אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> מקרקעין ונדל"ן >> גילתה שהדירה לא רשומה על שמה והמוכר נעלם

גילתה שהדירה לא רשומה על שמה והמוכר נעלם

מאת: עו"ד עפר גמליאל | תאריך פרסום : 02/07/2020 10:40:00 | גרסת הדפסה

דיני מקרקעין, גילתה שהדירה לא רשומה על שמה והמוכר נעלםעו"ד עופר גמליאל (אילוסטרציה: Cytonn Photography on Unsplash)

עורך הדין שייצג את המוכר בעסקה שבוצעה לפני 14 שנה סירב לחתום על המסמכים הדרושים כיוון שייפוי הכוח שלו פקע. בית המשפט האריך את תוקפו כדי לאפשר סוף סוף להשלים את ההתחייבויות לפי הסכם המכר

בית המשפט המחוזי בתל-אביב הורה לעורך דין שהוסמך לפני 14 שנים למכור דירה בשם לקוח, לחתום על המסמכים הדרושים לצורך העברת הזכויות על שם הרוכשת אפילו שהמוכר נעלם ותוקף ייפוי הכוח פקע. השופט עודד מאור, ששוכנע כי הרוכשת מילאה אחר כל ההתחייבויות על פי הסכם המכר והתפלא שלא נחתם ייפוי כוח בלתי חוזר שלא מוגבל בזמן, האריך את ייפוי הכוח שפקע ב-12 חודשים כדי שאפשר יהיה להשלים את התחייבויות המוכר לפי הסכם המכר.

הדירה שברחוב יהודה הלוי נרכשה ב-2006 באמצעות עורך דין שקיבל מהבעלים ייפוי כוח כללי למכור אותה. הרוכשת שילמה את כל התמורה והמיסים, נרשמה לטובתה הערת אזהרה והיא עברה לגור בדירה אך כעבור שנים התברר לה שהזכויות לא נרשמו על שמה.

נסיונותיה לאתר את המוכר כדי להשלים את העסקה כשלו וכשפנתה לעורך הדין שלו הוא סירב לחתום לה על המסמכים משום שייפוי הכוח שקיבל כבר פקע. בעקבות זאת פנתה הרוכשת לבית המשפט בתביעה לרישום הזכויות על שמה.

ימנע מעגל שוטה

השופט עודד מאור שוכנע כי הרוכשת קיימה את כל ההתחייבויות שלה על פי ההסכם, כפי שגם אישר עורך הדין. משכך, כל שנותר לצורך השלמת העסקה הוא שהמוכר ימלא אחר חלקו, כשבמקרה הנוכחי מי שהוסמך לעשות זאת בשמו הוא עורך הדין.

השופט ציין כי לא ברור לו מדוע המוכר לא הוחתם על ייפוי כוח בלתי חוזר שתוקפו בלתי מוגבל. מכל מקום, בנסיבות הקיימות האפשרות היחידה להשלים את העסקה היא באמצעות הארכת תוקפו של ייפוי הכוח הכללי.

השופט הסביר כי הסמכות של בית המשפט לעשות זאת נובעת מעצם העובדה שמטרת ייפוי הכוח הייתה להסמיך את עורך הדין למכור את הדירה ולקיים את כל ההתחייבויות בשם המוכר. בתוך כך הוא הדגיש כי ייפוי הכוח לא בוטל על ידי המוכר אלא פג תוקף משום שהחוק מגביל אותו ל-10 שנים.

השופט הוסיף כי אם לא יאפשר את ביצוע הרישום רק בשל חלוף הזמן ייווצר מצב של הפרת הסכם מצד המוכר והדבר יוביל "למעגל שוטה" שלא יועיל לאף אחד מהצדדים לעסקה.

לפיכך השופט החליט להאריך את התוקף של ייפוי הכוח ב-12 חודשים אך הדגיש כי ההסמכה על-פיו תהיה רק לצורך השלמת העברת הזכויות בלשכת רישום המקרקעין. בהתאם לכך, הוא הורה לעורך הדין לחתום על כל המסמכים הדרושים.

עו"ד עפר גמליאל עוסק/ת ב- מקרקעין ונדל"ן
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום מקרקעין ונדל"ן באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום מקרקעין ונדל"ן
זמני יהפוך לקבוע: הבעיות בבניית מתחמים לשיכון המפונים
עו"ד חגי חכם | צילום: יעל דוידזון-חיון. אילוסטרציה: Maximillian Conacher on Unsplash

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ