכניסה לרוב מדינות האיחוד האירופי תתאפשר לבעלי ויזה מתאימה בלבד. ישראלים רבים יוכלו לקבל פטור באמצעות דרכון אירופאי

במאי 2023 כללי הכניסה לאירופה משתנים: ישראלים, בדומה לאזרחים של עשרות מדינות אחרות, יידרשו לקבל אישורETIAS (European Travel Information and Autorization System) על מנת להיכנס לאחת מ-26 המדינות החתומות על אמנת שנגן. המהלך נועד להדק את הבקרה על הגבולות של אותן מדינות במטרה לשלוט בהגירה ובכניסות ויציאות בלתי חוקיות.

כך זה יעבוד

בעלי אזרחות אירופאית יוכלו להירשם מראש למערכת ה-ETIAS ולהזין בה את פרטי הדרכון שלהם על מנת לקבל אישור למעבר חופשי בין כל מדינות האיחוד.

כך, לדוגמה, מי שמחזיק בדרכון פורטוגלי או צרפתי יוכל להירשם מראש למערכת, ולא יצטרך להוציא ויזה עבור כל כניסה לאחת ממדינות האיחוד.

לעומת זאת, מי שלא מחזיק בדרכון של אחת מהמדינות באזור שנגן יצטרך להגיש בקשת ויזה מראש בעלות של כ-10 יורו כדי להיכנס לאירופה.

במקרה שתכננתם חופשה משפחתית, חשוב לשים לב שהאישור נדרש עבור כל אחד מבני המשפחה. אזרחות של הורה לא מקנה פטור לילדים או לבן הזוג אם אינם בעלי דרכון אירופאי בעצמם.

תם עידן הדרכון פורטוגלי

החלטה זו של המועצה האירופאית, שהתקבלה ואושרה כבר ב-2016, הובילה לגל חסר תקדים של מימוש זכאות לאזרחות אירופאית.

בעבר, דרכון פורטוגלי היה האפשרות הרווחת עבור ישראלים ממוצא ספרדי, אלא שהזדמנות זו פגה לאחר שממשלת פורטוגל החליטה לתקן את החוק ולדרוש הוכחת קשר תרבותי ושפתי עם פורטוגל לצורך מימוש הזכאות.

נכון להיום, הרבה ישראלים עדיין זכאים לדרכון צרפתי ואזרחות צרפתית, שמלבד האפשרות להיכנס לאירופה ללא צורך באישור ETIAS, מעניקים גם את האפשרות לעבוד וללמוד באירופה, וליהנות מכל ההטבות המיועדות לתושבי אירופה.

מקור הזכאות לאזרחות צרפתית

הישראלים שהוריהם או הורי הוריהם הינם ילידי צרפת או אלג'יר דור שני ברציפות או שהתאזרחו לצרפתים (כמו רוב ילידי טוניס או מרוקו), זכאים לאזרחות צרפתית.

על פי רוב, ההורים שעלו מאלג'יר או מצרפת בשנות ה-60 וה-70 לא המשיכו להחזיק באזרחותם הצרפתית מפני שלא נרשמו כצרפתים בקונסוליה הצרפתית בישראל, לא חידשו את הדרכון הצרפתי שלהם, לא עדכנו את נישואיהם ולא רשמו את ילדיהם מול הקונסוליה כדי להעביר לצאצאים את הזכאות.

ככלל, ניתן לחדש את הזכאות עבור ההורים או הסבים מול הקונסוליה הכללית של צרפת בישראל, עם הצגת מסמכים המעידים על מקור הזכאות, ולאחר מכן להעבירה לצאצאים.

יש להבהיר שכאשר ההורה או הסבים לא ביצעו פעולה בנוגע לאזרחותם הצרפתית זמן רב, ברוב המקרים יש להגיש עבור הצאצאים תביעת אזרחות צרפתית בבית המשפט בצרפת על מנת לממש את הזכאות בהורשה.

במידה ואתם זכאים לדרכון אירופאי ובפרט לדרכון צרפתי, זה הזמן לממש את זכאותכם לקבלת הדרכון המיוחל.

* עו"ד ג'ולי דניאל עוסקת בחידוש אזרחות צרפתית, הוצאת דרכון צרפתי והעברת הזכאות לילדים ולנכדים. משרדה מייצג את הזכאים מול בתי המשפט בצרפת בהליכי תביעת אזרחות, מול הקונסוליות הצרפתיות בכל העולם, ומול הרשויות המנהליות בצרפת ובישראל.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום אזרחות פורטוגלית באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום אזרחות פורטוגלית
שלילת אזרחות על פוסט תמיכה בחמאס: מה אומר החוק?
אילוסטרציה: Ehimetalor Akhere Unuabona, Unsplash
אזרחות רומנית כדאית עכשיו יותר מתמיד
עו"ד הילה פינקו | צילום: עמית שיבק, אילוסטרציה: CALIN STAN on Unsplash
ישראל מקשה על זכאי שבות בזמן שהאנטישמיות בעולם משתוללת | דעה
עו"ד עלוה קולן | צילום: שירי דקר, אילוסטרציה: Joseph Barrientos on Unsplash

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ