אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> רשלנות רפואית >> הניתוח בוצע באיחור בשל מחסור בכח אדם – הכללית תפצה ב-881 אלף שקל

הניתוח בוצע באיחור בשל מחסור בכח אדם – הכללית תפצה ב-881 אלף שקל

מאת: עו"ד רונן דוד | תאריך פרסום : 20/07/2014 16:43:00 | גרסת הדפסה

אישה נפטרה לאחר שעברה ניתוח בביה"ח סורוקה שבבעלות "הכללית". בנה תבע את קופת החולים על טיפול רשלני באמו, ויפוצה ב-881 אלף שקלים.

אישה שסבלה מכאבי בטן עזים אובחנה עם מחלה במעי הגס, עברה באוגוסט 2006 ניתוח לכריתת החלק הנגוע בביה"ח סורוקה שבבאר שבע. אלא שחיבור המעי המקוצץ בחזרה לא צלח, והיה צורך בניתוח נוסף. במהלך הניתוח השני, שבוצע מספר שבועות לאחר מכן, עברה האישה דום לב ויום לאחר מכן היא נפטרה.

בנה של האישה, שהוא היורש שלה, תבע את קופ"ח כללית, מפעילת ביה"ח, בעילת רשלנות רפואית. בתביעה, שהגיש בבימ"ש השלום בבאר שבע, הוא טען שהאבחנה הראשונית בדבר מצבה של אמו הייתה שגויה, ולו הייתה מאובחנת כראוי מלכתחילה, ניתן היה לבצע את הניתוח בשלב מוקדם יותר ולהציל את חייה.

לתמיכת טענותיו הוא הציג חוות דעת של מומחה לכירורגיה, לפיה עוד בפעם הראשונה כשהגיעה המנוחה למיון בביה"ח, כחצי שנה לפני שעברה את הניתוח, ניתן היה לאבחן שהיא סובלת מתהליך ממאיר במעי, ובהתאם היה צריך לנתח אותה במועד המוקדם ביותר האפשרי. לו היה הניתוח מבוצע בהזדמנות הראשונה, הסיבוך לא היה קורה.

קופ"ח כללית הציגה חוות דעת מומחים מטעמה, לפיה הצוות הרפואי בביה"ח פעל לפי אבחנה שונה, כי במצבה של המנוחה לא היה צורך בניתוח מיידי.

התרשלות בבחירת סוג הניתוח

השופטת מיכל וולפסון קבעה, כי הכללית אחראית למות המנוחה. לדבריה, נראה שה"אשם" הוא תולדה של עומס בעבודה וחוסר בכוח אדם. חיזוק להשערה זו מצאה השופטת וולפסון ברישומי הצוות הרפואי, מהשלבים המאוחרים של הניתוח, לאחר שהמעי של המנוחה כבר הזדהם.

לפי השופטת, האבחנה הראשונית של הצוות הרפואי הייתה נכונה, אך בשלב מסוים הוחמר מצבה של המנוחה, באופן כזה שדרש ניתוח דחוף. אלא שבפועל, הניתוח הזה בוצע באיחור של חודש, כשהמנוחה כבר הייתה במצב מדורדר ומוחלש.

השופטת קיבלה את חוו"ד המומחה מטעם התובע, לפיה הבחירה של אופן ביצוע הניתוח הייתה לא מוצדקת והתעלמה ממצבה של המנוחה בפועל. היא קבעה שעל סמך הנתונים שהיו בפני הצוות הרפואי במועד הניתוח השני, היה עליהם לבצע במנוחה ניתוח שונה, שכן הניתוח המקורי שתוכנן (ולצערנו גם בוצע בפועל), כבר לא התאים למצבה החלש של המנוחה.

משכך, קבעה השופטת, הנתבעת התרשלה בבחירת סוג הניתוח השני וסטטה מהפרקטיקה הרפואית המקובלת.

השופטת, שקיבלה את התביעה, חייבה את הכללית לפצות את התובע ב-881 אלף שקלים בגין הפסד שירותי אם, כאב וסבל, קיצור תוחלת החיים, הוצאות קבורה ואבלות והוצאות משפט. בנוסף, חיובה הכללית בשכר טרחת עו"ד של 20% מסכום הפיצוי.

 

* עו"ד רונן דוד עוסק בנזקי גוף, תאונות דרכים ורשלנות רפואית.  

**הכותב לא ייצג בתיק.

***המידע המוצג במאמר זה הינו מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

 

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום רשלנות רפואית באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום רשלנות רפואית
רשלנות רפואית בילדים – דברים שחשוב לדעת
עו"ד קרן ארנשטיין-דנה, צילום: גונן שמר
הסדר הפשרה לנפגעי אלטרוקסין: לא משקף את הנזק לחולים
עו"ד אסף גרינבוים (צילום: סטודיו תומאס)

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ