אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> האישה חלתה באיידס – הבעל ביקש פטור מכתובה

האישה חלתה באיידס – הבעל ביקש פטור מכתובה

מאת: עו״ד מיקי שיפמן | תאריך פרסום : 20/10/2020 16:30:00 | גרסת הדפסה

אילוסטרציה: Marek Studzinski, Unsplash

בית הדין התרשם כי טענת הבעל שנודע לו על האיידס רק לאחר החתונה משמשת סיפור כיסוי לרצונו להיפטר מכתובה בסך חצי מיליון שקל. הדיינים התחשבו במצבו הכלכלי ופסקו כי ישלם 180,000 שקל בלבד

בהליך גירושין בין בני זוג תבעה האישה את הכתובה שהועמדה על סכום של 520,000 שקל. הבעל טען שאין לחייב אותו כי גילה רק לאחר הנישואין שאשתו חולה באיידס. בית הדין הרבני ברחובות קבע לאחרונה שהבעל ידע על המחלה כבר בתחילת הקשר וכי לא זה הרקע לפרידה. בסופו של דבר, בשל המחלה ומצבו הסוציו-אקונומי של הבעל, הוא חויב לשלם לאישה כשליש מהסכום.

הצדדים נישאו ב-2017. מדובר בנישואים שניים עבור שניהם. לאשה ילדה בגירה מנישואיה הראשונים ולבעל 4 ילדים קטינים מנישואיו הראשונים.

במרץ 2019 האישה הגישה תביעת גירושין ותביעה לכתובה בסך 520,000 שקל. 

היא טענה שהבעל עזב במפתיע את דירת המגורים המשותפת. לדבריה, הוא התייחס אליה באופן פוגעני ומזלזל ויש לו קשר אינטימי עם נשים אחרות, וזו העילה לפירוק הנישואים.

הבעל טען מנגד כי עזב את הבעל מאחר שנודע לו שאשתו נשאית איידס. עוד הוא טען שהאישה נהגה באלימות כלפיו וכלפי ילדיו הקטינים. 

לטענתו, מכיוון שלא ידע על מחלת האשה ונאלץ עקב כך לעזוב את הבית אינו חייב לשלם את כתובתה.

האישה השיבה שהמחלה אינה המניע לפרידה. היא הדגישה כי היא אמנם חולה אבל המחלה נמצאת במצב אפסי. לדבריה, היא נוטלת כדורים ואינה מסכנת אף אחד.  

מריבות וויכוחים

הדיין הרב יאיר לרנר הבהיר כי על פי ההלכה כשנמצא באישה מום שלדעת רוב בני האדם הוא ״מום גדול״ הדבר מהווה עילה לפסילת הקידושין ולביטול חיוב הכתובה. הוא הסביר שמדובר בדרך כלל במום שאינו הפיך. במקרה זה, אף שהאישה נוטלת תרופות ונמצאת במצב רפואי טוב, מחלתה מהווה מום. 

ואולם, מהעדויות עלה שהבעל ידע על המחלה בתחילת ההיכרות ובוודאי לפני החתונה. בנסיבות אלה, קבע הדיין, אין בסיס לביטול הקידושין ולפטור מהכתובה. 

לעומתו, הדיין הרב יהודה שחור סבר כי ראוי לחייב כפשרה רק חלק מסכום הכתובה. הוא התרשם כי מחלת האישה הייתה נתון אובייקטיבי שיצר בעיות, ושאר המריבות והקשיים לא היוו מכשול בפני עצמם.

״היותה של האשה חולת איידס, גם אם מדובר בחולי שאינו בדרגה הגבוהה יותר, וגם אם מדובר בתקופה האחרונה, שבה הבהלה מאיידס שהיתה בעבר פחתה בהרבה, עדיין יש לה משמעות רבה לגבי הזכאות לכתובה״, כתב.

הוא הוסיף כי גם מצבו הכלכלי הנחות של הבעל מהווה נימוק להפחתת הסכום.  

הרב ירון נבון סבר שסיבת הגירושין לא נעוצה במחלתה של האשה אלא במריבות שהיו בין הצדדים, וסביר להניח שהבעל ידע על מחלת של האשה במהלך הנישואים.

הדיין כתב כי אחיו של הבעל דרי רחוב ונרקומנים וכשהכיר את האישה הוא גר אצל אח שלו. הוא הוסיף כי הבעל עובד במאפייה, גר במחסן בעסק ומשלם מזונות של 3,700 שקל לילדיו. בנסיבות אלה הוא קבע כי אין לחייבו במלוא סכום הכתובה. 

בסופו של דבר נפסק כי הבעל ישלם לאישה 180,000 שקל בתשלומים חודשיים של 1,000 שקל. כשבנו הצעיר של הבעל יגיע לגיל 18 התשלומים ייגדלו ל-2,000 שקל בחודש. 

  • ב״כ התובעת: טו"ר ישראל צבי בורוכוב
  • ב״כ הנתבע: לא צוין
עו״ד מיקי שיפמן עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
1

למה אין כתובה הפוכה?

למה האישה אינה מתחייבת לשלם לגבר, נניח אם היא עוזבת או היא בוגדת או אם עשירה והוא עני?
1
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ