אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> תעבורה >> הורדתם יד מההגה כדי לענות לשיחה? פס״ד חדש קובע שלא מדובר בעבירה

הורדתם יד מההגה כדי לענות לשיחה? פס״ד חדש קובע שלא מדובר בעבירה

מאת: עו״ד דוד אריכא | תאריך פרסום : 24/11/2020 16:47:00 | גרסת הדפסה

עו״ד דוד אריכא (אילוסטרציה חיצונית: Eugene Chystiakov, Unsplash)

נהג הואשם בעבירה של אי אחיזת הגה בשתי ידיים מכיוון שנגע בנייד תוך כדי נהיגה. בית המשפט לתעבורה סקר את התקנות הרלבנטיות וקבע ששימוש סטנדרטי בטלפון הוא פעולה מותרת

בית המשפט לתעבורה בחיפה זיכה לאחרונה נהג מעבירה של אי אחיזת הגה בשתי ידיים. המאשימה טענה שהנהג התעסק במכשיר הנייד שהיה במתקן קבוע תוך כדי נהיגה. בית המשפט קבע שלא הוכח מה בדיוק עשה הנהג וקיבל מחמת הספק את גרסתו כי ענה לשיחה. בתוך כך קבע בית המשפט כי להבדיל משימושים אחרים בטלפון, הסרת היד מההגה לצורך מענה לשיחה או חיוג אינם מבססים עבירה.

על פי כתב האישום בספטמבר 2018 נסע הנאשם בכביש 22 ונגע נגיעות חוזרות ונשנות במכשיר הטלפון שלו שהיה במתקן. 

מטעם המאשימה העיד השוטר שעצר את הנהג. הוא סיפר שאינו זוכר את האירוע עצמו והסכים כי יכול להיות שהנגיעות שראה היו חיוג של מספר טלפון. 

המאשימה טענה כי בכל מקרה הורדת היד מההגה לצורך מענה לשיחה אינה נדרשת לצורך פעילותו התקינה של הרכב ולכן אינה חוסה בצל ההגנה הקבועה בתקנה שיוחסה הנאשם.

הנאשם טען בתחילה כי נגע בטלפון לצורך מענה לשיחה. בהמשך הוא שינה את גרסתו וטען כי לא נגע במכשיר הטלפון אלא ברדיו המותקן במערכת המולטימדיה שנמצאת בסמוך לטלפון. 

לטענתו, לא ניתן להבחין מחוץ לרכב באיזה מהמכשירים נגע. הוא הוסיף כי בזמן הנגיעה מבטו היה מופנה ישר ועל עיניו משקפי שמש. לשיטתו, מענה לטלפון תוך כדי נהיגה אינו עבירה.

נגיעה רגעית

השופט אור לרנר זיכה את הנאשם מחמת הספק. הוא קבע כי מסרטון שהציג הנאשם עולה שהשוטר לא יכול היה להבחין האם הוא נגע במכשיר הנייד או במערכת המולטימדיה. 

הוא ציין כי גם גרסת הנאשם אינה נקייה מספקות אך ניתן לקבוע עובדתית שהוא הוריד את ידו מההגה כדי לענות לשיחת טלפון. 

השופט הבהיר כי על פי התקנות נהג חייב להחזיק את ההגה בשתי ידיים, והוא רשאי להסיר יד אחת לצורך הבטחת פעולתו התקינה של הרכב או קיום כללי התנועה.

עוד ציין השופט את התקנות בעניין שימוש בטלפון נייד בנהיגה שמאפשרות להשתמש בדיבורית אם הטלפון מונח במתקן קבוע או עומד יציב באופן שמונע את נפילתו. 

השופט כתב כי ניתן ללמוד מנוסח החוק שהמחוקק בחר להתיר לחיצה רגעית בטלפון המותקן במתקן קבוע, לשם שימוש בו כטלפון. גם סקירת ההיסטוריה החקיקתית תומכת בטענת ההגנה לפיה הסרת היד מההגה לשם מענה או חיוג בטלפון אינה עבירה. כך למשל, מפרוטוקולים של הוועדה שניסחה את החוק עולה בבירור שיו״ר הוועדה סבור כי מענה לשיחה היא פעולה מותרת.

השופט הדגיש כי השימוש המותר בטלפון הוא השימוש הפשוט, כלומר נגיעה רגעית לצורך מענה וחיוג, ולא ביצוע של פעולות אחרות כמו שימוש בספר הטלפונים או איתור מספרי טלפון לשם חיוג.

עוד הבהיר השופט כי שעה שהמחוקק אפשר לנהג לגעת במכשיר הטלפון, לא ניתן עוד להאשים נהגים באי אחיזת הגה בשתי ידיים כשהם מבצעים פעולה המותרת על פי התקנות. 

  • שמות ב״כ הצדדים לא צוינו בהכרעת הדין
עו״ד דוד אריכא עוסק/ת ב- תעבורה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום תעבורה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום תעבורה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ