אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> הוצאה לפועל >> כיצד ניתן למחוק עד 70% מהחובות ללא פשיטת רגל?

כיצד ניתן למחוק עד 70% מהחובות ללא פשיטת רגל?

מאת: עו"ד רותם זגדון | תאריך פרסום : 02/03/2016 16:47:00 | גרסת הדפסה

עו"ד רותם זגדון, צילום: יניב נגר

כאשר יש תיקים בהוצאה לפועל, החובות מתחילים לצבור ריביות, ולמעשה לא רואים את הסוף באופק. במידה שיש באפשרותו של חייב לגייס כסף להסדרי נושים, הוא אינו מחויב לגשת להליך של פשיטת רגל. ישנן אופציות אחרות לסיום יעיל ומהיר של החובות.

כיצד יש לפעול כשנקלעים לחובות גבוהים? הסיטואציה האידיאלית היא לפנות לעורך דין בתחילת ההסתבכות הכלכלית. במסגרת ייעוץ משפטי, עורך הדין יכול להתאים ללקוח הליך משפטי ראוי שינקה אותו מחובותיו באופן המהיר ביותר. ואולם, בפועל יותר ויותר אנשים שנקלעו לחובות גדולים מתביישים, מסתגרים בעצמם, ונמנעים מחיפוש אחר פתרון שיאפשר להם לפתוח דף חדש.

לייעוץ בענייני פשיטת רגל:

עורך דין דיני פשיטות רגל

כך, חייבים רבים "כולאים" את עצמם בהוצאה לפועל שנים רבות, כפופים להליכי גבייה טורדניים, עיקולים והגבלות, בעוד שהחובות שלהם ממשיכים לצבור ריביות גבוהות.

בשנים האחרונות צבר תאוצה הליך פשיטת הרגל אשר עבר רפורמה בשנת 2013, והעניק לחייבים רבים פתח לתקווה ומחיקת חובות. ואולם, בטור זה אתמקד דווקא באותם חייבים שאינם מעוניינים לפנות להליך פשיטת הרגל אלא להליכי הסדר חובות. כך למשל, ישנו הליך הסדר חובות לפי סעיף 19א' לפקודת פשיטת הרגל, המאפשר לחייב למחוק עד 70% מחובותיו.

מהו הליך הסדר נושים לפי סעיף 19א לפקודה?

סעיף 19א לפקודה מאפשר לחייב שחובותיו עולים על 34,963 שקלים להגיש בבית המשפט המחוזי באזור מגוריו בקשה להסדר עם נושיו, עוד בטרם נפתחו נגדו הליכי פשיטת רגל. אישור ההסדר נתון לשיקול דעת בית המשפט, שיבחן את סבירות ההסדר ואת התנהלות החייב.

בהתאם לתנאי ההליך, במסגרת הבקשה על החייב להציע לפחות 30% מכל חוב לא מובטח, שהיה חוב בר תביעה אילו היה ניתן צו כינוס ביום הגשת הבקשה, לרבות הפרשי הצמדה על אותו חוב עד ליום הגשת הבקשה לאישור ההצעה.

כלומר, הליך זה מהווה פתרון אופטימלי לכל אותם חייבים שיכולים לגייס לפחות 30% מסך החובות שלהם, ומעוניינים לסיים את חובותיהם בזמן קצר, ותוך הימנעות מהליך פשיטת רגל.

כיצד ההליך מתנהל?

הליך של הסדר נושים לפי סעיף 19א לפקודה כולל מספר שלבים:

בשלב ראשון פונה החייב לבית המשפט המחוזי בבקשה לאישור הסדר עם נושיו. על החייב לציין בבקשה ובתצהיר שהוא אינו יכול לשלם את חובותיו, ולכן הוא מציע 30% מגובה החובות שיאושרו. בית המשפט מאפשר לכונס הרשמי להגיב לבקשה ולאחר מכן ממנה נאמן (עורך דין מטעמו), אשר מפקח על ההליך, בודק את תביעות החוב, מצמצם ריביות ומלווה את הצדדים עד להסדר המיוחל.

תנאי למתן אישור להצעת ההסדר על ידי בית המשפט, הוא שניתן אישור להצעת ההסדר על ידי רוב הנושים, ויחד עם זאת, שיש להם 75% מסך החובות.

יש לציין כי בית המשפט רשאי לאשר את ההסדר המוצע אם יש בהצעת ההסדר תועלת לכלל הנושים, זאת אף אם יש נושה שמתנגד להצעה.

בשלב השני החייב משלם מעין "דמי רצינות" על חשבון הצעת ההסדר, לאחר מכן מתחיל תהליך שאורך מספר חודשים, וכולל אסיפות נושים וניסיון להגיע להסדר שיהיה לשביעות רצון כל הצדדים.

בסופו של ההליך נקבע מועד לדיון, בו מתבקש בית המשפט לאשר את ההסדר. משאושר ההסכם על ידי בית המשפט והחייב עמד בתנאיו, יקבל החייב צו הפטר מחובותיו והוא יכול לצאת לדרך חדשה ללא חובות.חשוב לציין כי במקרה שבו הנושים מתנגדים לסך של 30%, ניתן להגדיל את ההצעה.

לאור העובדה שהחובות נבדקים ומצמצמים ריביות, הצעה גבוהה יותר עדיין מהווה פתרון משתלם כשהנסיבות מאפשרות.

דעו את האפשרויות שלכם

אזרחים רבים נקלעים לחובות גדולים שאינם יכולים לפרוע במלואם. במצב כזה, חשוב לדעת מהם הפתרונות שהחוק מציע, על מנת לבחור בדרך היעילה והמהירה ביותר, בהתאם לנסיבות המקרה הספציפי.

גם הליך פשיטת רגל מהווה אופציה ראויה כאשר אין לחייב דרך לפרוע את חובותיו, במיוחד לאור הרפורמה שהקלה את ההליך עבור החייבים, אפשרה להם להיות ללא עיקולים והגבלות, עם חשבון בנק על בסיס מזומן ואפילו לנהל עוסק מורשה במקרים מסוימים.

ואולם, חשוב לדעת כי כאשר הנסיבות מאפשרות זאת, והחייב יכול לגייס לפחות 30% מגובה החובות, ניתן לפנות להליך מהיר יותר ללא פשיטת רגל, כאמור.

 

*עורכת דין רותם זגדון עוסקת בדיני פשיטות רגל והוצאה לפועל

**המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום הוצאה לפועל באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום הוצאה לפועל
כך מוציאים לפועל פסק בורר
עו"ד אמיר רובין | צילום: דפי רובין, אילוסטרציה: Sasun Bughdaryan on Unsplash

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ