אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> הוצאה לפועל >> חייב הוצל"פ ביקש לצאת לנופש – האם צו עיכוב היציאה מהארץ יבוטל?

חייב הוצל"פ ביקש לצאת לנופש – האם צו עיכוב היציאה מהארץ יבוטל?

מאת: עו"ד עודד אולמן | תאריך פרסום : 13/08/2014 13:34:00 | גרסת הדפסה

by kolobsek, www.morguefile.com

חייב מוגבל באמצעים, שעומד נגדו צו עיכוב יציאה מהארץ, ביקש לצאת לחופשה משפחתית בשווייץ. ביהמ"ש ביקש לאזן בין זכות היסוד של החייב לצאת מהארץ לבין זכותם הקניינית של הנושים, והורה על החזרת התיק לרשם ההוצל"פ.  

אדם שצבר חובות של מעל לחצי מיליון שקל ונפתחו נגדו תיקי הוצאה לפועל, הוכרז כחייב מוגבל באמצעים. במסגרת ההכרזה הוטל עליו, בין היתר, צו עיכוב יציאה מהארץ. באוגוסט 2014 ביקש החייב מרשם ההוצל"פ בתל אביב, אישור לצאת לחופשה משפחתית בת עשרה ימים בשווייץ, הממומנת כולה ע"י הוריה של אשתו.

רשם ההוצל"פ דחה את הבקשה, וקבע שמוטב שהחייב, שמשלם כל חודש 1,000 שקל לכיסוי חובותיו, ישקיע את כספי החופשה בהפחתת החוב.

החייב הנחוש ערער לבימ"ש השלום בתל אביב וטען שהוא עומד בצו התשלומים כנדרש וציין שבעבר כבר הותר לו לצאת מהארץ.

כל אדם חופשי לצאת מהארץ

לפי השופט עודד מאור, מי שמממן את החופשה אינו מחויב לשלם את חובותיו של החייב, וזכותו להשתמש בכספו לפי בחירתו. עם זאת, קבע השופט, שלא ניתן להתעלם מההנאה הכלכלית שהחייב עצמו מפיק ממימון החופשה ע"י הורי אשתו.

לשיטת השופט, אין זה ראוי שחייב מוגבל באמצעים יצא לחופשות בחו"ל וינהל אורח חיים ראוותני. ההכרזה על חייב כמוגבל באמצעים, מטרתה לאפשר לו להמשיך לחיות בכבוד ובד בבד לכסות את חובותיו, בשל מצבו הכלכלי הקשה.

ניהול אורח חיים שאינו תואם את רמת החיים הדלה לה טען החייב בעת שביקש להכריז עליו כחייב מוגבל, קבע השופט, אינו אלא חסר תום לב הפוגע בזכות הקניינית של הנושים.

השופט קבע כי אמנם כל אדם חופשי לצאת מהארץ, אך כשמדובר בחייבי הוצל"פ יש לאזן זכות זו אל מול זכויות הנושים. במקרה זה, בהתחשב בכך שהחייב אינו נושא בעלויות הכרוכות בנסיעתו, יש מקום לאפשר לו לצאת מהארץ, אך זאת בכפוף לתנאים מגבילים שייקבע רשם ההוצל"פ, כמו למשל המצאת ערבויות וחיוב החייב בתשלום חד-פעמי על חשבון צו התשלומים, שיבטא את ההטבה הכלכלית הזמנית שקיבל החייב.

משכך, הורה השופט על החזרת התיק לרשם ההוצל"פ שיבחן ויקבע את התנאים לביטול הזמני של הצו.

הגבלת יציאת אדם מהארץ היא הליך פוגעני, שנועד להביא את החייב לשלם חובו לזוכה. לשם הבטחת התשלומים, רשאי רשם ההוצל"פ להשתמש באמצעים רבים כמו ערבות בנקאית, ערבות צד שלישי, תשלום חלק יחסי מהחוב ועוד. ככל שרשאי החייב לצאת מהארץ, ניתן להשתמש באמצעים אלו גם כדי להבטיח שיציאתו לא תסכל את המשך ביצוע התשלומים לזוכה.

במקרה זה, בו צד שלישי הוא המממן את החופשה המשפחתית של החייב, די בהעמדת ערבים ותשלום יחסי של החוב או העמדת ערבות בנקאית בכדי לאפשר את יציאת החייב מהארץ.

 

* עו"ד עודד אולמן ממשרד ברמן-אולמן עוסק בהוצאה לפועל.

**הכותב לא ייצג בתיק.

***המידע המוצג במאמר זה הינו מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום הוצאה לפועל באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום הוצאה לפועל

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ